Prima pagină » Local » Traseul autobuzelor care întorc în Rond Agronomie va fi prelungit până în Breazu
Traseul autobuzelor care întorc în Rond Agronomie va fi prelungit până în Breazu

Traseul autobuzelor care întorc în Rond Agronomie va fi prelungit până în Breazu

31 ian. 2022, 02:00,
George Popa, în Local

Traseul autobuzelor care întorc în rond Agronomie se va prelungi până în Breazu. Această prelungire va fi benefică pentru toți elevii Colegiului Pedagogic și ai Colegiului Agricol. Aproximativ 400 de elevi folosesc zilnic autobuzele CTP pentru a ajunge în acea zonă

Traseul autobuzelor care întorc în rond Agronomie, mai precis autobuzele 42 și 52, va fi prelungit până în stația Breazu, la orele de vârf de dimineață și de după-amiază. În cadrul unei ședințe de Consiliu Local a fost discutată această problemă. Asociațiile de părinți de la cele două instituții de învățământ din zona Breazu, mai exact Colegiul Pedagogic și Colegiul Agricol, au înaintat la Primăria Iași o propunere de suplimentare a numărului de mijloace de transport care ajung în stația Breazu.

În prezent, acolo ajung doar 3 autobuze 36, care la ore de vârf nu mai fac față celor aproximativ 400 de copii care învață la cele două instituții și care folosesc zilnic autobuzele CTP pentru a ajunge la școală. În propunerea înaintată de asociațiile de părinți către Primăria Iași, aceștia au cerut ca toate autobuzele care întorc în rond Agronomie să își prelungească traseul până în stația Breazu.

Primarul Mihai Chirica este de acord ca traseul să fie prelungit

În cadrul ședinței de Consiliu Local, primarul Iașului, Mihai Chirica, a fost de acord cu propunerea făcută de asociațiile de părinți. Mai mult de atât, acesta a susținut că a purtat deja discuții cu conducerea CTP pentru a facilita această propunere de prelungire a traseului.

„Am mai avut discuția asta cu conducerea CTP. Traseele care ajung la capăt rond Agronomie la orele de vârf ale dimineții trebuie să tranziteze traseul până în stația Breazu. De asemenea, autobuzele vor ajunge la stația Breazu și la orele după-amiezii, atunci când elevii se vor întoarce de la școală pentru a prelua fluxul de elevi de la cele două instituții de învățământ“, a declarat primarul Iașului Mihai Chirica, în cadrul ședinței de Consiliu Local.

Această propunere este bine primită și de către comunitățile din comuna Breazu și Rediu. Comune care s-au dezvoltat foarte mult în ultimul timp. Acestea se află în continuare în topul ieșenilor care doresc să se mute în afara orașului. În ce alte comune din jurul Iașului vor ajunge autobuzele de la CTP.

Această prelungire ar ajuta și la descongestionarea traficului din Iași

Ieșenii care s-au mutat în Breazu sau Rediu sunt nevoiți zilnic să își ducă copii la școală cu mașina personală. Fapt care duce, cel puțin la orele de vârf, la o aglomerare a traficului rutier în Iași. Astfel, dacă traseul autobuzelor care întorc în rond Agronomie va fi prelungit, mai puțini părinți vor fi nevoiți să își ducă personal copiii la școală.

„Este o necesitate pentru comunitatea noastră din zona Breazu și Rediu. Este adevărat că tot mai mulți ieșeni s-au mutat în ultimul timp în această zonă și nu avem în prezent mijloace de transport public care să facă față numărului de călători. Problema asta o au și părinții care au copii înscriși la școli din Iași. Aceștia sunt nevoiți zilnic să îi ducă și să îi aducă pe copii cu mașinile personale. Fapt care duce la o aglomerare și mai mare a traficului din oraș. Am făcut câteva calcule și am ajuns la concluzia că, zilnic, sute de mașini pleacă din aceste două comune pentru a-și duce copiii la școală. Numărul acestor mașini ar scădea cu siguranță dacă am avea mai multe mijloace de transport care să ajungă în zona noastră. Eu am susținut și susțin în continuare această prelungire de traseu“, a declarat Liviu Dobre, lider de grup al consilierilor PMP din Rediu.

Printre altele, Compania de Transpot Public dorește să faciliteze transportul în comun și descongestionarea traficului din oraș prin implementarea unui punct intermodal în zona industrială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *