Dacă ești în căutarea unui tratament eficient pentru stafilococul auriu în gât, ai nimerit cum nu se poate mai bine! În articolul de față, îți vom dezvălui ce include tratamentul împotriva acestei bacterii patogene și care sunt recomandările medicilor.
Stafilococul auriu este o bacterie patogenă, care face parte din genul Staphylococcus și care se găsește, în mod normal, la nivelul pielii, nasului și gâtului. Aceasta poate provoca infecții supurative sau septicemii, atât la om, cât și la animale. Infecțiile se manifestă în diferite forme: impetigo, piodermite, stafilodermii, pneumonie stafilococică, Sindromul SSS.
Streptococul auriu localizat în gât poate duce la apariția infecțiilor purulente și a bolilor cronice, cum sunt: amigdalitele purulente, faringita, laringita, sinuzita, pneumonia, sepsisul și meningita. În unele cazuri, situația se poate agrava: stafilococul poate transmite infecția din gât în sinusuri și în urechea medie. Lăsată netratată, infecția se poate extinde la nivel intracranian și poate duce la deces.
Tratament eficient pentru stafilococul auriu în gât
Ceea ce confirmă prezența stafilococului auriu în gât este exsudatul faringian. Astfel, medicul realizează o antibiogramă, etapă obligatorie pentru toate tulpinile de streptococ izolate din diverse infecții, deoarece există posibilitatea ca bacteria să fie rezistentă la antibiotice.
Dacă este depistat stafilococul auriu în gât, inițial nu se prescriu antibiotice, deoarece tratamentul are ca scop consolidarea sistemului imunitar și, ulterior, suprimarea activității bacteriei.
Tratamentul cuprinde, de cele mai multe ori, vitamine, plasmă antistafilococică și medicamente imunomodulatoare. Acesta se stabilește în funcție de localizarea infecției, de severitatea infectării, de imunitatea pacientului și de gradul de eficiență a tratamentului.
După zece zile de tratament, pacientul este nevoit să refacă testul, pentru a vedea dacă acesta a dat roade. Vestea bună este că aproximativ 30% dintre persoanele depistate cu stafilococ auriu sunt purtători sănătoși, care nu necesită tratament. Din păcate, odată cu trecerea timpului, această bacterie a dezvoltat o rezistență crescută la antibiotice, iar tratamentul este unul dificil și de lungă durată.
Pentru a scăpa de stafilococul auriu, multe persoane apelează și la ajutorul remediilor naturiste. În acest caz, foarte eficientă este mierea de Manuka, cu factor mai mare de 10. Aceasta are puternice proprietăți antibacteriene, fiind folosită tot mai des în tratarea numeroaselor afecțiuni provocate de bacterii.
Remedii naturiste pentru stafilococul auriu
În tratarea infecției provocate de stafilococul auriu, foarte bun este uleiul din nucă de cocos. Acesta are proprietăți antibacteriene, antivirale și antifungice, fiind o alternativă bună la antibiotice. Pentru întărirea sistemului imunitar și pentru a scăpa de infecție, se recomandă consumul mai multor lingurițe de ulei de cocos pe zi.
Și vitamina C are un rol covârșitor în tratamentul infecției cu stafilococ auriu. Aceasta contribuie la întărirea sistemului imunitar, pentru a-l ajuta să lupte mai ușor cu bacteriile și virușii. Vitamina C poate fi administrată intern, extern, dar și intravenos. Pe zi, sunt recomandate 7,5 grame de vitamina C, pentru a combate stafilococul auriu.
Pe lista remediilor naturiste eficiente se află și uleiul esențial de sunătoare. Acesta este antidepresiv, antiviral, bactericid și antiinflamator, dovedindu-se foarte bun pentru răni care se vindecă greu, pentru cicatrici și pentru infecțiile cu bacterii periculoase.
De asemenea, și uleiul esențial de usturoi acționează împotriva unei game largi de agenți patogeni, potrivit mai multor studii. S-a demonstrat, chiar, că usturoiul în forma sa brută este mai eficient decât penicilina și tetraciclina.