Prima pagină » Local » Transportatorul Constantin Dinte intră în legalitate cu blocul de la bariera Comat! A sărit de la 2 la 4 etaje – FOTO

Transportatorul Constantin Dinte intră în legalitate cu blocul de la bariera Comat! A sărit de la 2 la 4 etaje – FOTO

11 ian. 2024, 02:00, 2 ,
Ciprian BOARU în Local

Afaceristul Constantin Dinte vrea să intre în legalitate cu blocul ridicat fără respectarea autorizației de construire. Imobilul ar urma să fie expertizat tehnic. În loc de 2 etaje a ajuns să aibă 4 etaje. În 2019 a fost amendat și obligat să intre în legalitate. Certificatul de urbanism a fost eliberat la finalul anului 2023

Constantin Dinte, patronul firmei de transport persoane Farmacom Impex SRL, încearcă să intre în legalitate după ce nu a respectat autorizația de construire pentru un bloc de locuințe colective. Pe strada Tabacului, numărul 48, în apropierea barierei Comat, soții Constantin și Mariana Dinte dețin 4.100 de metri pătrați, unde este organizat și parcul auto. În 2017, afaceristul a primit autorizația de construire pentru edificarea unui bloc de locuințe cu regimul de înălțime P+2.

A fost aprobat un procent de ocupare a terenului de 10,41 la sută, cu un coeficient de utilizare a terenului de 0,27. Însă, în loc să respecte autorizația, Dinte a mai construit 2 etaje. Astfel, clădirea a ajuns să aibă 5 niveluri. Abia în septembrie 2019, Poliția Locală l-a amendat, cu obligația de a intra în legalitate.

Blocul lui Constantin Dinte beneficiază de un certificat de urbanism

Între timp, Constantin Dinte a depus documentația pentru intrare în legalitate. După aproape 4 ani, în luna decembrie 2023, Primăria Iași a eliberat certificatul de urbanism pentru intrare în legalitate. Apelat telefonic, Constantin Dinte nu a răspuns pentru a comenta stadiul proiectului.

La un moment dat, afaceristul a vrut să scape și de o vilă construită în zona Galata. Voia 620.000 de euro pentru imobilul cu suprafața utilă de 415 metri pătrați, cu regimul de înălțime D+P+1+M. Terenul disponibil are o suprafață de 1.260 de metri pătrați. Imobilul a fost construit pe parcursul a patru ani, recepția având loc în 2019. Vila este formată din șapte camere, șase băi și trei dormitoare. La demisol sunt amenajate o cramă și o baie, plus un spațiu de depozitare.

Transportatorul s-a trezit cu percheziții la domiciliu

În 2019, Constantin Dinte a avut probleme cu autoritățile în cadrul unui dosar de evaziune fiscală. În urma unei percheziții de pe data de 7 noiembrie 2019, polițiștii au ridicat mai multe bunuri, dar și sume importante: 213.000 de lei, 6.600 de euro, 100 de lire turcești. Banii ar fi rezultat din activități infracționale. La percheziții au participat polițiști de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice (SICE), luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale (SAS), polițiști de la Serviciul Rutier. Afaceristul controlează și societățile Micedu Trans SRL, Compania Micedu SRL, Micedu Company Turism SRL. Cea mai importantă firmă din portofoliu este Farmacom Impex SRL.

În 2022, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 2,5 milioane de lei, profit de aproape 400.000 de lei, datorii de 7,5 milioane de lei și un număr de 17 angajați. Blocul lui Constantin Dinte poate fi introdus în legalitate după parcurgerea mai multor pași, printre care și realizarea unei expertize tehnice.

Comentarii
  • Ciaules Baules

    Normal ca va intra in legalitate, este an electoral si Chirica are nevoie de cascaval. Cioara va marca banu gros la Misu Chichi si toata lumea va avea de castigat…

  • O cioara borîta care se vrea dezvoltator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *