Prima pagină » Local » Traseul 50 de la CTP Iași devine expres înspre aeroport. Iată de când va fi pusă în aplicare hotărârea
Traseul 50 de la CTP Iași devine expres înspre aeroport. Iată de când va fi pusă în aplicare hotărârea

Traseul 50 de la CTP Iași devine expres înspre aeroport. Iată de când va fi pusă în aplicare hotărârea

29 iun. 2024, 02:00,
Petronel Ștefan, în Local

CTP Iași a luat hotărârea ca traseul 50 să fie expres până la aeroport. Astfel, călătorii care circulă înspre și dinspre aeroport vor sta mai puțin timp în autobuz pentru a ajunge la destinație

De la data de 1 iulie 2024, traseul 50 va deveni expres pentru a asigura un flux constant. Înainte, autobuzul de pe traseul 50 trebuia să oprească în stația de la Cimitirul „Petru și Pavel” și la Moara de Vânt, astfel că se pierdea timp prețios, iar oamenii riscau să nu ajungă la timp la aeroport.

Traseul 50 de la CTP devine expres

Oamenii erau nemulțumiți, deoarece autobuzul de pe traseul 50 oprea în mai multe stații și dura prea mult să ajungă la aeroport sau la gară. De asemenea, nici șoferii nu erau satisfăcuți pentru că nu puteau respecta intervalul de 30 de minute pe cursă. Mulți foloseau traseul spre aeroport pentru a ajunge la Cimitirul „Petru și Pavel”.

„Traseul 50 – traseu expres de la 1 iulie. Începând cu data de 1 iulie 2024, traseul 50 va deveni traseu expres, oferindu-vă un mod mai rapid și mai eficient de a călători spre și dinspre aeroport. Punctele de îmbarcare și debarcare vor fi următoarele. Sensul Gară-Aeroport: Gară – Piața Unirii – Tg. Cucu – Str. Moara de vânt (facultativă), Aeroport; Sensul Aeroport – Gară: Aeroport – Tg. Cucu (Bucegi) – Piața Independenței – Gară. Pentru călătorii care doresc să ajungă în zona Cimitirului «Petru și Pavel» – Moara de Vânt, vă reamintim că puteți folosi traseul 48, dar și traseele metropolitane 101, 102, 103”, au transmis reprezentanții CTP Iași.

Razie în Podu Roș

În ultima vreme, s-au ridicat mai multe mașini din zona rondului din Podu Roș, deoarece oamenii parchează în stațiile de autobuz, blocând mijloacele de transport în comun. Din păcate, aceasta este o practică răspândită prin tot orașul, iar șoferii de autobuz au mari probleme în acest sens. Aceștia apelează la Poliția Locală, însă numărul celor care încalcă legea este prea mare pentru a ridica toate autoturismele. Polițiștii locali ridică zilnic 20 de mașini parcate ilegal pe străzile din oraș.

„Evitați sancțiunile! Respectați zona de parcare a autobuzelor CTP din Podu Roș. Compania de Transport Public Iași vă roagă să respectați parcarea destinată exclusiv autobuzelor CTP din stația Podu Roș, în dreptul Parcului 1001 articole, dar și stația de așteptare a călătorilor. Zilnic, șoferii fie staționează sau chiar parchează pe aceste locuri. Vă rugăm, nu mai staționați sau parcați în această zonă. Parcarea este destinată exclusiv autobuzelor care circulă în zona metropolitană. Nerespectarea acestei reguli poate atrage sancțiuni din partea Poliției Locale Iași”, au mai precizat reprezentanții CTP Iași.

Traseul de autobuz 50 va deveni expres de la 1 iulie, iar oamenii vor ajunge mai ușor la aeroport ca să prindă avionul.

Comentarii
  • Dar cât stăteau în doua stații de se plâng ca nu ajung la timp la aeroport?

    • O decizie total greșită.
      Cine vrea sa ajungă la timp la aeroport, poate lua un bus , cu jumătate de ora mai devreme.
      Dar preferați sa circulați cu autobuzele goale decât sa oferiți servicii oamenilor și asa necăjiți.Autobuzele pot face mai mult de 30 min. din cauza traficului aglomerat din oraș, nu din cauza celor 3 stații.
      Șoferii dacă vor sa facă taxi pana la aeroport, sa se facă taximetriști, nu angajați la stat cu pretenții mari….
      i

      Op

  • Am vazut ca circula si noaptea. Mi se pare ca e degeaba pentru ca merge gol

  • Au trecut alegerile si daca pensionarii au votat este OK. Domnul Primar a avut nevoie de votul lor.Acum…gata,prefeta să mearga autobuzul gol. Sunt zile cand este gol. goluț. V-ați atins scopul și acum gata. Rușine nemernicilor.Consumați combustibilul aiurea.

  • Si dacă circulă gol, goluț este mai bine?? Sunt zile cand nu este nici un călător
    in el. De exemplu eu lucrez la Gara si este OK. sa-l am . Mi-am cumparat abonament și de ce să schimb doua mijloace de transport pana la Gară? Bine că a mers cateva luni inainte de alegeri să obțină votul domnul Primar. Acum, lasă să meargă gol, goluț ca este super. Rușine, rușine.

  • Bătaie de joc ,rușinesă va fie , lucrez la Gară ,am cumpărat abonament ,merge gol și nu poate opri în 2 stații rușine sa vă fie pentru 4 min cât dura oprirea 2 inute într-o stație și 2 minute în cealaltă statie vabateti joc de noi ,rușine, nu va murii din funcția asta primarul!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *