Prima pagină » Actualitate » Traian Berbeceanu nu mai este prefectul Capitalei. Funcţia a fost negociată: „Sunt decizii politice!”
Traian Berbeceanu nu mai este prefectul Capitalei. Funcţia a fost negociată: „Sunt decizii politice!”

Traian Berbeceanu nu mai este prefectul Capitalei. Funcţia a fost negociată: „Sunt decizii politice!”

02 feb. 2021, 15:15,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Decizie de ultimă oră în municipiul București. Traian Berbeceanu nu va mai fi prefectul Capitalei. Funcția pe care a deținut-o a fost negociată în coaliția de guvernare, iar postul a revenit celor de la USR-PLUS.

La conducerea Capitalei a fost doar trei luni de zile, însă deși a fost o perioadă scurtă, Berbeceanu a precizat că mandatul său a fost într-o perioadă „complicată”.

Traian Berbeceanu nu mai este prefectul Bucureștiului

Fostul prefect al Capitalei a precizat faptul că numirea și revocarea din funcție sunt decizii politice. Traian Berbeceanu a menționat că funcția avută„ deși a durat doar 3 luni, a fost acceptată într-o perioadă dificilă. Acesta a întâmpinat provocări grele și fără ajutorul bucureștenilor, sprijinul colegilor din Prefectură și colaboratorilor din celelalte instituții nu s-ar fi realizat nimic.

Astfel, viitorul prefect va fi numit de partidul politic USR – PLUS și Berbeceanu își dorește ca acesta să fie unul dedicat total cetățenilor din Capitală.

„Revocarea din funcția de prefect al municipiului București, ca și numirea de altfel, sunt decizii politice, firești. Am acceptat acestă funcție în urmă cu trei luni, cu multă bună-credință, într-o perioadă deosebit de complicată. Am avut un mandat scurt, dar plin de provocări dintre cele mai grele, cărora nu le-aș fi făcut față fără ajutorul vostru, al bucureștenilor, în primul rând, dar și cu sprijinul total al colegilor din Prefectură și al colaboratorilor din toate instituțiile.

Îmi doresc ca viitorul prefect, cel care va fi nominalizat de USR – Plus, să fie unul dedicat total cetățenilor municipiului București, să fie o persoană care să respecte și să aplice legea, dincolo de orice fel de interese. Să facă numai lucruri bune. Îi doresc succes viitorului prefect, oricine va fi să fie!”, a spus Traian Berbeceanu, pe pagina sa de Facebook.

Traian Berbeceanu a fost validat pentru funcţia de prefect al Capitalei în data de 22 octombrie 2020 şi a depus jurământul o zi după pe 23 octombrie.

Gheorghe Cojanu și-a pierdut funcția după o serie de gafe

Traian Berbeceanu l-a înlocuit pe fostul prefect al Capitalei, Gheorghe Cojanu. Acesta îşi semnase, practic, sentinţa şi a pus punct carierei sale în funcţia deținută după o serie vastă și uluitoare de gafe. Acesta a anunţat că şi-a luat concediu de odihnă în toiul pandemiei, le-a menționat ziariştilor că nu cunoaşte datele referitoare la situaţia pandemică din Bucureşti, la ore bune de la publicarea cifrelor, pentru că se afla, duminică, „la cumpărături”.

Punctul culminant al gafelor a fost în momentul în care Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, prezidat de prefect, a emis o listă de restricţii asupra căreia a revenit ulterior, din cauza unei „erori materiale” în baza căreia urmau să fie închise, fără temei legal, creşele şi afterschool-urile. Prefectul încă în funcţie şi-a încheiat seara de luni fugind de ziarişti, fără să facă nicio declaraţie la acel moment.

Atitudinea prefectului Gheorghe Cojanu a fost asupru criticată și de președintele României, Klaus Iohannis. Acesta a taxat modul în care a fost gestionată situația din Capitală în contextul creșterii numărului de cazuri la mia de locuitori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
19 octombrie 2024
19 octombrie 2024