Prima pagină » Sanatate » Tratament constipație: Cum să-ți reglezi tranzitul intestinal

Tratament constipație: Cum să-ți reglezi tranzitul intestinal

27 aug. 2021, 10:13,
în Sanatate

Constipația reprezintă op afecțiune cu care fiecare dintre noi s-a confruntat măcar o dată. Pentru a scăpa de această problemă deranjantă există mai multe tratamente pentru a scăpa de constipație, multe dintre acestea fiind în fapt remedii naturiste.

Constipația constă în evacuarea rară și cu dificultate a conținutului intestinal sau atunci când scaunele sunt mai consistente și uscate, fiind eliminate cu efort sau durere la toaleta. În mod normal, o persoană sănătoasă are între trei sacuane pe zi și până la la trei pe săptămână.

De această afecțiune pot suferi toate grupele de vârstă, inclusiv copii și bătrânii.

persoană care suferă de constipație

Principalele cauze ale constipației

Constipația poate avea multiple cauze, de la cantitatea redusă de fibre în alimentație sau consumul insuficient de lichide până la excesul de fier. O altă cauză poate fi și apariția constipației ca efect secundar al unor tratamente medicamentoase, a lipsei de miscare sau în urma a ignorării nevoii de a merge la toaletă.

Printre afecțiunile care pot provoca constipația se numără: cancerul de colon, diverticulita, colita, ischemia, sindromul colonului iritabil sau boala Crohn.

În plus, mai există mai multe disfuncții metabolice și endocrine, neurologice sau afecțiuni sistemice care includ și organele digestive.

grafică persoană care suferă de constipație

Tratament constipație: Soluții oferite de natură

Din fericire, natura ne oferă mai multe tratamente naturale pentru a scăpa rapid și eficient de problema constipației.

Unul dintre cele mai des folsoite remedii naturale împotriva constipației este sucul de prune. Acesta ajută la ameliorarea simptomelor constipației. Prunele conțin cantități ridicate de sorbitol, care are efect laxativ. Sorbitolul atrage apa în intestin pentru a încărca scaunul și pentru a stimula o mișcare a intestinului. Mulți susțin că mai eficient decât sucu lde rpune este consumul de prune uscate. Acestea conțin mai mult decât dublul cantității de sorbitol decât sucul de prune. În plus, acestea sunt și mult mai bogate în fibre, ceea ce ajută trecerea scaunului prin tractul digestiv.

persoană care suferă de constipație

Un alt remediu natural folosit pentru ameliorarea constipației este sucul de mere. Merele sunt bogate în fibre dietetice, dar și în sorbitol. Merele conțin, de asemenea, vitamina C, calciu și vitamina A, printre alți nutrienți.

Merele conțin și pectină, care este o fibră solubilă în apă care poate promova mișcările intestinale. Sucul de mere conține cantități relativ mari de fructoză în comparație cu alte fructe. Consumul de cantități mari de suc de mere poate provoca disconfort digestiv la persoanele care au intestinele sensibile.

Sucul de mere ușurează mișcarea materialului prin tractul intestinal și ajută la formarea de scaune moi, voluminoase, mai ușor de trecut.

persoană care suferă de constipație

Cafeaua și uleiul de măsline

Deși nu s-a putut demonstra științific efectul cafelei asupra constipației, aceasta este are un efect asupra mișcărilor intestinale și crește motilitatea rectosigmoidă. Cofeina din cafea poate acționa ca un stimulent, ceea ce ar putea induce producția de bilă care crește mișcările intestinale.

Specialiștii susțin că băutul de cafea dimineața stimulează un reflex de defecare cunoscut sub numele de reflex gastrocolic.

Un alt remediu natural care ajută la ameliorarea constipației este uleiul de măsline. Uleiul de măsline poate face ca scaunele să se miște din nou și să amelioreze constipația. Grasimile din uleiul de măsline ajută la lubrifierea interiorului intestinului, ajutând astfel trecerea scaunelor. În plus, ajută scaunul să rețină mai multă apă, păstrându-l mai moale.

persoană care suferă de constipație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *