Prima pagină » Lifestyle » Trandafirul deșertului. O plantă care poate supraviețui decenii întregi dacă este îngrijită corespunzător

Trandafirul deșertului. O plantă care poate supraviețui decenii întregi dacă este îngrijită corespunzător

06 dec. 2023, 09:52,
în Lifestyle

Trandafirul deșertului, cunoscut și sub numele de trandafirul sudanez sau sub denumirea științifică “Adenium”, este o plantă suculentă tropicală nativă din Africa și Peninsula Arabică. Este denumită după florile frumoase pe care le produce, asemănătoare cu trandafirii, și sunt o alegere de efecte atât pentru interiorul, cât și pentru exteriorul casei.

Trandafirul deșertului. Lumină, temperatură, udare

Există multe soiuri diferite de trandafir de deșert, fiecare având caracteristici unice. Câteva varietăți populare sunt trandafirul de deșert negru, trandafirul de deșert arabicum și trandafirul de deșert miniatural.

Planta trandafirul deșertului are nevoie de lumină puternică, directă, timp de cel puțin 6 ore pe zi. Ar fi ideal să îl plasezi direct pe o fereastră orientată spre sud sau vest, sau să folosești o lampă pentru creșterea plantelor dacă spațiul de care dispui nu oferă destulă lumină naturală. În timpul primăverii și verii, poți plasa trandafirul deșertului în exterior, dar asigură-te că începi prin a-l pune în umbră parțială înainte de a-l expune complet la soare. Lumina exterioară este mult mai puternică, așa că planta trebuie să se obișnuiască treptat cu soarele direct de afară. Dacă nu ești sigur dacă spațiul tău oferă destulă lumină, ia în considerare măsurarea intensității luminii pentru a te asigura că planta va primi o cantitate suficientă.

Trandafirul deșertului tolerează bine seceta și preferă să se usuce complet între udări. Va fi necesar să uzi planta la fiecare 1-2 săptămâni în funcție de condițiile din casă. Ai grijă să nu o uzi prea mult, deoarece acest lucru poate duce la putrezirea rădăcinilor. Fiind nativă unui mediu uscat, umiditatea obisnuită din încăpere va fi suficientă și nu va necesita umiditate suplimentară sau pulverizare.

Trandafirul desertului preferă temperaturi calde între 15-32 de grade Celsius. Protejează-le de curenții reci și de temperaturile sub 10 grade. Această plantă poate fi mutată în exterior în timpul primăverii și verii, atunci când temperaturile zilnice și nocturne ajung să fie constant de peste 15 grade Celsius. Această plantă preferă un amestec de sol nisipos și bine drenant, cum este amestecul de sol pentru cactuși sau suculente.

Toxicitate și problemele la care este predispusă

Printre cele mai comune probleme care ar putea aperea sunt tulpinile moi sau negre, a cărei cauza este udatul excesiv și putrezirea rădăcinilor; frunze îngălbenite care cad, problemă cauzată de udatul excesiv sau intrarea în hibernare; și uscarea bazei plantei, ce semnifică faptul că planta este însetată și a fost udată insuficient.

Trandafirul deșertului este toxic pentru animalele de companie și oameni doar în cazul în care sunt ingerate. Este indicat să le ții într-un loc în care copiii și animalele de companie nu au acces, și să porți mănuși atunci când manipulezi planta. De asemenea, aceasta poate intra în repaus iarna din cauza luminii reduse disponibile și își poate pierde frunzișul până când sosește primăvara. Dacă primește îngrijire corespunzătoare, va reînvia odată cu primăvară, iar vara vor începe să apară din nou flori colorate.

Această plantă longevivă este o adiție de efect atât pentru interiorul, cât și pentru exteriorul locuinței. Trandafirul deșertului poate fi identificat prin trunchiul sau masiv, care îi conferă o formă similară cu cea a popularei plante bonsai. Cu toate acestea, aceste plante sunt, de asemenea, remarcabile pentru frunzele lor vibrante, care oferă un contrast frumos cu florile marmorizate în alb, roz și roșu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
27 noiembrie 2024
27 noiembrie 2024