Prima pagină » Razboi în Ucraina » Transexualii nu pot fugi din Ucraina pentru că au pașaport de bărbat
Transexualii nu pot fugi din Ucraina pentru că au pașaport de bărbat

Transexualii nu pot fugi din Ucraina pentru că au pașaport de bărbat

22 mart. 2022, 09:44,
în Razboi în Ucraina

Transexualii nu pot fugi din Ucraina, deși încearcă în disperare să facă acest lucru. Problema apare în momentul în care prezintă pașaportul la graniță. Pe pașaportul acestora incă apare numele bărbătesc.

Vă aducem aminte faptul că Legea Marțială din Ucraina prevede faptul că toți bărbații cu vârstele între 16 și 60 de ani sunt obligați să rămână în țară pentru a lupta. Excepţie de la regulă fac bărbaţii care au peste 3 copii.

Transexualii nu pot fugi din Ucraina, arată un raport internațional

Sute de femei transgender au fost respinse la granița cu Ucraina în timp ce încercau să fugă din țară, din cauza pașapoartelor care poartă încă numele de naștere și sexul, spun organizațiile caritabile.  Schimbarea genului și a numelui enumerate pe pașaportul lor necesită un proces îndelungat, care implică mai multe evaluări psihiatrice – ceea ce înseamnă că mulți dintre populația transgender a țării nu trec prin asta.

Dar regulile actuale interzic bărbaților ucraineni cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani să părăsească țara – adică oricine al cărui pașaport scrie „bărbat” este probabil să fie întors la graniță. Una dintre principalele organizații caritabile transgender din Ucraina estimează că există sute de femei trans care încearcă să fugă, dar că 90% dintre cei cu care este în legătură au eșuat până acum, arată bbc.com

La polul opus stă un al incident petrecut în urmă cu o săptămână în momentul în care un bărbat deghizat în femeie a încercat să-i păcălească pe vameși. Bărbatul se dădea drept propria soție şi era însoţit şi de propriul copil.

Pentru a fi cât mai credibil, bărbatul s-a machiat, şi-a pus o perucă şi şi-a pus copilul în căricior. Acesta a sperat pana în ultimele momente că autoritățile de la vamă nu vor sesiza diferențele. Totuşi, vameșii au fost nemiloşi cu acesta mai ales că li s-a părut din prima că ceva este în neregulă.

Războiul din Ucraina a făcut mii de victime printre civili

Un raport internațional arăta faptul că războiul din Ucraina a făcut mii de victime civili. Vorbim despre copii dar și despre femei. Trupele rusești atacă fără milă obiectivele civile, asta în condițiile în care Moscova neagă vehement acest lucru. Vă aducem aminte faptul că un teatru din Ucraina a fost una dintre ultimele ținte pe care armata rusă le-a avut. În aceste condiții, Ucraina a acuzat Rusia de crime de război, iar în acest sens a depus şi o plângere internațională.

ONU arăta faptul că în aceste momente sunt 10 milioane de cetățeni ucrainieni care au plecat din calea războiului. Vorbim despre cel mai mare exod din ultimul secol. Organizația Națiunilor Unite a precizat faptul că o bună parte din cei 10 milioane de cetățeni au ales incă să rămână în tară dar în zone care nu sunt sub egida conflictului.

Faptul că transexualii nu pot fugi din Ucraina ar putea duce la o reacție internațională în acest sens. Sunt multe organizații care deja au emis numeroase puncte de vedere pe această situație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *