Prima pagină » Sport » Transfer record pentru club! A refuzat-o pe FCSB și s-a transferat în Italia. Lovitura de ultimă oră încercată de Gigi Becali cu jucătorul naționalei
Transfer record pentru club! A refuzat-o pe FCSB și s-a transferat în Italia. Lovitura de ultimă oră încercată de Gigi Becali cu jucătorul naționalei

Transfer record pentru club! A refuzat-o pe FCSB și s-a transferat în Italia. Lovitura de ultimă oră încercată de Gigi Becali cu jucătorul naționalei

10 oct. 2020, 02:00,
în Sport

Cel mai tânăr fotbalist care a debutat vreodată pe una din primele două scene ale fotbalului românesc, Cătălin Vulturar (15 ani), legitimat la UTA Arad, a semnat cu formația italiană Lecce și va merge în Peninsulă imediat după cantonamentul naționalei U17 a României.
Pe 8 decembrie 2018, regretatul antrenor Ionuț Popa îl introducea pe teren pe tânărul Cătălin Vulturar, de doar 14 ani și 9 luni, în prelungirile partidei cu Farul Constanța, din deplasare, într-un duel din Liga a 2-a. La finalul partidei, Ionuț Popa a declarat că Vulturar este viitorul fotbalului arădean. La 14 ani și 9 luni, Vulturar a doborât recordurile mai marilor Nicolae Dobrin, Forin Răducioiu, Marius Niculae sau Dorin Mateuț. Pe arena unde Gheorghe Hagi cunoștea primele momente de glorie, Cătălin Vulturar scria istorie.

Lovitura de ultimă oră încercată de Gigi Becali cu jucătorul naționalei

La aproape doi ani de la acel moment, Cătălin a semnat cu formația italiană Lecce, recent retrogradată din Serie A în Serie B. În trecut, fotbalistul a refuzat o ofertă de la FCSB, care și-l dorea la pachet cu Dennis Man.

„Am avut oferta de la FCSB, dar nu am vrut să merg, pentru că fac deja antrenamente cu grupa de 2001 de la UTA și cred că mă pregătesc destul de bine acolo”, a explicat fotbalistul la acea vreme.

Tânărul mijlocaș, impresariat de Cătălin Sărmășan, a devenit cel mai scump jucător vândut vreodată de UTA Arad, raportându-ne la vârsta sa. La nici 16 ani împliniți, Vulturar i-a costat pe cei de la Lecce, conform celor de la Gazzeta dello Sport, aproximativ 500.000 de euro.

Șefii UTA Arad nu au dorit să comenteze suma de transfer

Conducerea celor de la UTA Arad nu a dorit să comenteze suma de transfer, însă a ținut să menționeze că sunt mai multe bonusuri de performanță, dar și un procent dintr-un eventual viitor transfer, conform Aradon.ro.
În acest moment, Cătălin Vulturar se află alături de naționala U17 a României în cantonamentul de la Mogoșoaia, pentru dubla amicală cu Bulgaria, de pe 8 și 11 octombrie. Fotbalistul nu a dorit să vorbească despre transferul în presa locală, însă a recunoscut că va pleca spre Italia imediat ce se termină acțiunea naționalei U17.
Tot la Lecce, în această vară, au mai ajuns Răzvan Pășcălău de la U Cluj și Rareș Cătălin Burnete, de la Colțea Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *