Prima pagină » Sanatate » Tratament colesterol mărit forum: Cum să te alimentezi corect și să minimizezi riscurile

Tratament colesterol mărit forum: Cum să te alimentezi corect și să minimizezi riscurile

29 mart. 2022, 11:22,
în Sanatate

Există mai multe metode de tratament pentru colesterol mărit scrise pe forum. Trebuie să știi că atunci când suferi de acest disconfort este bine să-ți schimbi dieta și stilul de viață pentru a reduce colesterolul.

Corpul nostru are nevoie de o cantitate mică de colesterol pentru a funcționa corect. Poți obține o mulțime de grăsimi săturate și colesterol din alimente. Însă, trebuie să știi că ambele cresc colesterolul LDL, cel rău. Colesterolul LDL poate provoca acumularea plăcii în artere, ducând la boli de inimă. Colesterolul HDL, cel bun, pe de altă parte, ajută la eliminarea colesterolului rău din sânge.

femeie care mananca o salata

Stresul cronic poate crește tensiunea arterială

Tratament colesterol mărit forum: Cum să elimini grăsimile din sânge

Majoritatea oamenilor mănâncă de două ori mai multă cantitate de alimente decât este recomandat. Acest lucru poate duce la creșterea în greutate și la creșterea colesterolului din sânge. Iată o modalitate ușoară de a controla cât de mult mănânci. Trebuie să-ți folosești palma.

Astfel, o porție de carne sau pește reprezintă cantitatea care îți încape în palmă. O porție de fructe proaspete are aproximativ dimensiunea pumnului tău. Iar o porție de legume fierte, orez sau paste ar trebui să se potrivească pe ambele palme ale mâinilor tale.

mai multe fructe si legume

Dacă ai un nivel ridicat de colesterol, poți utiliza mai multe strategii pentru a reduce nivelul colesterolului

Un meniu pentru sănătatea inimii ar trebui să includă pește de cel puțin două ori pe săptămână. Peștii au un conținut scăzut de grăsimi săturate. Și o cantitate mare de acizi grași polinesăturați. Acizii grași Omega-3 ajută la scăderea trigliceridelor. Omega-3 ajută, de asemenea, la scăderea nivelului de colesterol și la încetinirea formării plăcii în artere. Alege pește gras precum somonul, tonul, păstrăvul și sardinele.

Pentru a scădea colesterolul din sânge este bine să faci mai multă mișcare și să consumi ananas. Chiar și 30 de minute de activitate fizică pe zi te vor ajuta să scazi nivelul „rău” și să crești nivelul colesterolului „bun”. Cu cât mai mult exercițiu faci, cu atât este mai bine. Activitatea fizică ajută, de asemenea, la menținerea unei greutăți sănătoase prin reducerea șanselor de a dezvolta artere înfundate.

Alte metode pentru a reduce nivelul de colesterol din sânge

Dacă ai un nivel ridicat de colesterol, poți utiliza mai multe strategii pentru a  reduce nivelul colesterolului. Important este să-ți îmbunătățești dieta, să pierzi în greutate și să faci exerciții fizice. Există și alte sfaturi pe care le poți lua în considerare pentru a te asigura că ești pe drumul cel bun.

mai multe alimente care scad colesterolul

Un meniu pentru sănătatea inimii ar trebui să includă pește de cel puțin două ori pe săptămână

Stresul cronic poate crește tensiunea arterială. Tensiunea arterială crescută crește riscul de ateroscleroză, atunci când plăcile de colesterol se acumulează în artere. Cercetătorii au arătat, de asemenea, că pentru unii oameni, stresul crește direct nivelul colesterolului din sânge. Astfel, este bine să eliberezi stresul cu exerciții de relaxare sau meditație. Concentrează-te pe respirație și inspiră adânc. Acești pași simpli se pot face oriunde pentru a scăpa de stresul acumulat în organism.

Studierea atentă a etichetelor produselor achiziționate este esențială pentru o dietă care vizează sănătatea sistemului cardiovascular. Astfel, dacă pe ambalaj scrie „cereale integrale”. Citește eticheta, acestea trebuie să conțină grâu integral sau făină integrală.

Atunci când ești în căutarea unui tratament pentru colesterol mărit pe forum trebuie să știi că este destul de ușor să îți ții colesterolul sub control dacă gătești acasă. Mâncarea de la restaurant poate fi încărcată cu grăsimi săturate, calorii și sodiu. Chiar și mâncarea sănătoasă poate fi adusă în porții mai mari. Este important să alegi alimente coapte la abur sau la grătar, dar nu prăjite în ulei.

mai multe alimente care contin omega 3 si care scade colesterolul

Majoritatea oamenilor mănâncă de două ori mai multă cantitate de alimente decât este recomandat


Leacuri băbești pentru bătături: Cum să scapi de durere în mod natural

 

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024