Cauți un tratament hormonal pentru căderea părului? Ai ajuns în locul potrivit! În acest articol te vom sfătui ce să folosești pentru o podoabă capilară bogată.
Tratamentul pentru căderea părului este stabilit de medic, în funcție de cauza și de natura afecțiunii. În cazul în care vorbim despre căderea temporară a părului, cum este căderea părului indusă de stres sau căderea părului după nașterea unui copil, când hormonii joacă un rol important, s-ar putea să nu fie nevoie de un tratament. De regulă, într-o astfel de situație, afecțiunea dispare de la sine, odată cu dispariția cauzelor. Însă, când căderea părului este asociată cu deficiențe nutriționale, este necesară includerea suplimentelor în alimentație și schimbarea drastică a dietei.
Tratament hormonal pentru căderea părului
Cel mai bun medicament împotriva căderii părului, descoperit până acum, este minoxidilul. Acesta se găsește sub forma unei soluții, cu o concentrație de 2% sau 5%. Minoxidilul a fost testat în tratarea alopeciei areate (căderea circulară a părului de pe cap și de pe corp), dar până în momentul de față nu există informații certe despre eficacitatea lui în această afecțiune.
În ceea ce privește căderea părului la menopauză, antiandrogenii pot fi prescriși singuri sau în combinație cu o loțiune sau șampon cu minoxidil. Chiar dacă unele femei au observat îmbunătățirea stării părului după ce au urmat o terapie de substituție hormonală pentru simptomele menopauzei, aceasta nu este recomandată ca remediu anti-cădere a părului. De asemenea, alte femei au aflat că alternativele naturale, cum ar fi fitoestrogenii, au un efect similar, excluzând riscurile asociate terapiei de substituție hormonală.
Alte medicamente eficiente împotriva căderii părului sunt: spironolactona și alte medicamente cu efect antiandrogenic, finasteridă și alți inhibitori de 5-alfa-reductază, estrogeni și fitoestrogeni, analogi ai prostaglandinelor, steroizi și terapii cu lumină.
Important de reținut este că multe dintre aceste medicamente, inclusiv minoxidilul și finasterida, nu sunt sigure pentru femeile însărcinate sau pentru cele care doresc să rămână însărcinate.
Sfaturi prețioase pentru o podoabă capilară bogată
Căderea părului este o afecțiune medicală serioasă, așa că nu mai sta pe gânduri și ascultă sfatul unui specialist. Însă, pe lângă tratamentul recomandat, mai poți apela la câteva trucuri.
Încearcă să te tunzi mai scurt, pentru a conferi părului tău un aspect îngrijt și plin de volum. De asemenea, este recomandat să îți masezi scalpul cu vârful degetelor, pentru a stimula circulația sângelui și fluxul de nutrienți către foliculii de păr.
Folosește un șampon pentru volum adecvat, fără SLS și SLES (sulfați).
În cazul în care căderea părului este cauzată de stres sau probleme emoționale, poți consulta un psihoterapeut.
Dacă părul îți cade din cauza lipsei unor substanțe nutritive, consumă alimente bogate în vitamina B (în special biotină), seleniu, fier, antioxidanți (vitaminele C și E) și colagen.