Prima pagină » Actualitate » Traian Ogâgău, fostul primar din Sângeorz-Băi, care s-a filmat în timp ce își umilea fiică a rămas din nou fără mandat
Traian Ogâgău, fostul primar din Sângeorz-Băi, care s-a filmat în timp ce își umilea fiică a rămas din nou fără mandat

Traian Ogâgău, fostul primar din Sângeorz-Băi, care s-a filmat în timp ce își umilea fiică a rămas din nou fără mandat

03 aug. 2021, 10:58,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Noi detalii în cazul fostului primar din Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău, care s-a filmat în timp ce își umilea fiica de 14 ani. Acesta a rămas din nou fără mandat, în urma unei condamnări penale rămasă definitivă. Edilul rămâne fără mandat pentru a doua oară.

Înainte de a părăsi postul, Traian Ogâgău și-a numit cumnatul primar interimar.

Primarul din Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău, condamnat

În anul 2020, fostul edil a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Cluj Napoca într-un dosar în care a fost trimis în judecată pentru că a refuzat vehement să sufle în etilotest și să i se preleveze mostre biologice.

Conform legii statutului aleșilor locali, primarii condamnați definitiv își pierd mandatul, indiferent de modalitatea de executare a pedepsei.

Traian Ogâgău a fost exclus din Partidul Naţional Liberal. Formaţiunea politică a transmis public că se delimitează de comportamentul primarului.

”Ca urmare a înregistrării apărute în spaţiul public, cu primarul din Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău, PNL Bistriţa-Năsăud precizează că acesta nu mai este membru PNL şi nu candidează la primărie din partea Partidului Naţional Liberal. Ne delimităm categoric de acest tip de comportament şi condamnăm ferm orice act de violenţă împotriva copiilor, indiferent de agresor. Orice gest reprobabil la adresa minorilor trebuie cercetat şi pedepsit.

Partidul Naţional Liberal nu va accepta niciodată să fie asociat cu violenţa de orice tip, cu atât mai puţin cu cea îndreptată împotriva minorilor, în familie sau în afara ei. Suntem partidul care susţine înăsprirea pedepselor împotriva agresorilor și împotriva actelor de violenţă verbală şi fizică”, se arată în comunicatul PNL Bistriţa-Năsăud, semnat de preşedintele Ioan Turc.

Edilul, cunoscut după ce şi-a umilit şi filmat fiica

Traian Ogâgău și-a filmat fiica dezbărcată, stând în genunchi cu mâinile ridicate, în timp ce o certă şi o punea să își ceară iertare.

Înregistrarea a apărut în spațiul public în toamna anului trecut.

Primarul PNL din Sângeorz-Băi filmează clipele în care acesta îşi umileşte propria fiică. Traian Ogâgău şi-a dezbrăcat fiica şi a pus-o să stea în genunchi, cu mâinile ridicate deasupra capului. Întreaga întâmplare a durat minute în şir, timp în care fetiţa plângea şi implora să se oprească. Tatăl nu s-a lăsat şi a pus-o pe fetiţa să repete o frază minute în șir:

„Nu mai sunt obraznică și nu mai supăr pe mama și pe tata”, „O să fac exerciții și o să învăț”, „Ce-am făcut astăzi a fost ieșit din comun” sau „Sunt cea mai obraznică fată din hotelul ăsta”, sunt câteva dintre propozițiile pe care bărbatul o pune pe fetiță să le repete.

Directorul adjunct al DGASPC, Crina Andreica, a făcut o serie de declaraţii

Directorul adjunct al DGASPC, Crina Andreica, a declarat că mama şi fetiţa au venit în cursul după-amiezii la consiliere şi că tatăl, atunci când a fost contactat, a spus că imaginile ar fi „din iarnă”.

„S-a contactat tatăl fetei, iar mama este în acest moment la consiliere cu minoră. Am demarat şi noi o anchetă. Colegul meu care se ocupă de cazurile de abuz l-a contactat pe tată şi l-a invitat să fie şi el prezent la consiliere. Momentan nu a venit, a venit mama împreună cu fata. I s-au adus la cunoştinţă drepturile şi obligaţiile pe care le are asupra copiilor şi consecinţele care pot să fie asupra comportamentului pe care l-a avut faţă de fată. El ne-a declarat că imaginile sunt din iarnă”, a spus la acel moment Crina Andreica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`