Prima pagină » Local » Transgaz lansează licitația pentru înființarea rețelei de gaze naturale în Aroneanu. Când vor avea locuitorii gaz metan

Transgaz lansează licitația pentru înființarea rețelei de gaze naturale în Aroneanu. Când vor avea locuitorii gaz metan

28 sept. 2022, 02:00, 3 ,
Adnana Gafton în Local

Trasgaz Mediaș a lansat licitația de racordare la gaze naturale în Aroneanu. Acesta este doar una dintre etapele din lungul drum până a avea un trai decent și locuitorii comunei aflate la doar 5 km de Iași. Valoarea lucrărilor este estimată la 2.253.777 lei, fără TVA.

Transgaz SA Mediaș a anunțat licitația de racordare și construire a stației de reglare și măsurare a prsiunii în satul Dorobanț. Se estimează a fi o investiție de milioane de lei. În prezent, comuna Aroneanu a efectuat în jur de 85% din lucrări. În cel mai fericit caz, locuitorii din comuna Aroneanu se vor putea bucura de racordarea la rețeaua de gaze naturale.

Benoni Moruzi

Lucrările de înființare a rețelei de distribuție ce țin de comuna Aroneanu sunt executate în proporție de 85%

S-a lansat licitația pentru înființarea rețelei de gaze naturale în Aroneanu

Alexandru Muraru

În prezent sunt gata 28 de kilometri de rețea, din cei aproape 35 kilometri din proiect

Transgaz S.A. Mediaș a lansat licitația pentru acordul de acces, racordare și construirea stației de reglare și măsurare a presiunii în satul Dorobanț. Se estimează lucrări în valoare de 2.253.777 lei, fără TVA. Pentru amplasarea stației de reglare și măsurare a presiunii gazelor naturale, comuna Aroneanu a trebuit să achiziționeze o suprafață de teren și a predat drepturile de folosință gratuită a terenului către compania Transgaz. Tot în această etapă s-a efectuat racordul electric și s-a emis autorizația de construire a racordului în gazoductul Iași-Ungheni. Lucrările ce țin de comuna Aroneanu par a fi realizate în proporție de 85%.

„A fost lansată licitației pentru proiectul ce urmează a asigura preluarea gazului din gazoductul Iași-Ungeni și injectarea acestuia în rețeaua nou înființată în comuna Aroneanu. Mulțumesc pe această cale președintelui PNL Iași, deputatul Alexandru Muraru și guvernului condus de premierul liberal Nicolae Ciucă pentru prioritizarea acestei investiții mult așteptate și meritate de cetățenii comunei Aroneanu“, precizează Benoni Moruzi, primarul comunei Aroneanu.

În prezent sunt gata 28 de kilometri de rețea, dintre cei aproape 35 kilometri din proiect.

ochi de aragaz aprins

Se estimează lucrări în valoare de 2.253.777 lei, fără TVA

Ieșenii din zona metropolitană par să iși fi pierdut răbdarea

persoane ce lucreaza la o conducta de gaze naturale

S-a emis autorizația de construire a racordului în gazoductul Iași-Ungheni

Înființarea rețelei de distribuție a gazelor naturale, ar fi trebuit să reprezinte o prioritate pentru primarul comunei, Benoni Moruzi. Lipsa de implicare, precum și interesul excesiv în proiectele proprii, au condus la așteptări îndelungate pentru cetățenii comunei.

Promisiunile au început o dată cu obținerea funcției de primar. Drumuri reabilitate, canalizare, furnizarea de gaze naturale, toate acestea au reprezentat motivul alegerii în funcția pe care o deține pentru a adoua oară.

În anul 2020, situația din comuna Aroneanu era una dezastruoasă,  conform datelor oficiale ale Ministerului Lucrărilor Publice, din 1.505 locuințe, doar una singură era racordată la rețeaua de gaze. La vremea respectivă erau construiți doar 800 metri linairi din cei 28 de kilometric cu care se laudă în prezent.

Fără sprijinul financiar acordat de Consiliul Județean Iași și a președintelui Costel Alexe, probabil ar mai fi trecut un mandat fără nici o realizare din partea primarului comunei Aroneanu, Benoni Moruzi.

„Partidul Național Liberal și-a asumat ca prioritate racordarea comunităților locale la utilitățile necesare unui trai decent. Aducerea gazului natural în cât mai multe comune din județul Iași este o constantă preocupare a primarilor liberali, a conducerii liberale de la Consiliul Județean Iași și a noastră, a parlamentarilor PNL Iași, care reprezentăm liantul de comunicare cu administrația guvernamentală și responsabili de lobby pentru proiectele Iașului“, declară Alexandru Muraru, deputat și președinte PNL Iași.

Până la terminarea mandatului de primar, în următorii doi ani, Benoni Moruzi poate implementa cu succes mai multe proiecte pe care le-a promis până acum. Modernizarea drumurilor de interes local sau racordare la gaze naturale în Aroneanu sunt printre cele prioritare.

Comentarii
  • La puscarie cu borfasii din psd ,pnl !!! ne fura de 20 de ani si ne vand tara si resursele

  • Vedeți că vă fură Moruzi țeava, ăsta fură tot ce prinde

  • Mai dureaza 10 ani cu gazul .S-a asfaltat in Dorobant drumul principal dar nu s-au facut santuri de scurgere a apei ,in curti nu se poate intra cu masinile iar de trotuare nu mai zic ,sunt ca potecile din padure pt animale.
    Bravo domn primar,bravo PNL !!

  • Ce față de prost are Moruzi, unde naiba l-ați găsit pe așchilopatul ăsta?

  • Fan PNL Aroneanu

    Ce ne place sa ne mai lăudăm deși nu am făcut nimic. Parca e în campanie deja, o sa facem. A turnat în campanie 2 m de asfalt care nici acum nu e terminat. Vedeți ca e la lac o mare asfaltare, sunt 2 dm2 turnați, ala e viitorul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *