Prima pagină » Turism » Drumetii » Traseu: Busteni – Cabana Gura Diham – Cabana Diham
Traseu: Busteni - Cabana Gura Diham - Cabana Diham

Traseu: Busteni – Cabana Gura Diham – Cabana Diham

28 dec. 2011, 18:48,
BZI.ro, în Turism
a:3:{s:7:"site_id";i:9;s:6:"old_id";i:3507;s:8:"site_url";s:13:"turism.bzi.ro";}

Busteni (885 m)-Cabana Gura Diham (987 m)-Cabana Diham (1320 m); (triunghi albastru) – Traseul este accesibil tot timpul anului. Din Busteni mergem pe Str. Nestor Ureche, iar la iesire din oras urmarim soseaua asfaltata ce strabate pitoreasca Vale a Cerbului. In zilele senine se pot vedea Coltul, Peretele si Umarul Galbinelelor, Coltii Morarului.

Drumul urca piezis pana la Cabana Gura Diham, unde se desparte pe marcajul de banda rosie spre Cabana Poiana Izvoarelor, de unde continuam sa urcam paralel cu Valea Seaca a Baiului. Dupa aproximativ o ora drumul iese in Saua Baiului la o rascruce de drumuri, unde se intalnesc spre Poiana Izvoarelor, marcata cu cruce albastra, drumul spre Predeal prin Valea Leuca marcat cu triunghi rosu si drumul spre Cabana Steaua, marcat cu banda albastra.

Noi continuam pe acelasi marcaj de triunghi albastru si dupa ce intalnim poteca marcata cu punct rosu, care vine dinspre Pichetul Rosu, coboram usor si in cateva minute ajungem la Cabana Diham. De pe prispa cabanei putem admira frumoasa perspective oferita noua de apruptul Bucsoiului si Morarului. Pe partiile naturale din fata cabanei se poate practica schiul.

Durata: 2 ore si jumatate-3 ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *