Prima pagină » Sanatate » Tratament infecție urinară la bărbați. Medicamentele cu care vei reuși să scapi definitiv de acest disconfort

Tratament infecție urinară la bărbați. Medicamentele cu care vei reuși să scapi definitiv de acest disconfort

08 nov. 2022, 12:00,
BZI.ro, în Sanatate

Un tratament eficient pentru infecție urinară la bărbați poate fi oferit după un control și efectuarea analizelor necesare. Infecțiile tractului urinar cauzează peste 8 milioane de vizite la medic în fiecare an și reprezintă aproximativ cinci procente din toate vizitele la medic. Patruzeci la sută dintre femei și 12 la sută dintre bărbați vor avea cel puțin un episod de infecție simptomatică a tractului urinar pe parcursul vieții.

O infecție a vezicii urinare se numește cistită, iar o infecție a rinichilor se numește pielonefrită. Infecțiile renale sunt mult mai puțin frecvente, dar sunt mai periculoase. Organele sistemului urinar produc și acumulează urină, care este unul dintre deșeurile organismului nostru. Urina se formează în rinichi și se scurge prin uretere în vezica urinară. Vezica urinară servește drept rezervor pentru urină, care este apoi golită prin uretră. Uretra se termină la nivelul penisului la bărbați și în zona de deasupra vaginului la femei.

barbat care se tine de zona intima si sufera de infectie urinara

Organele sistemului urinar produc și acumulează urină, care este unul dintre deșeurile organismului nostru

Tratament infecție urinară bărbați. Ce pastile se administrează în astfel de situații

Dacă aveți o infecție a tractului urinar, membrana mucoasă a vezicii urinare și a uretrei devine inflamată și iritată, la fel ca în timpul unei răceli. Pot apărea dureri în abdomenul inferior și în zona pelviană, frecvență urinară și arsuri la nivelul uretrei. Este posibil să urinați doar câteva picături de urină, în ciuda unei nevoi clare de a urina. De asemenea, este posibil să observați că urina dumneavoastră are un miros urât și este tulbure.

Infecțiile urinare simple sunt de obicei tratate cu un tratament scurt cu antibiotice orale. O cură de antibiotice de trei zile poate fi suficientă, însă unele infecții necesită un tratament mai lung, de până la câteva săptămâni. În funcție de tipul de antibiotice utilizate, se ia o doză de medicament pe zi sau până la patru doze zilnice.

grafica barbat care se tine de zona intima si sufera de infectie urinara

Există câțiva pași simpli care te vor ajuta să eviți un tratament pentru infecție urinară la bărbați

Câteva doze vă pot ameliora durerea sau nevoia frecventă de a urina, dar trebuie să urmați în continuare tratamentul complet prescris de medic, chiar dacă toate simptomele au dispărut. Dacă infecțiile urinare nu sunt tratate complet, acestea pot reveni de mai multe ori. De asemenea, trebuie să vă amintiți să beți multe lichide.

Cum să scapi de o infecție complicată. Cum poți evita infecțiile tractului urinar?

Dacă aveți o infecție urinară complicată, veți avea nevoie de mai multe antibiotice și medicamente pentru a vă îmbunătăți starea. Infecțiile renale sunt de obicei tratate ca o infecție urinară complicată.

grafica barbat care se tine de spate din cauza durerilor provocate de infectie urinara

Dacă aveți o infecție urinară complicată, veți avea nevoie de mai multe antibiotice

O infecție urinară necomplicată dispare, de obicei, după câteva zile de tratament cu antibiotice. Dacă aveți o infecție urinară complicată, culturile de urină sunt obligatorii atât înainte cât și după tratament. Cele mai multe infecții urinare sunt suportate o singură dată și nu se mai repetă niciodată. Unii pacienți au predispoziții anatomice și genetice care au tendința de a face o persoană mai sensibilă decât alta la infectare.

Există câțiva pași simpli care te vor ajuta să eviți un tratament pentru infecție urinară la bărbați. Astfel, pentru asta trebuie să consumați mai multe lichide, cel puțin 2 litri pe zi. Nu trebuie să tolerați impulsurile pentru o perioadă lungă de timp și nu trebuie să întrerupeți urinarea. Urinarea după actul sexual poate reduce riscul de infecție urinară. Uneori, administrarea unei singure doze de antibiotic după un raport sexual neprotejat poate ajuta la prevenirea reapariției unei infecții urinare.

medic care explica unui barbat ce inseamna infectia urinara

Infecțiile urinare simple sunt de obicei tratate cu un tratament scurt cu antibiotice orale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *