Prima pagină » Local » Tramvaiele turceşti Bozankaya nu pot ieşi încă la stradă. Primăria Iaşi a trimis o cerere către AFER
Tramvaiele turceşti Bozankaya nu pot ieşi încă la stradă. Primăria Iaşi a trimis o cerere către AFER

Tramvaiele turceşti Bozankaya nu pot ieşi încă la stradă. Primăria Iaşi a trimis o cerere către AFER

21 feb. 2022, 16:22,
BZI.ro, în Local

Reprezentanți ai Municipiului Iași și ai Companiei de Transport Public Iași sunt în contact permanent cu angajații Autorității Feroviare Române (AFER) responsabili de întocmirea documentației privind acordarea agrementului tehnic pentru tipul de tramvai Bozankaya contractat de către Primăria Municipiului Iași.

Astfel, o echipă de specialiști ai CTP Iași asigură în mod susținut suportul tehnic necesar efectuării tuturor tipurilor de teste solicitate de către AFER, în număr de 56, în vederea eliberării în cel mai scurt timp a documentului necesar ieșirii la stradă a vagoanelor din Turcia.

Concret, verificările au fost realizate de laboratoare acreditate, în prezența beneficiarului și a operatorului de transport public ieșean.

Primăria Municipiului Iași a trimis recent către AFER o cerere privind urgentarea și soluționarea cu celeritate a solicitării de acordare a agrementului tehnic depusă de către compania Bozankaya în august 2021. În funcție de răspunsul organismului tehnic din cadrul Ministerului Transporturilor, municipalitatea își va rezerva dreptul de a acționa în consecință.

În acest moment, sunt trei vagoane Bozankaya sosite în Depoul CTP Iași. Vatmanii au început deja să fie instruiți de către reprezentanții Bozankaya, așa cum s-a întâmplat și în cazul tramvaielor PESA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *