Prima pagină » Turism » Drumetii » Trasee turistice, de 170 de kilometri, omologate in Muntii Zarandului
Trasee turistice, de 170 de kilometri, omologate in Muntii Zarandului

Trasee turistice, de 170 de kilometri, omologate in Muntii Zarandului

10 mai 2017, 09:13,
în Turism
a:3:{s:7:"site_id";i:9;s:6:"old_id";i:63437;s:8:"site_url";s:13:"turism.bzi.ro";}
Mai multe trasee turistice din zona de vest a Muntilor Zarand din judetul Arad, care insumeaza circa 170 de kilometri, au fost omologate de Autoritatea Nationala pentru Turism, alte trasee intrand in reabilitare in cursul acestui an, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Un numar de 15 trasee turistice din zona de vest a Muntilor Zarand au fost omologate, in judetul Arad, de catre Autoritatea Nationala pentru Turism din cadrul Ministerului Turismului, ca urmare a unui amplu proiect de reabilitare a traseelor inceput in cursul anului 2016, a anuntat, luni, Consiliul Judetean Arad, in subordinea caruia se afla Serviciul Public Judetean Salvamont-Salvaspeo, care a coordonat proiectul de reabilitare a traseelor turistice.
Potrivit unui comunicat de presa emis de reprezentantii Consiliului Judetean Arad, traseele au ca destinatie imprejurimile Complexului Turistic si Taberei Casoaia cu acces dinspre Siria, Feredeu, Covasant, Ghioroc, Cladova si Soimos, zona fiind frecventata de catre amatorii de drumetii montane, mountainbike si parapanta.
„La refacerea semnelor de marcaj, conform normelor privind amenajarea traseelor turistice montane, pentru a facilita orientarea turistilor pe timp de noapte, au fost utilizate materiale reflectorizante. Pentru a usura orientarea turistilor au mai fost instalate 12 panouri informative si circa 45 de stalpi cu indicatoare de directie si semne de marcaj. Stalpii cu indicatoare au fost instalati la intrarile in trasee, cat si in intersectiile de pe parcursul acestora. Acestea contin informatii despre directia de mers, distanta si timpul necesar parcurgerii acestora. De asemenea pe indicatoare au fost incluse si pictograme cu recomandari pentru drumetie, mountainbike si parapantism. Pentru orientarea in teren, la intrarea in traseele care pornesc din Complexul Turistic Casoaia si Siria, Feredeu, Covasant, Ghioroc, Cladova si Soimos au fost montate panouri informative cu hartile zonei, iar la cetatile medievale Siria si Soimos au fost montate panouri informative cu istoricul cetatilor”, se arata in comunicatul de presa citat.

Vezi si Traseu montan Fagaras: Balea Lac – Balea Cascada prin Valea Doamnei

Traseele omologate din zona de vest a Muntilor Zarand sunt Ghioroc – Valea Cladovei – marcaj banda albastra; Covasant – Creasta Principala – marcaj banda albastra; Monumentul Turistilor – Feredeu – Creasta Principala – Casoaia – marcaj banda galbena; Saua Cazan Schitul Feredeu – Creasta Principala – marcaj punct albastru; Siria – Cetatea Siria – Saua Cazan – marcaj cruce albastra; Siria – Valea Almasului – Creasta Principala – Casoaia – marcaj punct albastru; DN7/E68 – Cladova – Valea Cladovei – Creasta Principala – marcaj cruce galbena; Valea Cladovei – Valea Cersca – Creasta Principala – marcaj triunghi galben; DN7/E68 – Cladova – Creasta Cladovei – Creasta Principala – marcaj triunghi albastru; DN7/E68 – Cladova – Valea Cladovitei – Creasta Principala – Casoaia – marcaj punct galben; Soimos – Valea Soimosului – Creasta Principala – Casoaia – marcaj triunghi galben; Soimos – Cetatea Soimos – Creasta Soimosului – Creasta Principala – Casoaia – marcaj banda albastra; Casoaia – Dealul Dubilor – Vf. Highis – Creasta Principala – marcaj triunghi rosu; Casoaia – Valea Highisului – Vf. Highis – marcaj banda galbena; Creasta Principala a Muntilor Zarandului intre Vf. Capra si Vf. Highis – marcaj banda rosie.
Autoritatile atentioneaza insa ca din cauza conditiilor meteo sau a exploatarilor forestiere, unele trasee sau portiuni din traseele turistice pot deveni impracticabile pentru parcurgerea acestora, in special cu bicicletele.
Pentru anul 2017, Serviciul Public Judetean Salvamont-Salvaspeo Arad va continua lucrarile de amenajare a traseelor turistice din Muntii Zarandului, Codru-Moma si zona Muntele Gaina, astfel incat turistii sa aiba parte de o drumetie cat mai placuta in conditii de siguranta, urmand ca in cel mai scurt timp aceste trasee sa fie omologate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`