Prima pagină » Sanatate » Tratament cu drojdie pentru furunculoză. Cele mai bune remedii care te scapă de furuncule

Tratament cu drojdie pentru furunculoză. Cele mai bune remedii care te scapă de furuncule

29 apr. 2022, 12:22,
în Sanatate

Știați că tratamentul cu drojdie este extraordinar pentru furuncoluză? Vă scapă de inflamații și de durere într-un timp foarte scurt. Descoperiți, în acest articol, și alte remedii pentru furuncule.

Furunculoza este o boală de piele caracterizată printr-o erupție simultană sau succesivă a mai multor furuncule, cauzate de un focar stafilococic latent. În limbaj popular, furunculele sunt bube infectate, care coc și colectează puroi. Sunt cunoscute și sub numele de „buboaie”.

Vestea bună este că furunculoza nu este o afecțiune gravă. În schimb, poate provoca dureri serioase și disconfort, în special dacă furunculul s-a format într-o zonă delicată sau supusă fricțiunii. De regulă, furunculul se formează sub piele, sub forma unui coș roșu (inițial), pe regiunile cu păr, predispuse la transpirație: coapse, fund, spatele gâtului, față și axile. Ulterior, coșul se umple cu puroi, crește și devine din ce în ce mai dureros.

un furuncul pe piele

Furunculoza este o boală de piele caracterizată printr-o erupție simultană sau succesivă a mai multor furuncule, cauzate de un focar stafilococic latent.

Tratament cu drojdie pentru furunculoză

Vinovat pentru furunculoză este stafilococul auriu. Acest patogen poate fi luat, de obicei, din spitale, însă se găsește și pe piele sau în interiorul nasului, fără să creeze probleme.

Cele mai predispuse la apariția furunculelor sunt persoanele care au intrat în contact cu cei infectați cu stafilococ auriu, diabeticii, cele cu acnee, eczeme sau alte afecțiuni ale pielii sau persoanele cu imunitatea scăzută.

Pentru a preveni răspândirea infecției la alte zone din corp, furunculele trebuie tratate cu multă atenție. Astfel că, cel mai eficient tratament rămâne cel cu drojdie. Trebuie să mâncați drojdie proaspătă de mărimea unei alune, de două ori pe zi, pentru eradicarea infecției. Foarte important este să puneți drojdie și pe locul cu pricina, cu ajutorul unui plasture. Drojdia distruge microbul din sânge și vă scapă de disconfort. Aceasta conține gama completă de aminoacizi esențiali, întreg complexul de vitamine B, vitaminele D, H, E, dar și calciu, fosfor, magneziu, potasiou, fier, seleniu, crom, proteine, lipide și glucide.

drojdie de bere proaspătă

Drojdia distruge microbul din sânge și vă scapă de disconfort.

Alte remedii care te scapă de furuncule

Puteți scăpa de inflamațiile purulente și cu patlagină, ceapă coaptă, ulei esențial de oregano și ceară de albine.

Patlagina

Frunzele de pătlagina pot fi folosite extern în cazul rănilor uşoare, dar şi în cazul muşcăturilor şi înţepăturilor de insecte, datorită proprietăţilor antiinflamatoare, antibacteriene şi antiiritante. Frunza conţine alantoină, cu acţiune benefică împotriva germenilor şi bacteriilor şi cu efect răcoritor. Se spală frunza, se strivește și se aplică pe locul cu furunculul. Se lasă să acționeze peste noapte și se folosește până când infecția dispare.

Ceapă coaptă

Ceapa la cuptor este un remediu eficient, mai ales în perioada toamnă-iarnă. Conține minerale, aminoacizi, vitamine care protejează împotriva gripei, răcelilor, combate bacteriile și susține funcționarea normală a sistemului imunitar. Folosită local, ceapa coaptă este excelentă împotriva furunculelelor. Se aplică pe zona inflamată până când furunculul dispare.

Ulei esențial de oregano

Uleiul esențial de oregano este cunoscut pentru efectul antiseptic, antiinfecțios, fungicid, paraziticid, stimulator și tonifiant. Este benefic pentru ameliorarea afecțiunilor cutanate, scalp cu probleme, igienă intimă, micoze ale pielii. Aplicați câteva picături pe furuncul și bucurați-vă de efectul acestui ulei vindecător. Mare grijă, însă! Amestecați-l cu un ulei bază (cocos, măsline), fiindcă folosit singur poate provoca arsuri.

Ceară de albine

Topiți ceară de albine într-o lingură și aplicați-o peste furuncul. Acoperiți zona cu un plasture și lăsați totul să acționeze până a doua zi. Acest remediu colectează infecția și scoate durerea din rădăcină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`