Prima pagină » Sanatate » Transpirație excesivă noaptea. Iată care sunt cele mai frecvente cauze ale transpirației nocturne

Transpirație excesivă noaptea. Iată care sunt cele mai frecvente cauze ale transpirației nocturne

18 iul. 2022, 11:22,
în Sanatate

Te confrunți cu transpirație excesivă noaptea? Află, în rândurile următoare, care sunt cele mai frecvente cauze ale transpirației nocturne.

Transpirația este un proces obișnuit al organismului. Prin intermediul acesteia, corpul elimină toxinele și își reglează temperatura. O singură picătură de transpirație conține 99% apă și 1% urme de acid uric, amoniac, vitamina C și alte substanțe.

Cu toate acestea, transpirația nocturnă reprezintă o dereglare a glandelor sudoripare, care se excită pe parcursul nopții. Responsabilă de apariția acesteia poate fi temperatura ridicată din cameră sau purtarea unor haine prea groase. Însă, dacă transpirația devine excesivă, poate fi vorba despre anumite boli, care, lăsate netratate, pot genera probleme medicale serioase.

o femeie care folosește un evantai

Transpirația este un proces obișnuit al organismului. Prin intermediul acesteia, corpul elimină toxinele și își reglează temperatura.

Cauzele transpirației excesive noaptea

Printre cele mai întâlnite cauze ale transpirațiilor nocturne se află menopauza, medicamentele, infecțiile, hipoglicemia, stresul și anxietatea sau afecțiunile neurologice.

Menopauza

Prima cauză care determină apariția transpirațiilor nocturne este menopauza. Aceasta este întâlnită în jurul vârstei de 50 de ani și este însoțită de perioade menstruale neregulate sau absente și bufeuri. Nu trebuie să te îngrijorezi dacă transpirațiile nocturne nu vin și cu alte simptome.

Alte simptome ale menopauzei sunt: bufeuri, dispoziție proastă, oboseală, iritabilitate, dificultăți de concentrare, migrene, tulburări de somn, creștere în greutate, scăderea libidoului, disconfort vaginal, anxietate, depresie, incontinență urinară, infecții ale tractului urinar repetate, dureri ale articulațiilor și mușchilor, balonare, uitare, sensibilitatea sânilor.

Medicamentele

Nu multă lume știe, dar unele medicamente pot provoca transpirații nocturne. Printre acestea se numără medicamentele antidepresive, cele recomandate în diferite tratamente hormonale sau steroizii (prednison, cortizon).

Infecțiile, cauze des întâlnite pentru transpirația excesivă noaptea

Una dintre infecțiile care cauzează transpirații excesive noaptea este tuberculoza. Mai mult, de vină pot fi infecțiile bacteriene, cum sunt endocardita (inflamarea valvelor inimii), osteomielita (inflamatia osului si a maduvei osoase) sau abcesele. Transpirațiile nocturne pot fi prezente și în cazul infecției cu virusul HIV și al pacienților cu SIDA.

Hipoglicemia

Hipoglicemia presupune un nivel scăzut al glicemiei în sânge. Aceasta apare adesea în cazul persoanelor care se tratează cu insulină sau iau medicamente antidiabetice orale.

Stresul și anxietatea

Stresul și anxietatea pot genera pusee de transpirație în timpul nopții. Pentru a scăpa de aceste simptome fizice, este necesar să colaborezi cu un terapeut, care te va ajuta să scapi de cauzele generatoare de probleme de sănătate mintală.

Stresul și anxietatea pot duce la tulburări de somn și insomnii, stare de panică și agitație, grijă exagerată pentru probleme nesemnificvative, indigestie, tensiune musculară, tulburări de respirație, trac extrem, autocritică și tendință către perfecționism și neîncredere în propria persoană.

Transpirația excesivă noaptea poate apărea din cauza afecțiunilor neurologice

Afecțiunile neurologice, cum sunt disreflexia autonomă, siringomielia, atacul cerebral sau neuropatia, pot duce la transpirații excesive noaptea. Din fericire, aceste cauze sunt rare.

Transpirațiile abundente pot fi cauzate și de cancer (limfom), de problemele glandelor care duc la dezechilibre hormonale (testosteron scăzut, hipertiroidism) și de apneea în somn. Aceasta din urmă reprezintă o afecțiune care determină încetarea respirației în timpul somnului, fapt ce generează transpirații.

o femeie transpirată în maiou mov

Printre cele mai întâlnite cauze ale transpirațiilor nocturne se află menopauza, medicamentele, infecțiile, hipoglicemia, stresul și anxietatea sau afecțiunile neurologice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
01 ianuarie 2025
01 ianuarie 2025