Traseul final al porţiunii A8 Iaşi - Tg Neamţ a fost stabilit. Iată varianta aleasă de proiectantul desemnat de CNAIR - HARTĂ

Traseul final al porţiunii A8 Iaşi – Tg Neamţ a fost stabilit. Iată varianta aleasă de proiectantul desemnat de CNAIR – HARTĂ

19 oct. 2021, 12:29
BZI.ro, în Local

Detalii de ultimă oră! Autostrada „Unirii” A8, tronsonul Tg Neamț (DN2) – Iași – Ungheni va avea o lungime de aproximativ 92,3 km, față de cei aproape 95 de km cum era în varianta revizuită a SF-ului din 2011.

De circa cinci luni se află în lucru revizuirea documentației și elaborarea proiectului tehnic, iar în urma unei analize multicriteriale a fost stabilit noul traseu final pe care îl va avea autostrada, cu câteva modificări substanțiale față de traseul revizuit stabilit în 2011.

Din mai 2021 se află în derulare un contract de 58,8 milioane de lei cu proiectantul Consitrans pentru revizuirea Studiului de Fezabilitate și realizarea Proiectului Tehnic pentru tronsonul din „Autostrada Unirii” A8 de la Tg Neamț la Iași și mai departe până la Ungheni, un contract cu termen de realizare de 25 de luni.

Proiectul a fost studiat pe trei tronsoane, iar în total proiectantul a propus și studiat patru variante de traseu, pe lângă varianta originală din planul revizuit în 2011, potrivit informațiilor transmise de Compania de Autostrăzi.

„Ca urmare a finalizării Analizei Multicriteriale, au fost stabilite punctajele pentru fiecare alternativă de traseu. Proiectantul propune varianta de traseu formată din alternativele de traseu cu punctajul cel mai mare, pe fiecare tronson, după cum urmează:

– Tronson 1 – Moțca – Târgu Frumos (Alternativa Traseu 2)
– Tronson 2 – Târgu Frumos – Lețcani (Alternativa Traseu 1)
– Tronson 3 – Lețcani – Ungheni (Alternativa Traseu 3)”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *