Prima pagină » Titlurile zilei » Tranzacția anului în municipiul Iași. Un teren este scos la vânzare cu 7,5 milioane de euro. Zona a luat ochii dezvoltatorilor imobiliari din oraș

Tranzacția anului în municipiul Iași. Un teren este scos la vânzare cu 7,5 milioane de euro. Zona a luat ochii dezvoltatorilor imobiliari din oraș

02 iun. 2021, 02:00,
Vlad Rotaru în Titlurile zilei

O nouă tranzacție imobiliară de proporții se pregătește în municipiul Iași. Un teren aflat în incinta celui mai mare combinat din regiune ar urma să fie înstrăinat în aceste zile. Lichidatorul combinatului Fortus SA din municipiul Iași va organiza în 4 iunie 2021 o licitație pentru vânzarea a 2,7 hectare din fosta societate, valoarea acesteia fiind de 7,5 milioane de euro. Până acum, activele Fortus SA nu au interesat pe aproape nimeni

Activele fostului combinat de utilaj greu din cartierul CUG sunt scoase din nou la vânzare. Societatea Fortus SA Iași, intrată în faliment de mai mulți ani, a fost scoasă la vânzare bucată cu bucată de lichidator, pentru a se mai recupera din datoriile acumulate. Cu toate acestea, în ultimii ani, activele celui mai mare combinat industrial din Iași nu au interesat aproape pe nimeni. Chiar și în aceste condiții, lichidatorul Mureș Insolvency SPRL mai face o nouă încercare în cursul acestei săptămâni. Pe 4 iunie 2021, lichidatorul va încerca să vândă un teren de 27 de mii de metri pătrați, cu tot cu hale.

Fortus SA din municipiul Iași, scos din nou la vânzare

Mureș Insolvency SPRL va încerca să vândă terenul cu prețul de licitație plecat de la 7,5 milioane de euro. Aceștia au anunțat și faptul că în caz de neadjudecare, procedura se repetă săptămânal în zilele de vineri, la aceeași oră.

„Condiții de participare: Mureș Insolvency SPRL, cu sediul social în Târgu Mureș, str. G-ral Gheorghe Avramescu, nr.4, județul Mureș, în calitate de administrator judiciar al debitorului Fortus SA, cu sediul în Iași, B-dul Poitiers, nr.10, județul Iași, dosar nr.2291/99/2007 al Tribunalului Specializat Cluj, anunță organizarea de licitație publică, cu strigare, pentru valorificarea următoarelor bunuri: teren intravilan în suprafață de 270.008 mp, edificat cu construcții industriale. Toți cei care posedă un drept real asupra bunurilor scoase la vânzare au obligația, sub sancțiunea decăderii, de a face administratorului judiciar dovada acestuia, până în preziua licitației, ora 13:00. Bunurile scoase la licitație se vând libere de orice sarcini sau garanții”, se arată în anunțul lichidatorului judiciar.

Tentative pentru a scăpa de combinatul de la marginea orașului

Nu este primul teren din cadrul Fortus SA pe care lichidatorul încearcă să-l vândă. În ultima perioadă au mai avut loc astfel de proceduri. De asemenea, Mureș Insolvency a încercat să înstrăineze și o parte din hale și alte echipamente. Până acum, cumpărătorii nu s-au arătat interesați de terenurile fostului combinat. În acest caz, lichidatorul încearcă să facă o nouă procedură.

„Licitația publică va avea loc la sediul administratorului judiciar din Târgu Mureș. În cazul nevalorificării bunurilor, licitațiile se vor relua în fiecare zi de vineri la aceeași oră până la valorificarea bunurilor. Pot participa la licitație acele persoane fizice și/sau juridice care achită garanția de participare de 10 la sută din prețul de strigare, caietul de sarcini și taxa de participare la licitație”, se mai arată în anunțul respectiv.

Istoria combinatului Fortus SA

Combinatul a fost dat în funcțiune în anul 1976. Întreprinderea care avea odinioară peste 15.000 de angajați a ajuns acum să fie năpădită de păsări și vegetație. Halele uriașe de producție din interiorul combinatului mai păstrează prin anumite zone amintirea a ceea ce a fost odată combinatul ridicat acum mai bine de patru decenii. Patrimoniul Fortus SA Iași a fost împărțit între creditori, iar fiecare ia acum ce poate pentru a-și recupera banii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
06 septembrie 2024
06 septembrie 2024