Prima pagină » Sanatate » Tratament naturist pentru durerile de burtă la copii: Cum îi ajuți pe cei mici să scape de crampele abdominale

Tratament naturist pentru durerile de burtă la copii: Cum îi ajuți pe cei mici să scape de crampele abdominale

04 feb. 2022, 13:33,
B, , h, , în Sanatate

Cauți un tratament naturist pentru durerile de burtă la copii? Se pare că ai ajuns în locul potrivit. În rândurile următoare, vei descoperi mai multe remedii, la care poți apela, atunci când micuțul tău suferă.

Durerile de burtă sunt destul de frecvente la copii. Acestea sunt fie ascuțite, fie se manifestă sub formă de crampe. Cauzele pot fi alimentația, stresul, dar pot constitui și dureri de creștere. De cele mai multe ori, și constipația este o cauză frecventă de durere abdominală la copii. În schimb, poate fi vorba și de o urgență medicală, cum ar fi: apendicita acută, hernia incarcerată, invaginația intestinală, torsiunea de testicul, ruptura de chist ovarian, tumorile abdominale sau ulcerul.

În cazul în care, micuțul tău are dureri greu de suportat, nu mai sta pe gânduri și mergi, de urgență, la medic. Însă, dacă durerile sunt ușoare, încearcă următoarele remedii naturiste.

Tratamente naturiste pentru durerile de burtă la copii

Durerile de burtă pot fi ameliorate cu ajutorul ceaiurilor de mentă, de ghimbir și de mușețel. De asemenea, eficiente sunt și aplicarea căldurii sau masajul picioarelor (reflexoterapia).

Ceai de mentă

Toată lumea știe că ceaiul de mentă este cel mai bun remediu împotriva durerilor abdominale. Este revigorant și calmează imediat mușchii stomacali. Potrivit specialiștilor, menta îmbunătățește fluxul bilei și redă starea de bine.

Ceaiul de mentă se prepară astfel: pune la fiert 200 de mililitri de apă și, când observi că dă în clocot, pune o linguriță de frunze de mentă. Lasă totul la infuzat 5-8 minute și, după ce s-a răcorit, poți să-i dai copilului să bea.

Dacă cel mic refuză să bea ceai de mentă, poți apela la ajutorul bomboanelor cu mentă, fără zahăr. Acestea nu acționează la fel de repede, însă ajută la ameliorarea durerilor abdominale.

o ceașcă cu ceai de mentă

Ceaiul de mentă este revigorant și calmează imediat mușchii stomacali.

Ceai de ghimbir

Ceaiul de ghimbir este extraordinar când vine vorba de probleme digestive. Înlătură, cu succes, senzația de greață și disconfortul abdominal. În același timp, stimulează producția sucurilor digestive și neutralizează acizii din stomac.

o ceașcă cu ceai de ghimbir

Ceaiul de ghimbir este extraordinar când vine vorba de probleme digestive.

Ceai de mușețel

Ceaiul de mușețel are proprietăți antiinflamatorii și sedative, toate contribuind la micșorarea disconfortului abdominal. Totodată, mușețelul calmează tractul digestiv, ajutând la înlăturarea spasmelor și crampelor abdominale.

două cești cu ceai de mușețel

Ceaiul de mușețel are proprietăți antiinflamatorii și sedative.

Aplicarea căldurii

Atunci când micuțul tău se confruntă cu dureri de burtă, poți să îi aplici o sticlă cu apă caldă pe abdomen sau, dacă ai, o pătură electrică. Acest lucru îl va ajuta să scape mai repede de crampele abdominale.

un copil cu o sticlă de apă caldă pe abdomen

Apa caldă contribuie la relaxarea mușchilor și la ameliorarea durerilor.

Masajul picioarelor

Prin masajul picioarelor, întregul corp se relaxează și, implicit, durerile abdominale dispar. Tot ce trebuie să faci este să masezi arcul central al piciorului stâng, fiindcă acest punct corespunde regiunii burticii.

Ajutându-te de tehnica reflexoterapiei, ține piciorul stâng al copilului cu palma dreaptă, iar cu mâna stângă sub rotula piciorului aplică o presiune echilibrată, cu degetul mare.

puncte importante în reflexoterapie

Prin masajul picioarelor, întregul corp se relaxează și, implicit, durerile abdominale dispar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
03 august 2024
03 august 2024