Prima pagină » Titlurile zilei » Tramvaiele din Iași au fost implicate în peste 100 de accidente. Tupeu incredibil pentru un șofer, după ce a blocat circulația în Podu Roș: „Încercau să mă scoată vinovat” – FOTO/VIDEO

Tramvaiele din Iași au fost implicate în peste 100 de accidente. Tupeu incredibil pentru un șofer, după ce a blocat circulația în Podu Roș: „Încercau să mă scoată vinovat” – FOTO/VIDEO

25 aug. 2023, 02:00, 25 ,
Petronel Ștefan în Titlurile zilei

Tupeu incredibil pentru un ieșean care a blocat două tramvaie. Acesta a lăsat mașina în mijlocul străzii ca să ceară explicații de la un vatman al Companiei de Transport Public (CTP) SA

Totul s-a întâmplat pe data de 21 august 2023, în jurul orei 15:00. Emilian, vatman la CTP, se afla în cabina unui tramvai de pe traseul 13. În intersecția din Podu Roș, mai multe mașini erau oprite în coloană la semafor. Printre acestea se afla și un Logan alb care nu s-a încadrat corect, iar când tramvaiul a făcut dreapta, a acroșat mașina din lateral.

Tupeu incredibil pentru șofer

o poză cu mașina Logan

Vatmanul a filmat întregul eveniment cu camera sa de pe bord

În urma acestui incident, șoferul a coborât nervos din mașină pentru a inspecta daunele, iar mai apoi și-a continuat drumul, fiind permanent în fața tramvaiului. Acesta a intrat cu mașina pe liniile de tramvai din fața Palatului Culturii, iar ajuns în stație a oprit mașina în mijlocul străzii și a mers la vatman pentru a cere explicații pentru ce s-a întâmplat. În acel moment venea un alt tramvai din sens opus, care a rămas blocat din cauza mașinii.

„Eu eram pe traseul 13, mă îndreptam spre Copou. Venind dinspre Țuțora, el mergea în paralel cu mine, iar cum ne îndreptam spre Podu Roș, el mi-a luat fața și s-a încadrat greșit, nu știu ce încerca să facă. Eu nu am făcut nimic, doar am circulat regulamentar, el mergea lipit de tramvai și s-a acroșat de mine, probabil s-a speriat, a luat virajul greșit. A încercat să profite de semaforul tramvaiului și mi-a luat fața ulterior pe linie.

După care și-a dat seama că trebuie să lase liberă calea tramvaiului în intersecție și a încercat să se încadreze, însă s-a încadrat greșit. După care a încercat să își repare greșeala și a făcut manevre ca să îmi creeze spațiu. Din cauză că s-a încadrat greșit, nu a tras la bordură, eu continuându-mi deplasarea și el să creeze spațiu, din manevrele lui am intrat în coliziune cu el. Un tramvai este mult mai greu de oprit decât o mașină mică, ceilalți oameni din trafic trebuie să se gândească la asta.

După ce s-a întâmplat incidentul acesta, el a coborât nervos să-mi ceară explicații. Și-a continuat drumul înspre Palatul Culturii și a intrat pe liniile de tramvai de la Palat, unde nu are voie, ba mai mult, a lăsat mașina acolo și mi-a blocat mie calea și a unui coleg de-al meu care venea din sens opus. A venit cu tupeu la mine să îmi ceară explicații, că uite ce am făcut, că nu sunt atent, nici nu a vrut să audă de amiabilă. El a încercat să mă intimideze cu tatăl lui, că eu sunt vinovat și să plătesc avariile la mașină pentru că el știa cine este, de fapt, vinovat, doar că avea asigurare la Euroins care este în faliment, iar dacă poliția îl va scoate vinovat, va cam trebui să scoată bani din buzunar pentru soluționarea cauzei. A mers el la poliție și a dat declarație și ulterior am fost și eu, încerca să mă scoată pe mine vinovat de ce s-a întâmplat”, povestește Emilian, vatman la CTP.

Peste 100 de accidente în 6 luni

o poză cu Cristian Stoica

În ultimele 6 luni au fost înregistrate peste 100 de accidente în care au fost implicate tramvaie

Conducerea CTP a făcut o statistică în ceea ce privește accidentele în care au fost implicate tramvaiele. Peste 100 de cazuri au fost înregistrate în ultimele 6 luni. De cele mai multe ori, vinovații sunt șoferii care conduc agresiv și taie calea tramvaielor.

„Am făcut, pe 6 luni, o statistică, au fost peste 100 de cazuri, din care aproximativ 30 erau din vina vatmanilor, restul erau din cauza celorlalți participanți la trafic. Nu au fost cazuri grave. Legea spune clar că ai voie să te deplasezi pe calea tramvaiului, dar nu ai voie să o blochezi, din păcate, infrastructura s-a dezvoltat, iar spațiul din anumite zone sunt foarte mici. Noi încercăm să le rezolvăm ca să nu avem astfel de evenimente. Cele mai multe situații se întâlnesc la schimbarea direcției de mers”, a precizat Cristian Stoica, directorul CTP Iași.

Vatmanii trebuie să fie atenți atunci când circulă pe traseele CTP din cauza șoferilor care conduc agresiv. Un ieșean a dat dovadă de un tupeu incredibil după ce a blocat două tramvaie în trafic.

Comentarii
  • Mizerabil vatmanul….a vazut ca are semn de incepator…putea sa astepte 2 secunde sa mearga mai in fata loganul…acolo ii clar intentionata coliziunea, a mers la rupere pt ca stia ca nu are loc sa treacă…ticalos ordinar vatmanul…dar astea de obicei se intorc in viață!!!!!!

  • nu o blocat calea….acolo e statie de tramvai si sa dus la MARLANul de pe tramvai sa-l intrebe cine lo facut asa de phrost

  • Cunosc bine intersecția… prostanul cu Loganul alb,alt prost cu șlapi și freză de țăran nu știe să se încadreze pe bandă, să asigure continuitate tramvaiului… și tot el coboară din mașină..cred că i crăpăm capul tarlanului..mare prost în șlapi..mare bou

  • Dar parca conducerea ctp le-a interzis vatmanilorsa mai foloseasca camere de luat vederi!!! Asta nu i cumva acelasi vatman anarhist care se ,, batea ” cu directorul in cabina????

  • Da, da…el e ! Emilian Râpan il cheama pe jegos…ce trebuie sa faci ,, vatamanule”cand circuli in apropierea unui autovehicol cu semn de incepator si ce ai facut tu ? Te-ai bagat in c…l lui chiar daca se vede ca ala nu a avut nici o intentie de a te bloca..a ezitat…astia comentatorii de serviciu, daca aveti permis, voi erați ,,fără de pacat” cand aveati lamaia in geam ??

  • Cocalar in șlapi? MARLAN IN DEVENIRE !

  • Sofer in trafic

    Vatmanii intra intentionat in tine…si in rond copou fac caterincă care a comis-o mai tare

  • Vatmanii te lovesc intentionat si dupa iti spun ca le-ai blocat banda…cei de la siguranta circulației sunt mana in mana cu ei

  • Bhaaaai antenuta, zi mersi ca erai in oras si ca vatmanul nu ti-a dat si o scatoalca peste bot, sa sari din slapii tai de cocalar de boston. Daca te bizui, ia-l si pe babacu si fa o vitejie din asta pe sosea, cu un TIR, dar sa nu te miri daca te intorci acasa fara cativa dinti.

  • Acolo banda se ingusteaza intre bordura si linie,si nu ai cum sa te incadrezi in coloana care face stanga ,fiind aglomerat nu ai unde astepta in coloana ptr ca blochezi sensulsi benzile care duc la palas ,iar tramvaiul care vine din tesatura trebuie sa astepte ca asa e intersectia aia din podul ros,asa ca vatmanul merita ptr inttentia si reusita sa aruncat sub boghiu ,daca era un copil sau un obstacol oarecare ce facea?omora omul ,se urca pe obstacol ?Vatmanul e participant la trafic ,exact ca soferul ,iar linia de tramvai nu ii da dreptul si puterea de a distruge totul in cale fara discernamant si fara a se asigura ca nu pune in pericol in primul rand calatorii din mijlocul de transport prin inconstienta proprie acrosind ,tamponand ,izbind cum apuca si la intimplare oameni si vehicule doar ca asa stie el ca linia lui e in camp undeva ,printr-un pustiu .Deci acolo cand e aglomerat si stai in coloana sa mergi spre podul de piatra nu ai cum sa stai ca toate vin din intersectie si asa se formeaza sirul asa ca tramvaiul sa astepte ca il obliga intersectia la cum e conceputa linia sa treaca pe acolo din sensul tutora spre palat .

  • Cati prosti comenteaza asa gratuit. Ce vina are soferul loganului? In zona respectiva, asta este situatia. Daca se aduna masini mai multe la semaforul respectiv, tramvaiul asteapta. Boul de vatman a provocat intentionat accidentul. Iar soferul a mers dupa el si a oprit unde a putut ca sa vorbeasca cu vatmanul. Se vede ca nu a vrut sa blocheze liniile de tramvai. A mutat masina cand a vazut ca vine tramvai de pe sens opus si s a dus sa vorbeasca cu vatmanul ce a provocat accidentul si a plecat ca un smecher ce l a facut ma-sa. Eu ii rupeam capul si il bateam cu maneta de la schimbator!

  • Vatmanul a facut accident, ca omul era corect incadrat pe banda lui de mers: nu era pe marcaj, nu era pe linie….ce era a faca soferu? sa mearga langa bordura, sa se urce pe trotuar…? Vatmanul trebuia sa opreasca fiindca l-a atins si a fost accident. Omul n-a facut pe maimuta, nu a batut in geamuri…vroia sa discute fiindca el e pagubitul.

  • Ce vorbesti domnule? Loganul alb era incadrat pe banda lui de mers. Nu era pe marcaj, nu era pe linia de tramvai.

  • Sinele. Singurul loc in care vatmanii sunt si ei sefi. Sau cel putin asa cred ei.

  • Vatmanul se vede ca nu e si sofer.

    BAI NEBUNULE ASA E ACOLO ,OMU A CONDUS CORECT ERA INCADRAT PE BANDA DE FACUT STANGA PE SPLAI . NU SA INCADRAT PE HAŞURAT .

    SI CAND SE PUN MAI MULTE MASINI SE PUN SI PE LINIA DE TRAMVAI CA LINIA TAIE BENZILE …CAND IS MAI MULTE MASINI CUM TREBUIE SA FACA ? UNDE SA SE ASEZE ? DACA AIA E SINGURA BANDA DE LA STANGA
    UN VATMAM MÂRLERE

  • Vatmanul are un dispozitiv electronic pe care il acționează înainte de a intra în acea intersecție, și semaforul devine rosu pentru cei care vin dinspre Nicolina și Bd. Socola. Astfel el are prioritate de trecere. Loganul a blocat calea tramvaiului și s-a încadrat greșit pe banda, efectuând un viraj foarte larg. Pana la bordura mai este 1 metru, avea loc berechet sa tragă mașina acolo. Voi spuneți ca dacă s-ar fi încadrat fix lângă marcajul hasurat ar fi procedat corect, nu, ca doar nu este interzis? Chiar și când a înaintat nu a efectuat manevra cum trebuie, a îndreptat prea repede volanul. Nu are scuza ca este începător, dacă nu ești sigur pe tine, ia ore suplimentare de condus, chiar și după ce ai luat permisul. A luat permisul în șlapi? Nu ii mai luati apărarea, asa procedați și voi? Ați trecut vreodată prin acea intersecție? Faceți ca el și nu veți avea câștig de cauza niciodată în acel loc. Citiți legislația referitoare la prioritatea fata de tramvai. Apropo, de ce avea nevoie de stație mai ales ca circula în oraș?

  • Vatmanul este un marlete…a intrat intentionat in soferul cu loganul…sa se duca la rutieră

  • Vatmanul se încadrează la provocare accident, distrugere de bunuri. Reacția loganistului este subiect separat și ar putea fi explicată de lipsa unei camere care să probeze fapta vatmanului.

    Dacă linia e blocată nu intri cu tramvaiul în obstacol exact din acest motiv. Dacă în locul loganistului era mutuciclistul, vatmanul îl călca fără scrupule pentru că tramvai! 🙂

  • Măi, MG , sa inteleg ca tu esti soferul perfect? Șlapistul, loganistul cum vrei sa i spui nu avea oki la spate si era incadrat corect…mârletele de vatman a vazut ca n are loc si totusi a fortat…cam asta i!!! Sa inteleg ca , daca te prind intr-o intersecție unde n ai prioritate si eu am…dar te vad ca ai fortat sau intorci capul in partea opusa, trebuie sa intru in tine??? Ai gandire de ,, vataman”!!!!

  • Vatmanul a procedat corect. Soferul este in culpa.

  • Linia de tramvai ar trebui delimitata cu linie continua acolo unde nu se pot pune borduri..

  • Sa mai spun ca șoferul nu a semnalizat ieșirea din intersecție? Oare tot pentru ca este începător? Sau a devenit opțională semnalizarea și la începători? Lucrul asta, slapii, antena, semnul de cedează trecerea, la fel ca și încadrarea greșită în banda cum de nu le-ați văzut? Ați văzut doar mămăliga din luneta. Recunoașteți ca toți ăștia care ați comentat v-ați luat șuturi de la tramvai și a trebuit sa plătiți reparația la dublu. Și tot nu va potoliți.

  • Aveți un vatman pe nume Constantin Cobiliță….se lauda in gașca de la bloc că pune pariuri la depou….cine lovește mai multe mașini în trafic Va rog sa ii faceți un control psihiatric și psihologic. Mulțumesc!

  • Asa fac vatmanii au orgasm cand intra in masini. Dar nu se gandrsc ca in acea masina piate fi un copil de cateva luni si il poate omora sau ninoroci pe viata.
    Omanei buni cu totii gresim nu suntem perfecti. Nu trebuie sa profitam de greseala altora sa radem este un dumnezeu sus.

  • ce pi zdoiu matii cauti in slapi .ce pi zdoloiu matii ai statie pe gunoiul ala de masina?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *