Remediile casnice al unui tratament de gingii inflamate și dureroase sunt de cele mai multe ori reprezintă soluția amelioratoare ale durerilor dentare. Gingiile inflamate și dureroase sunt cele mai des întâlnite afecțiuni ale unei cavități bucale care nu a fost îngrijită corespunzător.
Periajul dentar sau cariile care nu au fost tratate la timp sunt doi dintre factorii ce inflamează gingiile.
Tratament gingii inflamate și dureroase: Leacurile bunicilor
Gingivita, sângerarea gingiilor sau sensibilitatea dentară este cea mai des întâlnită afecțiune din cavitatea bucală și este întâlnită în rândul adulților. Dacă nu este tratată la timp această afecțiune poate duce la inflamarea gingiilor și durerea acută, poate provoca paradontoza.
Tratamentul pentru gingii inflamate și dureroase poate fi și naturist, un ameliorator al durerilor dentare. Iată câteva ingrediente pentru un tratament al gingiilor inflamate și dureroase.
Bicarbonatul de sodiu și apa de gură este unul dintre remediile aplicate acasă și are un efect de calmare a zonei inflamate. Se diluează o linguriță de bicarbonat de sodiu într-un pahar de apă și apă de gură. Se folosește de două ori pe zi, dimineața și seara. Bicarbonatul de sodiu igienizează, curăță și calmează gingia.
Uleiul esențial de dafin sau de cuișoare este un alt remediu pentru un tratament al gingii inflamate și dureroase. Cu ajutorul unei pipete se picură pe zona afectată câte două picături de ulei esențial. Au efect antibacterian, folosit ca și anestezic și sunt cele mai rapide leacuri împotriva durerilor orale.
Sucul de aloe vera este un bun calmant împotriva inflamării gingiilor, are efect de igienizare prin proprietățile sale antibacteriene. Calmează infecțiile și ajută la o respirație proaspătă și revigorantă.
Uleiul de cocos în amestec cu turmericul și se folosește în loc de pastă de dinți, de două ori pe zi, cel puțin pe o perioadă de 3 luni.
Un amestec din două smochine, o linguriță de țelină rasă, o lingură de gutuie rasă și o lingură de gulie rasă se amestecă cu 500 ml de apă și se lasă la fiert timp de 10 – 15 minute, se filtrează, iar soluția obținută se folosește ca și apă de gură. Se utilizează de două ori pe zi timp de 7 – 10 zile.
Acumularea tartrului pe dinți, cauzele gingivitei acute
Tartrul este o substanță care este formată din bacterii. Acumulate la baza dinților este principala cauză a apariției bolilor de dinți și gingii, cel mai des întâlnită afecțiune fiind gingivita. Periajul incorect permite intrarea bacteriilor în gingie și provoacă dureri gingivale, sângerări, respirație urât mirositoare, inflamarea și iritarea gingiilor.
Medicul stomatolog este cel care în urma simptomelor de gingii inflamate și dureroase prescrie un tratament corespunzător afecțiunii.
Gingiile inflamate și dureroase sunt cauze ale unui virus, herpes, periaj incorect, boli infecțioase sau candidoze bucale care nu sunt tratate la timp. Primul pas în tratare este recunoașterea infecțiilor de la care a plecat boala, administrarea medicamentelor sau a remediilor ce îndepărtează infecția.
Remediile naturiste în tratamentul gingiilor inflamate și dureroase sunt benefice în calmarea afecțiunilor din cavitatea orală, folosite ca și antiinflamatoare, calmante sau produse de igienă dentară pentru o perioadă scurtă de timp.