Prima pagină » Local » Tranzacții cu substanțe interzise, la Iași! Un bărbat a fost plasat în arest la domiciliu
Tranzacții cu substanțe interzise, la Iași! Un bărbat a fost plasat în arest la domiciliu

Tranzacții cu substanțe interzise, la Iași! Un bărbat a fost plasat în arest la domiciliu

25 feb. 2022, 07:45,
Iustina Groza în Local

Un bărbat din Iași a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Lui Laurențiu Hățescu i-a fost aplicată această măsură după ce ar fi făcut tranzacții cu substanțe psihoactive. De asemenea, bărbatul riscă să ajungă după gratii dacă nu va respecta termenii impuși.

În Iași, un bărbat a fost plasat recent în arest la domiciliu. Suspectul este Laurențiu Hățescu, zis și „Aurel”. Bărbatul ar fi constituit un grup infracțional organizat și ar fi făcut tranzacții cu substanțe interzise. El nu are voie să părăsească domiciliul timp de 30 de zile. Altfel, ieșeanul riscă să ajungă după gratii.

Perioada de arest a început pe data de 23 februarie 2022 și se va încheia la 24 martie 2022. Laurențiu Hățescu va putea fi pus în libertate după această perioadă numai dacă nu va fi reținut sau arestat din altă cauză la momentul respectiv.

Un portofel ticsit cu bancnote

Ieșeanul este cercetat pentru că ar fi constituit un grup infracțional organizat, cu scopul de a obține un profit

Un bărbat a fost plasat în arest la domiciliu

Un barbat condus de 3 oameni ai legii

Un bărbat din Iași a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile

Un bărbat din Iași a fost plasat în arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile. Laurențiu Hățescu este cercetat pentru că ar fi constituit un grup infracțional organizat. De asemenea, ieșeanul este anchetat pentru efectuarea de tranzacții cu produse ce conțineau substanțe psihoactive. Laurențiu Hățescu nu deținea o autorizație care să îi permită efectuarea unor astfel de operațiuni în condiții legale. Așadar, bărbatul a încălcat legile în vigoare și a fost dat pe mâna anchetatorilor.

Ieșeanul s-a ales cu un dosar penal în urma faptelor săvârșite. În acest sens, Laurențiu Hățescu este plasat în arest la domiciliu de pe 23 februarie 2022, până la data de 24 martie 2022, inclusiv.

Pe toată durata arestului la domiciliu, bărbatul va fi supravegheat de către angajații Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi – Serviciul de Investigaţii Criminale – Biroul de Supravegheri Judiciare. Aceștia se vor asigura că ieșeanul respectă măsurile preventive ale arestului la domiciliu, dar şi obligaţiile stabilite prin lege. Reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar într-o ediție anterioară a publicației. Plasarea în arest la domiciliu îl obligă pe Laurențiu Hățescu, zis și „Aurel”, să nu părăsească locuința fără permisiunea instanței juridice care i-a aplicat această măsură. În plus, ieșeanul are obligaţia să se prezinte în faţa organului de urmărire penală ori de câte ori este chemat. Aceeași măsură se impune acuzatului și față de judecătorul de drepturi şi libertăţi, dar și față de judecătorul de cameră preliminară sau a instanţei de judecată.

Doua persoane care fac schimb de bani si un plic cu praf alb

Ieșeanul este anchetat pentru efectuarea de tranzacții cu produse ce conțineau substanțe psihoactive

Operațiuni ilegale cu substanțe psihoactive

Mana unui barbat, agatata de un gard din sarma

Suspectului nu îi este permis să părăsească domiciliul pentru urmatoarele 30 de zile

Pentru că este cercetat pentru efectuarea de operațiuni ilegale cu substanțe psihoactive, ieșeanul Laurențiu Hățescu a fost pus sub arest la domiciliu. Bărbatul este atenționat că poate suferi repercusiuni juridice în caz că nu respectă măsurile stabilite prin arestarea la domiciliu. Laurențiu Hățescu riscă să ajungă după gratii dacă va încălca cu rea-credință dispozițiile decise de către judecători. Acestuia nu îi este permis să părăsească domiciliul de pe data de 23 februarie 2022, până la data de 24 martie 2022, inclusiv. Așadar, din măsura arestului la domiciliu se poate ajunge la măsura de arestare preventivă, în caz că bărbatul va încălca regulile impuse.

În trecut, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar. Este vorba despre Florin Vais. Bărbatul a fost eliberat din arest preventiv și a fost pus ulterior sub arest la domiciliu. Ieșeanul a plătit în fața legii pentru un colet cu cocaină pe care l-ar fi primit de peste granițe. În colet se mai aflau și piese de mașini. Polițiștii l-au surprins pe acuzat preluând coletul și l-au supus ulterior unei anchete penale. Situația acestuia se aseamănă cu cea a bărbatului din Iași arestat la domiciliu din data de 23 februarie 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *