Prima pagină » Turism » Drumetii » Traseu: Busteni – Valea Cerbului-Varful Omu
Traseu: Busteni - Valea Cerbului-Varful Omu

Traseu: Busteni – Valea Cerbului-Varful Omu

29 dec. 2011, 18:25,
BZI.ro, în Turism
a:3:{s:7:"site_id";i:9;s:6:"old_id";i:3537;s:8:"site_url";s:13:"turism.bzi.ro";}

Busteni (885 m)-Valea Cerbului-Varful Omu (2505 m); (banda galbena) – Traseul este accesibil numai vara. De la gara urmarim traseul numarul 3 pana la paraul Hoagelor unde se despart marcajele triunghi albastru si banda rosie spre Gura Diham si banda galbena spre Poiana Cerbului si Varful Omu.

De la aceasta ramificatie, drumul nostru continua usor spre stanga prin padure, ocoleste Varful Galma Mare si ajunge in Poiana Costilei, de unde, printr-un urcus lin, ajungem in Poiana Valea Cerbului, de unde traversam Valea Malinului si ajungem in Valea Cerbului, de unde urmam firul vaii, paralel cu culmea Muntelui Morarului. Dupa ce traversam Valea Seaca a Costilei, trecem pe versantul nordic al masivului Costila, in Poiana Vaii Tapului, spre stanga observandu-se Creasta Priponului si in fundal Coltii Obarsiei.

Creasta Priponului

De la confluenta cu valea Tapului, avem ocazia sa trecem prin punctul „Numaratoarea Oilor„, care a primit acest nume datorita a doi pereti stancosi care lasa intre ei un spatiu ingust. Ca reper orientativ, intalnim apoi, in stanga drumului, un vechi loc de popas al ciobanilor unde stanca este afumata, modiv pentru care aceasta stanca a fost numita „Piatra Parlita„. Putin mai sus, putem observa o puternica ruptura de panta formata de pintenul „Priponul vaii Cerbului”, pe care o urcam repede pe serpentine ca sa ajungem la baza unui horn.

Il urcam fara dificultati, dupa care, pe o panta destul de usoara, ne angajam pe o brana lata care se afla in stanga, brana ce ne conduce in Valea Priponului. Dupa acest pasaj trecem pe fata Morarului, unde intalnim Brana Mare a Morarului. De aici, de pe versantul Masivului Costina, printr-un drum in serpentine ce ne scoate la un alt prag, trecem din nou pe versantul Morarului, de unde putem observa foarte bine Caldarea Superioara a Vaii Cerbului. Din acest punct traseul nu mai prezinta dificultati de orientare si in curand intalnim traseele care vin dinspre Cabana Pestera (1610 m) si Babele. In scurt timp ajungem la Cabana Omu, adapost turistic situat la cea mai mare altitudine din Bucegi, unde se afla si statia meteorologica.

Durata: 5 ore si jumatate – 6 ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *