Prima pagină » Sanatate » Tratament naturist contra viermi intestinali la adulți – Cum putem combate această afecțiune

Tratament naturist contra viermi intestinali la adulți – Cum putem combate această afecțiune

18 mart. 2022, 14:39,
BZI.ro, în Sanatate

Multe persoane caută un tratament naturist contra viermi intestinali la adulți. Aceasta este o boală destul de frecventă și gravă, mai ales dacă nu este tratată la timp! De aceea, primul pas este să consultăm medicul specialist, pentru un diagnostic clar. Pe lângă tratamentul recomandat de medic, există unele remedii naturale care pot preveni sau pot ajuta la combaterea acestei afecțiuni.

Despre paraziții intestinali

Viermii intestinali ne pot speria, mai ales gândul că ar putea trăi în organismul nostru. Este, într-adevăr, ceva inconfortabil și care ne pot aduce simptome foarte neplăcute. De multe ori, aceștia sunt cauza unor afecțiuni, fără să bănuim acest lucru. De aceea, este important să consultăm medicul specialist.

Paraziții intestinali reprezintă niște organisme mici, numiți popular viermi, care se hrănesc pe urma organismului nostru (mai exact, cu nutrienții găsiți în intestine).

Există mai multe tipuri de viermi, iar aceștia pot cauza probleme diferite.

Ce mai des, aceștia se transmit din cauza mâinilor murdare pentru că pot trăi chiar și pâna la trei săptămâni pe unele suprafețe. Așadar, este foarte important să ne spălăm și să fim curați în permanență.

Ce simptome prezintă o persoană cu viermi intestinali

Infecția cu viermi intestinali poate fi tratată ușor, mai ales dacă este adresată la timp. Totuși, acestea pot duce la alte afecțiuni în timp. Majoritatea simptomelor care apar sunt cauzate de anumite toxine pe care aceștia le eliberează în organismul nostru, care, mai târziu, ajung în sânge.

Există o gamă largă de simptome care apar, iar acest lucru ne pot face confuzi în legătură cu cauza lor. Una dintre cele mai frecvente efecte ale acestora, este mâncărimea în zona anală sau vaginală. Odată cu acestea, pot apărea și anumite iritații ale pielii, eczeme sau urticarie.

Totuși, consecințele au loc și în interiorul organismului, astfel apar atât diareea, cât și constipația. Viermii intestinali afectează tranzitul, procesul sistemului digestiv. De asemenea, tot din cauza acestora poate apărea balonarea.

Starea de greată și vărsăturile, alături de oboseala din cauza insomniilor sunt tot efecte ale acestor paraziți.

Lista simptomelor poate continua, și diferă de la un tip de parazit la altul. Din cauza tuturor acestor efecte negative asupra corpului nostru, putem suferi de schimbări ale dispoziție, de apatie și altele.

Tratament naturist – Viermi intestinali la adulți

Aceste remedii naturiste trebuie administrate în paralel cu tratamentul de la medicul specialist. Nu este bine să ne diagnosticăm singuri.

Unul dintre cele mai bune remedii atunci când vine vorba de paraziți, este menta! Aceasta se prepară cu lapte, într-un ibric, cu frunze și cu tulpină. Se fierb împreună, după care putem adăuga și mierea. Acest amestec trebuie repetat odată la o săptămână, consumat cu o oră înainte de prima masă a zilei.

Ceaiul de frunze de hrean nu este unul dintre cele mai plăcute ceaiuri, însă este foarte eficient în eliminarea viermilor intestinali. Trebuie să consumăm în jur de două sau trei căni pe zi pentru a observa un efect.

Cimbrul, în orice formă a sa (ceai, infuzie, ulei) este foarte bun în combaterea acestor paraziți. Este, de asemenea, foarte puternic, deci o lingură pentru 300 de ml de apă este de ajuns. Acest tratament trebuie urmat timp de aproximativ două săptămâni.

Așadar, există și tratament naturist contra viermi intestinali la adulți, însă cel mai bine este să consultăm medicul specilist înainte de a ne trata siguri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *