Prima pagină » Sanatate » Tratament naturist pentru cistită – Boala care afectează majoritatea femeilor

Tratament naturist pentru cistită – Boala care afectează majoritatea femeilor

30 mart. 2022, 12:31,
BZI.ro, în Sanatate

Cistita poate fi combătută și printr-un tratament naturist. Aceasta este o afecțiune foarte frecventă în rândul femeilor. Simptomele acesteia sunt greu de ignorat, iar dacă este tratată din timp, nu va produce complicații.

Ce este cistita

Cistita este o afecțiune întâlnită foarte des la femei. Aceasta reprezintă o inflamație la nivelul mucoasei din vezica urinară. În perioada sezonului rece sunt raportate mult mai multe cazuri de cistită, decât pe perioada verii, de exemplu. Totuși, medicii nu atestă nicio legătură între frigul din jur cu declanșarea bolii. Așadar, infecțiile vezicii nu apar din cauza frigului, ci mai degrabă, din cauza faptului că sistemul imunitar este mai slăbit în astfel de perioade.

Din ce cauze apare cistita

De obicei, infecțiile de acest tip sunt cauzate de bacteria E. Coli care este prezentă în regiunea anală. Dacă acestea ajung în zona vaginului, pot infecta destul de rapid uretra. Astfel, bacteriile ajung să infesteze vezica urinară.

Există și alte cauze care declanșează infecțiile urinare, cum ar fi contactul sexual. Dacă actele sexuale sunt frecvente, repetate și intense, numărul de bacterii din acea zonă poate crește, iar acestora le este mai ușor să pătrundă în uretră.

Un alt motiv poate fi igiena precară din această zonă. Acest lucru facilitează apariția și înmulțirea bacteriilor, fiind un risc mai mare de infectare.

Unele femei consumă prea puțină apă, iar acest lucru cauzează un volum de urină scăzut. Astfel, apare un alt factor de risc al cistitei.

Cum se manifestă aceasta – Simptomele

Cistita se manifestă prin mai multe simptome, unul mai neplăcut decât celălalt. De obicei, această boală afectează puterea de concentrare a pacienților în viața de zi cu zi. Chiar și cea mai mică cerință poate crea un mare disconfort.

Unul dintre cele mai frecvente simptome este arsura sau durerea din timpul urinării. De asemenea, persoanele afectate vor simți nevoia de a urina mult mai frecvent, însă de cele mai multe ori, cantitatea de urină este foarte scăzută.

Pot apărea și dureri în partea inferioară, la nivelul vezicii, chiar și atunci când nu urinăm. Un alt simptom este reprezentat de urina cu sânge sau pur și simplu tulbure.

Dacă durerile radiază și apar la nivelul spatelui, poate fi un semn care indică extinderea afecțiunii către rinichi.

Cistita – Tratament naturist

În cazuri ușoare, cistita poate fi tratată și prin remedii naturiste.

Unul dintre cele mai cunoscute remedii este ceaiul de mușețel. Acesta este popular pentru proprietățile sale antiinflamatoare și calmante. Totuși, pentru cistită, acesta nu se administrează oral, ci se folosește pentru băile de șezut. La un litru de apă, se adaugă aproximativ șase linguri de ceai de mușețel (cele mai indicate sunt chiar florile sale uscate). Acest proces se repetă de două ori pe zi.

Un alt ceai benefic în acest caz este ceaiul de coada calului. Acesta ajută la mărirea volumului de urină și ajută la vindecarea mai rapidă. Spre deosebire de ceaiul de mușețel, acesta este pentru uz intern, administrat oral.

Afinele, alături de merișoare sunt foarte bune în tratarea sau chiar prevenirea cistitei. Acestea pot ține bacteriile la distanță de zonele sensibile.

Astfel, acum știm că cistita poate fi combătută și prin tratament naturist, alături de medicamentele recomandate de doctor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *