Prima pagină » Sanatate » Tratament hemoroizi externi inflamați: Soluții rapide pentru a ameliora simptomele bolii hemoroidale

Tratament hemoroizi externi inflamați: Soluții rapide pentru a ameliora simptomele bolii hemoroidale

22 dec. 2021, 10:13, 1 ,
BZI.ro, în Sanatate

Hemoroizii reprezintă niște dilatații ale venelor hemoroidale superioare și inferioare ce pot fi localizate deasupra joncțiunii dintre rect și anus nedureroși, denumiți hemoroizi interni sau inferior de această joncțiune, în apropiere de orificiul anal, dureroși, denumiți hemoroizi externi. Dat fiind disconfortul creat, multă lume este interesată să știe care este tratamentul pentru hemoroizii externi inflamați.

Hemoroizii externi pot apărea ca urmare a creșterii presiunii exercitate asupra venelor hemoroidale externe. În momentul în care aceste vene localizate în jurul anusului sunt umflate și inflamate, pot apărea simptome cum ar fi prurit în zona anală, sângerări și dureri.

Venele localizate anorectal sunt reprezentate de venele hemoroidale interne și venele hemoroidale externe. Astfel, hemoroizii externi sunt cei care afectează venele hemoroidale externe.

Hemoroizii externi sunt mai dureroși pentru că pielea de deasupra se irită și se erodează. În cazul în care se formează un cheag de sânge în interiorul unui hemoroid extern, durerea poate apărea brusc și să fie severă. În asemenea situație, poată să apară o umflătură în jurul anusului. Cheagul se dizolvă, de obicei, rămânând pielea în exces, denumit acrocordon, care poate provoca mâncărimi sau se poate irita.

persoana care sufera de boala hemoroidala

Cauzele apariției hemoroizilor externi

Hemoroizii externi pot să apară din mai multe cauze. Una dintre cele mai des întâlnite este constipația cronică. Asta pentru că defecarea îngreunată duce la acumularea presiunii în zona rectului formând un obstacol în calea de întoarcere sanguină, care cauzează inflamarea vaselor de sânge.

Și acumularea de presiune în zona bazinului poate fi o cauză pentru apariția hemoroizilor externi. Aceștia apar în această situație în urma acumulării de presiune în zona anală și astfel afectând circulația sângelui și provocând inflamarea vaselor de sânge. Această acumulare de presiune poate fi determinată de obezitate, ridicarea unor greutăți, sedentarism sau stat pe scaun pentru perioade îndelungate.

O altă cauză pentru apariția hemoroizilor externi poate fi alimentația. Astfel, consumul exagerat de condimente sau alimente picante, pot duce la apariția bolii hemoroidale.

Alte cauze pentru apariția hemoroizilor externi sunt sedentarismul, consumul redus de lichide, dieta săracă în fibre sau abuzul de alcool.

persoana care sufera de boala hemoroidala

Tratament hemoroizi externi inflamați: Remedii ce pot fi aplicate fără ajutorul medicului specialist

Pentru tratarea hemoroizilor externi inflamați există mai multe soluții de tratament la care poate apela oricine, chiar fără ajutorul unui medic proctolog. Astfel modificarea dietei alimentare sau reglarea tranzitului intestinal sunt câteva soluții simple care puteți apela pentru a ameliora simptomele hemoroizilor externi.

În cazul hemoroizilor externi inflamați tratarea presupune ameliorarea simptomelor, scăderea presiunii exercitate asupra venelor hemoroidale prin creșterea consumului de fibre și lichide și reglarea tranzitului intestinal.

Pentru ameliorarea simptomelor se poate apela la aplicarea de comprese cu gheață, băi de șezut calde de câteva ori pe zi, creșterea consumului de fibre si lichide, anumite laxative, dar și medicamente fără prescripție medicală pentru ameliorarea pruritului și inflamației.

persoana care sufera de boala hemoroidala

În cazul hemoroizilor externi trombozați, durerea poate fi destul de mare, astfel că aveți nevoie de medicamente antiinflamatoare prescrise de un medic specialist. După aplicarea acestor tratamente, în marea majoritate a cazurilor simptomele se îmbunătățesc după câteva zile. De obicei, după aplicarea unui tratament corect, hemoroizii externi inflamați ar trebui să treacă în cel mult cinci zile.

În cazuri mai rare, pentru a scăpa de hemoroizii externi inflamați este nevoie să apelați la intervenția chirurgicală.

În cazurile mai puțin grave, simptomele pot fi ameliorate și cu ajutorul unor ceaiuri, folosind băi cu bicarbonat de sodiu sau apelând la unele leacuri de pe vremea bunicilor.

persoana care sufera de boala hemoroidala

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *