Dacă ești în căutarea unui tratament cu bicarbonat de sodiu pentru candida bucală, ai ajuns în locul potrivit. În acest articol îți vom explica, pas cu pas, cum să îl prepari și cum să folosești un astfel de remediu, pentru a te bucura de cele mai bune rezultate.
Candidoza a primit titlul de cea mai frecventă infecție fungică. Din fericire, ea poate fi tratată ușor fie prin administrarea unui medicament antifungic, fie prin utilizarea unui remediu simplu și economic, fără substanțe chimice. Și, pentru că știm cât iubești tratamentele naturiste, ți-am pregătit unul pe bază de bicarbonat de sodiu, extrem de eficient în tratarea acestei infecții.
Bicarbonatul este un leac universal, având proprietăţi antifungice, antimicrobiene, antiinflamatoare şi antiseptice. Acesta este capabil să inhibe dezvoltarea bacteriilor, inclusiv candida. În plus, este bine cunoscut faptul că bicarbonatul de sodiu luptă chiar și împotriva Zonei Zoster.
Tratament eficient cu bicarbonat de sodiu pentru candida bucală
Candida albicanis este o bacterie, ce face parte din flora saprofită a organismului uman. În momentul în care se creează mediul favorabil dezvoltării ei, determină apariția unei infecții, care poartă numele de candidoză. Aceasta este provocată, de regulă, de alimentație, igienă precară, tulburări hormonale, menopauză, sarcină, stres, medicamente, anticoncepționale și steroizi.
Candidoza bucală se prezintă sub forma unui strat alb, cremos, răspândit în cavitatea bucală. Acest tip de candidoză apare atunci când sistemul imunitar este slăbit.
Vestea bună este că infecția poate fi tratată cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. Remediul se prepară dintr-un pahar cu apă, în care dizolvi o linguriță de bicarbonat (dacă vrei, poți adăuga și puțină sare grunjoasă). Apoi, poți face gargară cu amestecul rezultat, de câteva ori pe zi.
Acest tratament este eficient și în cazul durerilor în gât sau pentru combaterea aftelor bucale. Fiind ușor alcalin, bicarbonatul de sodiu neutralizează și restabilește nivelul pH-ului, contribuind astfel la inhibarea dezvoltării candidei.
Alte remedii pentru candida bucală
Pentru combaterea candidozei bucale, utilă este și gargara cu ceai de nalbă, gălbenele sau mărul-lupului. Totodată, este chiar indicată folosirea unei ape de gură, atât dimineața, cât și seara. De preferat este ca apa de gură să nu conțină alcool, pentru a nu irita și mai mult cavitatea bucală.
Pentru a întări sistemul imunitar, este indicată o cură cu vitamina C și echinaceea. Acestea vor ajuta organismul să lupte mai ușor cu infecția.
Pentru a scăpa cât mai repede de candidoza orală este recomandat cosumul de iaurt sau lapte bătut. În schimb, este de preferat să nu beți lapte dulce în această perioadă.
Un alt tratament naturist pentru candidoza orală este oțetul de mere. Acesta poate fi folosit pentru gargară, clătind bine cavitatea bucală de mai multe ori pe zi. Diluează o linguriță de oțet de mere în jumătate de pahar de apă și clătește gura cu acest amestec.
Dacă simptomele nu dispar, este necesar să mergi la un consult medical. Remediile naturiste pot fi utilizate în același timp cu tratamentul medicamentos.