Prima pagină » Sanatate » Tratament hepatita C – Ce plante sunt benefice pentru ficatul tău?

Tratament hepatita C – Ce plante sunt benefice pentru ficatul tău?

03 mai 2022, 15:48,
în Sanatate

Deși tratamentul naturist pentru hepatita C nu poate ajuta la tratarea afecțiunii, leacurile naturale poate ameliora simptomele. Cu toate acestea, remediile sunt benefice pentru sănătatea ficatului și o pot susține chiar dacă nu vă confruntați cu o afecțiune hepatică. Printre cele mai indicate plante pentru organ se numără curcumina, armuriul, rostopasca și rozmarinul.

Totodată, analizele pentru ficat sunt foarte importante pentru a depista afecțiunile hepatice la timp. Acestea trebuie efectuate periodic, o dată pe an.

Tratament hepatita C – remedii naturale pentru ficat

Hepatita C este o infecție ce cauzează inflamarea ficatului. Aceasta nu prezintă simptome în faza incipientă, iar de cele mai multe ori, persoanele află despre afecțiune când este mult prea târziu, iar starea pacientului este agravată. În cazul hepatitei C acute, nu există tratament, însă cea cronică poate fi tratată cu ajutorul unor medicamente. În proporție de 90 la sută din cazurile infecției cronice au fost tratate cu ajutorul medicamentelor. Tratamentele naturiste nu pot trata hepatita C, dar pot ameliora simptomele bolii. Una din plantele benefice pentru ficatul inflamat este armuriul. Aceasta are un conținut ridicat de silimarină, ce este indicată pentru organ. 

Un antiinflamator ce poate fi folosit pentru tratarea bolnavilor de hepatita C este curcumina. Substanța chimică este produsă din turmeric și are capacitatea de a subția sângele. Totodată, dacă urmați un tratament medicamentos ce are același rol, nu trebuie consumată. O altă plantă folosită în medicina tradițională chinezească ce poate preveni apariția cancerului la ficat este rădăcina de lemn dulce. Totodată, suplimentele cu zinc sunt benefice în lupta cu hepatita C deoarece lipsa lui în corp poate afecta imunitatea. Cu toate acestea, trebuie mai întâi să consultați medicul specialist deoarece consumul de zinc în exces poate fi toxic pentru organism. Pe lângă tratamentele naturale, persoanele cu hepatita C trebuie să evite consumul de alcool deoarece poate deteriora organul.

Ce plante sunt recomandate pentru regenerarea ficatului?

Dacă vă doriți să evitați problemele de sănătate ce au legătură cu ficatul puteți opta pentru consumul ceaiului de anghinare. Acesta contribuie la regenerarea funcțiilor organului și este considerat un tonic hepatic. Ceaiul poate fi preparat din 250 mililitri de apă clocotită împreună cu o linguriță de anghinare. După ce se lasă la infuzat, se strecoară și se bea. O altă plantă benefică pentru sănătatea ficatului este păpădia. Consumată cu regularitate, are funcția de detoxifiere a organului și a sângelui. Pe de altă parte, planta este bună și pentru prevenirea diabetului și a bolilor de natură cardiacă. Ceaiul poate fi preparat dintr-o linguriță de plantă mărunțită, peste care se toarnă 250 mililitri de apă clocotită. Se lasă la infuzat, apoi se strecoară și se bea. Băutura este recomandată a fi consumată neîndulcită. Persoanele cu probleme hepatice, pot bea până la trei căni pe zi.

De asemena, rostopasca poate fi consumată sub formă de ceai. Aceasta are efecte benefice asupra persoanelor ce suferă de afecțiuni hepatice, dar și pentru cei ce se confruntă cu icterul sau bolile digestive. Băutura se prepară dintr-o linguriță de plantă mărunțită, peste care se toarnă 250 mililitri de apă clocotită. După ce se lasă la infuzat, se strecoară si se bea. Rozmarinul este benefic pentru calmarea durerilor de ficat, dar și pentru afecțiunile stomacului. Este recomandat consumul unei căni de ceai pe zi pentru a obține efectele dorite. 

Tratamentul pentru hepatita C cronică constă în administrarea unor medicamente prescrise de către medicul specialist. În cazul afecțiunii acute, nu există încă un remediu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *