Prima pagină » Eveniment-Social » Tranzacție și licitație-bombă legată de două valoroase imobile, amplasate în zona Copou, din Iași! În joc este o miză de 700.000 de euro – GALERIE FOTO EXCLUSIV

Tranzacție și licitație-bombă legată de două valoroase imobile, amplasate în zona Copou, din Iași! În joc este o miză de 700.000 de euro – GALERIE FOTO EXCLUSIV

06 dec. 2021, 02:00,
Valentin Hutanu în Eveniment-Social

O nouă și importantă tranzacție imobiliară este în pregătire la Iași! Un celebru proprietar se află în fața unor demersuri ce vizează achiziția a două valoroase imobile, amplasate în zona Copou. Întreaga afacere s-ar putea ridica la aproximativ 700.000 de euro. Concret, Universitatea „Cuza” a anunțat: „Achiziționarea serviciilor de expertizare a clădirilor C1 și C2 de pe strada Gheorghe Asachi, numărul 16, municipiul Iași, în vederea stabilirii stării tehnice și încadrarea în clasa de risc seismic, pentru achiziționarea acestora.”

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași face pași importanți pentru a achiziționa clădirile C1 și C2, amplasate pe strada Gheorghe Asachi, numărul 16, în zona Copou. Valoarea tranzacției ar putea ajunge la 700.000 de euro. Astfel, instituția a anunțat pe 12 noiembrie 2021: „Achiziționarea serviciilor de expertizare a clădirilor C1 și C2 de pe strada Gheorghe Asachi, numărul 16, municipiul Iași, în vederea stabilirii stării tehnice și încadrarea în clasa de risc seismic, pentru achiziționarea acestora. „Totul implică și un teren de câteva sute de metri pătrați. UAIC vrea imobilul pentru Școala Primară „Junior”. Construcția are parter și etaj și este amplasată la doar câteva sute de metri de corpurile principale ale universității, respectiv Corpul A și Corpul B.

Este vorba despre o casă de pe strada Gheorghe Asachi

Surse din cadrul UAIC din Iași au confirmat că este vorba despre o casă, cu o curte interioară, pe strada Gheorghe Asachi, la intrarea în Campusul Studențesc „Codrescu”.

„Da, este o soluție pentru Școala «Junior», pe care universitatea și-a propus să o dezvolte. Avem acreditarea de la Ministerul Educației și Finanțarea de la bugetul de stat, pentru dezvoltarea acesteia la nivel de gimnaziu și de liceu. Imobilul e unul potrivit și aproape de Universitatea «Cuza». E spațiu suficient și prețul este unul bun”, arată sursele din cadrul „Cuza”.

Școala „Junior” a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, în rețeaua publică de stat

Universitatea „Cuza” din Iași intenționează să își dezvolte învățământul preuniversitar prin înființarea unei structuri gimnaziale și, ulterior, a unui liceu. În acest context, începând cu anul școlar 2020-2021, Școala Primară „Junior” a fost inclusă în rețeaua școlară a unităților de învățământ preuniversitar de stat.

Având în vedere calitatea procesului instructiv-educativ din cadrul Școlii Primare „Junior”, instituție care și-a dobândit un loc binemeritat în ansamblul învățământului preuniversitar ieșean datorită rezultatelor obținute de la înființare până în prezent, s-a constatat că absolvenții de „Junior” doresc să își continue studiile la „Cuza”. În plus, datorită numărului mare de solicitări primite din partea părinților care doresc să își înscrie copiii la Școala Primară „Junior”, s-a decis constituirea unei noi clase pregătitoare, pe lângă cea existentă, în anul școlar 2021-2022. Înscrierile pentru locurile rămase disponibile în urma primei etape de selecție au avut loc în perioada 24 martie – 2 aprilie 2021.

Școala „Junior” funcționa ca departament în cadrul Universității „Cuza”

Școala „Junior” funcționa ca departament în cadrul Universității „Cuza”. Este vorba despre prima școală cu clasele I-IV din România, care funcționează în cadrul unei instituții de învățământ superior.

„Noi am făcut toate aceste demersuri și iată că un prim rezultat este tocmai că am obținut avizul de la Ministerul Educației. Este o dorință mai veche a comunității academice de la «Cuza» ce se leagă de a dezvolta și ciclul gimnazial, respectiv cel liceal. Practic, de a avea un liceu al nostru, de a completa tot ceea ce înseamnă pregătirea educațională a unui individ, de la grădiniță și până la studii de doctorat sau post-doctorat. Acum, căutăm și un spațiu sau un nou teren pe care să funcționeze toate acestea”, anunța la începutul lui 2021 prof.univ.dr. Tudorel Toader, rectorul UAIC.

Bugetul.ro
Plecarea lui Dorinel Umbrărescu s-a produs în mod oficial. Drumarul din județul Bacău și-a luat la revedere de la oamenii din zona Buzăului
redactia.ro
Se schimbă școala românească din temelii. Părinții riscă și închisoarea dacă nu respectă acest lucru.
Bugetul.ro
Recalculare de urgență pentru 5 milioane de pensionari! Se întâmplă pe 15 iulie la CNPP, este ordin clar de la ministrul Muncii
a1.ro
Cum arată și la ce preț se vinde o garsonieră din Capitală fără geamuri și fără uși. "Garsoniera-dezastru" se află în Berceni
Playtech.ro
Andreea Marin s-a dezlănțuit! A uitat că e filmată și și-a dat frâu liber fericirii. Imaginile...
observatornews.ro
Cod roşu de caniculă în 15 judeţe şi Capitală. Când încep să scadă temperaturile
Playsport.ro
Descoperirea misterioasă dintr-o criptă, legată de Vlad Țepeș, care ar putea rescrie istoria...
Evz.ro
August aduce coșmarul la pompă. Cât va costa un plin de benzină sau motorină
realitatea.net
Testul IQ care le dă bătăi de cap elevilor de clasa a IV-a: câte triunghiuri sunt, de fapt, în imagine?
SportpeSurse
Marea gimnastă a României ajunsă măicuță la mănăstire. Cum a ajuns o speranță a sportului autohton să fie o figură importantă a Bisericii Ortodoxe
Playtech.ro
Mamaia vs. Grecia: Cât costă șezlongurile, mâncarea și berea în 2025. Comparație surprinzătoare pentru turiști
Dailybusiness.ro
Ce să NU faci niciodată la un interviu de angajare. Cea mai importantă întrebare pe care ar trebui să o pui: „Îți arată adevărul dincolo de aparențe”
RomaniaTV
Apare moneda de 1 leu în România. BNR anunţă că este disponibilă pe piaţă din 7 iulie 2025
stiriromania.ro
Alex Marcu, sfâșiat de durere lângă sicriul Teodorei. Bărbatul își ia adio de la soție cu râuri de lacrimi
RomaniaTV
Este anunţul momentului pentru milioane de români
redactia.ro
Cine este omul care și-a pierdut viața pe Transfăgărășan după ce a fost atacat de urs
ego.ro
I-a spus aceste cuvinte surorii ei mai mari, iar după câteva ore, s-a sinucis, din cauza examenului de evaluare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`