Prima pagină » Sanatate » Tratament ciuperca unghiei: Cel mai eficient mod pentru a scăpa de această afecțiune

Tratament ciuperca unghiei: Cel mai eficient mod pentru a scăpa de această afecțiune

24 ian. 2022, 11:21,
în Sanatate

De-a lungul vieții, fiecare persoană a avut parte de o infecție, fie că a fost vorba despre ochi, rinichi, urechi. Una dintre cele mai întâlnite infecții este onicomicoza, cunoscută ca ciuperca unghiei. Medicii recomandă cel mai bun tratament pentru ciuperca unghiei în funcție de situația sănătății pacienților.

Tratament ciuperca unghiei: Ce este acestă afecțiune, care sunt simptomele ei și cum se tratează

Ciuperca unghiei sau onicomicoza este o infecție localizată la nivelul unghiilor. Această infecție, de tip fungic, este una dintre cele mai frecvente și poate afecta și zonele de piele aproapiate. Multe persoane caută cât mai multe tratamente pentru ciuperca unghiei, de cele mai multe ori naturale.

doi unghii infectate cu ciuperca unghiei

Una dintre cele mai întâlnite infecții este onicomicoza, cunoscută ca ciuperca unghiei

Persoanele predispuse acestei afecțiuni sunt de cele mai multe ori vârstnicii, mai exact începând cu vârsta de 65 de ani, perioada în care organismul poate avea parte de boli epuizante.

Totodată, persoanele care suferă de diabet zaharat și sistem imunitar slăbit sunt sensibile și au un risc de dezvoltare al afecțiunii mult mai ridicat.

Pe lângă acești factori, mersul desculț în zonele umede, folosirea în comun a pisicinelor, sălilor de sport și sălilor de duș pot duce la această afecțiune.

În ceea ce privește simptomele acestei afecțiuni, o persoană poate să-și dea seama că suferă de această infecție prin intermediul următoarelor simptome, și anume albirea unghiei, decolorarea sa până când se observă o culoare galben-maronie, rigiditatea unghiei, îngroșarea sa. Totodată, persoanele care suferă de această afecțiune, pot observa prezența unei pungi de puroi sub unghie.

picior care are unghiile infectate

Ciuperca unghiei sau onicomicoza este o infecție localizată la nivelul unghiilor

Când boala devine mai avansată, unghiile afectate se rup la margini. Fiind delicate, ele pot deveni dureroase.

Pe cât s-ar aștepta unele persoane, această afecțiune nu trece de la sine, astfel necesită un tratament special.

Aceasta poate fi tratată fie prin metodă medicamentoasă, fie prin tratament local.

Tratamentul medicamentos al ciupercii unghiei este recomandat de specialiști, întinzându-se pe o perioadă 6 luni.  Cel mai eficace tratament medicamentos este cel care se bazează pe ketoconazol și Zenidol, care ameliorează durerea și iritarea.

O metodă auxiliară este înlăturarea unghiei, mai ales pentru pacienții care au parte de terapie medicamentoasă orală. Pentru a trata corect ciuperca unghiei prin medicamente orale, este nevoie și de un tratament local, dar recomandat mai mult persoanele de peste 65 de ani, care nu suportă tratamentul medicamentos.

Acesta presupune aplicarea pe unghie a unui produs antifungic de tip cremă sau gel pentru a pătrunde în straturile unghiei.

unghiile de la picioare infectate cu ciuperca unghiei

Medicii recomandă cel mai bun tratament pentru ciuperca unghiei în funcție de situația sănătății pacienților

Cum se previne ciuperca unghiei

În ceea ce privește prevenirea ciupercii unghiei, medicii recomandă întreținerea unei igiene corecte a mâinilor, picioarelor și desigur, a unghiilor. Este importantă spălarea frecventă, mai ales după activitățile sportive.

Este nevoie să evitați lovirea sau rănirea unghiilor și să nu se poarte încălțămintea altor persoane.

Ciuperca unghiei poate fi prevenită cu succes dacă se acordă atenție unor lucruri importante, precum dezinfectarea instrumentului pentru unghii, purtarea șosetelor din bumbac, spălarea regulată între degete și evitarea mersului desculț mai ales în zonele cu piscină și vestiare.

Într-adevăr, există o legătură sensibilă starea de sănătate și dieta unei persoane. Dacă se adoptă o dietă sănătoasă, cu sigură va exista o probabilitate mai mare ca organismul să înlăture afecțiuni precum ciuperca unghiei.

3 pasi ai infectiei la unghie

De-a lungul vieții, fiecare persoană a avut parte de o infecție, fie că a fost vorba despre ochi, rinichi, urechi

persoana care mananca biscuiti in fata unui frigider

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *