Prima pagină » Coronavirus » Tratament împotriva CoVid-19 testat în România. Este vorba de o serie de teste clinice avansate
Tratament împotriva CoVid-19 testat în România. Este vorba de o serie de teste clinice avansate

Tratament împotriva CoVid-19 testat în România. Este vorba de o serie de teste clinice avansate

18 sept. 2020, 10:22,
BZI.ro, în Coronavirus

Tratament împotriva CoVid-19 testat în România. Autoritățile din Coreea de Sud ne dau o mână de ajutor în lupta contra noului coronavirus. Aceștia au aprobat folosirea unei scheme de tratament pentru bolnavii din țara noastră. Este vorba de o serie de teste clinice avansate care ar putea reprezenta cheia vindecării bolnavilor de coronavirus.

Ministerul Siguranţei Alimentelor şi Medicamentelor din Coreea de Sud a aprobat recent efectuarea de teste clinice avansate pentru un tratament revoluționar. Această schemă de tratament, dacă se va dovedi eficientă, ar putea fi folosită împotriva noului coronavirus.

Compania Celltrion, care a dezvoltat acest tratament – CT-P59 – a solicitat testarea acestuia și în alte cinci țări. Așadar, pe lângă Coreea de Sud și alte trei țări care nu au fost nominalizate, testele clinice se efectuează și în SUA și România. Prin aceasta se încearcă găsirea unor tratament viabile pentru combatarea pandemiei.

Tratament împotriva CoVid-19 testat în România

Din primele informații, prima fază de testare a decurs foarte bine, rezultatele fiind promițătoare. Astfel, s-au făcut teste iniţiale pe persoane sănătoase. Rezultatele au arătat că substanţa antivirală pe bază de anticorpi nu a avut efecte nocive. Așadar, în momentul de față s-a decis trecerea la fazele a doua şi a treia de testare.

Următoarele faze ale testelor vor avea ca subiecţi persoane cu simptome moderate şi severe. În această situație se va urmări cu o mai mare acuratețe și relevanță eficacitatea CT-P59 împotriva CoVid-19. De asemenea, în aceste faze se dorește și obținerea certitudinii că acest tratament prezintă o siguranţa generală.

Testele din faza a doua vor fi întreprinse pe 300 de persoane pentru a stabili dozajele adecvate. În faza a treia, în care vor fi implicaţi în jur de 720 de pacienţi, se va testa eficacitatea reală a CT-P59 contra infecţiilor virale, a mai indicat ministerul sud-coreean.

A fost descoperit anticorpul care ucide coronavirusul

Recent, oamenii de știință au descoperit un anticorp care ar putea ucide coronavirusul. Acesta, care este de 10 ori mai mic decât unul de dimensiuni normale, a fost folosit pentru a crea un medicament numit Ab8. Cu ajutorul medicamentului, cercetătorii speră să poată preveni și trata virusul ucigaș.

Medicamentul experimental ar putea fi administrat prin inhalare sau prin plasturi adezivi țepoși, potrivit celor de la University of Pittsburgh School of Medicine. Ei au izolat cea mai mică moleculă biologică, aceasta neutralizând complet și specific SARS-CoV-2. Deocamdată, tratamentul s-a dovedit extrem de eficient la șoareci.

În altă ordine de idei, acest tratament din Coreea de Sud împotriva CoVid-19 testat în România ar putea avea rezultate promițătoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *