Prima pagină » Actualitate » Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei, anunț decisiv: Unitățile de învățământ din București vor funcționa în sistem online
Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei, anunț decisiv: Unitățile de învățământ din București vor funcționa în sistem online

Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei, anunț decisiv: Unitățile de învățământ din București vor funcționa în sistem online

02 nov. 2020, 11:37,
Elena Nicoleta Bujor, în Actualitate

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a anunțat luni, 2 noiembrie 2020, faptul că unitățile de învățământ din București vor funcționa în continuare în sistem online. Noul prefect susține că această hotărâre este una firească pentru că rata de incidență a cazurilor Covid-19 este mai mare de 3 la mia de locuitori.

”Singura decizie normală, legală și firească era ca școlile să funcționeze în continuare în sistem online. Conform normelor în vigoare, la o rată mai mare de 3, școlile funcționează în sistem online.”, a spus Traian Berbeceanu.

Programul funcționarilor publici și angajaților din Capitală

Bucureștenii scapă, pentru moment, de impunerea unei serii noi de măsuri restrictive. Prefectul Traian Berbeceanu precizează faptul că nu se impun noi interdicții, dar forțele de ordine vor patrula mai frecvent pentru a se asigura dacă se respectă normele aflate deja în vigoare.

„Așa cum v-am spus nu s-a luat în discuție nicio altă măsură restrictivă. Am apreciat că nu se impun măsuri restrictive suplimentare. Vrem să ne concentrăm pe respectarea celor existente. Nu e normal să supra reglementăm. S-a decis ca toți opreatorii economici și instituțiile publice să decaleze programul funcționarilor. Asta s-a decis prin HG, dar nu s-a respectat. Am dat dispoziție ca jumătate din funcționarii prefecturii să vină jumătate de la 7 și jumătate de la 9, de mâine”, a declarat Berbeceanu.

Parcurile din Capitală ar putea fi închise noaptea

Parcurile și spațiile de joacă din București ar putea fi închise noaptea! Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, menționează că nu este exclusă ideea de a închide parcurilor din București pe timp de noapte. Această decizie ar urma să fie luată din prisma motivului că tineretul se duce acolo pentru a continua petrecerile după închiderea localurilor. Mai mult decât atât, indivizii nu ar respecta nicio regulă de protecție sanitară.

„Noi așa am apreciat și urmează să facem o astfel de sesizare către Comitetul Național pentru Situații de Urgență”, a spus Traian Berbeceanu.

Ludovic Orban, despre restricțiile din București: „Se prelungește măsura purtării măștii”

Premierul României, Ludovic Orban, a discutat luni, 2 noiembrie 2020, despre normele de protecție din București. Ludovic Orban a precizat că, la 14 zile de la impunerea restricțiilor potrivit scenariului roșu, se va hotorî prelungirea purtării măștii de protecție în spaţiile publice, dar și cea legată de învățământul exclusiv online.

„Se va prelungi măsura purtării măștii și măsura care prevede închiderea școlilor și măsura care prevede închiderea școlilor“, a declarat Ludovic Orban luni dimineață, 2 noiembrie, la sosirea la sediul PNL din București.

Se impun restricții noi în București?

Primul scenariu luat în calcul este cel în care Comitetul Național pentru Situații de Urgență decide impunerea unor noi restricții. În speță, va fi o ședință de urgență la Palatul Victoria pentru transmiterea și implementarea noilor măsuri.

Scenariul cu numărul doi este cel al prelungirii restricțiilor din prezent și menținerea obligativității purtării măștii, inclusiv în spațiile deschise.

Astăzi, 2 noiembrie 2002, ședința CNSU va veni cu detalii dacă măsurile de restricție se prelungesc în București și dacă se instituie și noi măsuri.

O nouă măsură de restricție, propusă pe ordinea de zi a Ședinței Extraordinare a CMBSU, face referire la închiderea parcurilor, zilnic, între orele 22:00 și 6:00, „vizată fiind activitatea teraselor, cafenelelor, barurilor existente pe raza parcurilor, întrucât s-a observat consumul produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice peste programul prevăzut.”

Municipiul București a intrat oficial în scenariul roșu pe 20 octombrie, după mai multe controverse, odată cu depășirea ratei de incidență COVID-19 de 3 cazuri la mia de locuitori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *