Prima pagină » Economic Local » Tratament inedit pentru bolile pulmonare! Ieșeanul Relu Cojocar invită clienții să doarmă cu albinele: „Am un vecin cu tuberculoză care vine în fiecare dimineață” – FOTO/VIDEO

Tratament inedit pentru bolile pulmonare! Ieșeanul Relu Cojocar invită clienții să doarmă cu albinele: „Am un vecin cu tuberculoză care vine în fiecare dimineață” – FOTO/VIDEO

03 iun. 2022, 02:00,
Raluca Costin, în Economic Local

Relu Cojocar, apicultor din Iași, invită oamenii să facă terapie cu aerul din stup, ceea ce presupune să doarmă pe paturi care sunt amplasate pe stupi de albine. Ideea apicultorului are succes iar doritorii și-au făcut deja programări

Relu Cojocar este unul dintre apicultorii din Iași care are o idee inedită: invită oamenii să doarmă sau să stea măcar jumătate de oră pe paturi amplasate pe stupi de albine. Terapia cu aerul din stup este o alternativă pentru tratarea mai multor probleme de sănătate, precum cele pulmonare. Astfel cei interesați fac aerosoli cu propolis și iau tot ce e mai bun de la albine.

„Terapia cu aer de stup nu este o noutate. În anul 1950 apicultorii cehi care făceau apicultură în pastoral, fiind plecați mult timp și dormeau lângă stupi, au avut această idee. Aceștia au făcut niște studii și a reieșit că aerul din stupi este cel mai bun aer. Apoi au apărut aceste mini-căsuțe iar cei care stau în ele se pot trata pentru diverse afecțiuni pulmonare, mai ales. Nu vindecă, ci ameliorează diverse afecțiuni. Apiterapia a început să apară și în alte țări din Uniunea Europeană iar la noi a apărut în Sălaj. Când am auzit de asta mi-a plăcut și am zis să încerc și eu”, susține Relu Cojocar, apicultor din comuna Popricani, Iași.

Producătorul vrea să facă vin din miere și să obțină atestatul tradițional.

Ieșeanul Relu Cojocar are o idee inedită privind tratarea bolilor pulmonare

Apicultorul a amenajat o căsuță unde pot să stea cei care doresc să încerce această terapie. Ideea apicultorului are deja succes astfel că a făcut și primele rezervări.

„Lumea a început să sune, să facă programări. Căsuța e în curte la mine, la Vânători, Popricani, unde ținem stupii. Mai întâi au început să facă terapie localnicii, cei din zonă. Am un vecin cu tuberculoză care vine în fiecare dimineață, jumătate de oră, stă în căsuță, și după ce pleacă spune că se simte mai bine. Am observat că cei care vor să vină și au sunat s-au programat pentru weekend. Totul este gratuit. Condiția este ca la finalul vizitei să cumpere câteva produse apicole. Eu acum sunt cu stupii în Suceava, în satul bunicilor mei, unde mai este salcâm înflorit, deci săptămâna viitoare o să ajung în Iași. Vremea e bună. Vedem cum va fi producția”, mai spune Relu Cojocar, apicultor din Iași.

Apicultorii din Iași vor scumpi mierea cu 10-20 la sută, în anul 2022

Cele mai mari probleme vor fi la mierea de rapiță. Din cauza secetei vor fi puține culturi cu rapiță, iar în unele zone acest sortiment de miere va lipsi cu desăvârșire. Prețul mierii a crescut din anul 2020, din cauza secetei. În anul 2021, chiar dacă producția a fost bună au crescut prețurile mai ales la mierea de salcâm. Apicultorii mai spun că prețul la mierea de pe rafturile magazinelor va fi și în acest an mai mare pentru că au crescut costurile de producție.

Anul trecut mierea se vindea cu 25-30 de lei kilogramul. Mierea de salcâm se vindea cu 30 de lei kilogramul în anul 2021 iar în anul 2021 cu 22-25 de lei kilogramul. Relu Cojocar, apicultor din Iași, spune că anul acesta va mări prețurile la miere, el fiind producător bio.

Comentarii
  • ROMAN FRATE CU URSUL !

    STIATI CA EXISTA LA MUNTE, UN LOC ASEMANATOR, UNDE POTI SA-TI INFRANGI FRICA DE URS, EFECTIV FACI TERAPIE CU URSUL…
    LA FEL EXISTA O CASUTA INTR-O PADURE IN VARF DE MUNTE, FARA USA SI FARA GEAMURI, TICSITA CU MANCARE, UNDE SE ADEMENESTE URSUL…
    TU POTI DORMI ACOLO INTR-O NOAPTE SPERAND CA VINA URSUL SI SA-TI INFRANGI FRICA…
    RECOMAND TUTUROR CELOR CU ASTFEL DE FOBII !!!
    ESTE O SENZATIE FOARTE MISTO !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *