Prima pagină » Actualitate » Traian Băsescu vrea serviciu militar obligatoriu! „Câți luptători avem?“
Traian Băsescu vrea serviciu militar obligatoriu! „Câți luptători avem?“

Traian Băsescu vrea serviciu militar obligatoriu! „Câți luptători avem?“

22 iul. 2024, 09:49, 11 ,
BZI.ro, în Actualitate

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, vrea serviciu militar obligatoriu. Acesta a declarat că reintroducerea serviciului militar obligatoriu în țara noastră este necesară deoarece România nu este capabilă să se apere singură. Întrebat despre capacitatea de apărare a României şi dacă este pregătită de o invazie, Traian Băsescu a spus că țara noastră nu poate face față unei invazii rusești.

Traian Băsescu vrea serviciu militar obligatoriu!

Fostul preşedinte Traian Băsescu a vorbit despre despre capacitatea de apărare a României și a declarat că ţara noastră nu este pregătită de o confruntare în care să ţină piept unei invazii a armatei ruse 30 de zile, precizând că ţara noastră nu este într-un asemenea pericol acum, dar trebuie să se pregătească.

Traian Băsescu s-a referit şi la efectivele armatei, apreciind că o armată de 70.000 de oameni e prea puţin, context în care se pronunţat în favoarea reintroducerii stagiului militar obligatoriu.

„Susţin reintroducerea stagiului militar obligatoriu! Dacă aş putea semna reintroducerea stagiului militar, pentru că în România nu s-a abolit stagiul militar, ci doar s-a suspendat stagiul militar”, a declarat Traian Băsescu.

Întrebat dacă nu a fost vorba să avem o avem o armată profesionistă şi nu una a întregului popor, Băsescu a răspuns că numărul de 70.000 de militari este mult prea mic pentru o țară precum România.

„Nu constataţi că o armată de 70.000 de oameni e prea puţin? Deci este mult prea puţin şi este clar că o ţară ca România, populaţia pe care o are România, nu se poate apăra decât cu toată populaţia ei. Părerea mea este că trebuie să revenim la stagiul militar. Uitaţi-vă, deci ai 70.000 de militari, câţi sunt luptători, că în ăştia intră şi partea logistică intră hai să zicem 80 de mii, dar ai 20 de mii care sunt neluptători. Sunt personal civil şi personal din spatele frontului”, a menționat Traian Băsescu.

Traian Băsescu, cel mai bun şi cel mai rău preşedinte al României!

Fostul președinte Traian Băsescu a fost întrebat cine a fost cel mai bun şi cel mai rău preşedinte al României. Răspunsul acestuia a fost stilul caracteristic al fostului șef al statului

„Eu. Şi unul şi altul!”, a menționat Traian Băsescu.

Întrebat despre capacitatea de apărare a României şi dacă este pregătită de o invazie, Traian Băsescu a spus că țara noastră nu poate face față unei invazii rusești.

„România nu e pregătită de o confruntare în care să zicem să ţină piept unei invazii a armatei ruse, să spunem 30 de zile. Problema este cât rapid ne-ar sosi sprijinul aliaţilor. Deci România în momentul de faţă singură, nu poate face faţă unei invazii, dar aş vrea să nu speriem lumea prin ridicarea subiectului. România nu este în pericolul unei invazii, dar trebuie să se pregătească. Iar dacă Trump va fi preşedintele Statelor Unite, trebuie să ştim că nu ne va lăsa nimeni fără să ne aducem contribuţia de 2% din PIB la creşterea capacităţii de luptă Armatei Române”, a mai zis fostul președinte Traian Băsescu, ce nu s-a ferit să spună că vrea serviciu militar obligatoriu.

Comentarii
  • Serviciul militar nu trebuia desfiintat,plozii din ziua azi nici la papuci nu se incheie bine

    • Corect, dar pe vremea lu’ Basescu s-a desfiintat. Acum ca au nevoie de carne de tun vor sa-l reintroduca.

      Problema e ca serviciul militar nu isi mai avea rostul de mult timp. Uita-te la toti handicapatii trecut de 40 de ani care au prins serviciul militar. Sunt niste cretini! Sunt mai prosti decat copiii astia de 19-20 de ani.

      Serviciul militar trebuie sa fie ca in China ori va fi o pierdere de timp.

  • Suntem o tara ocupata. Nu mai exista libertatea de exprimare. De asta nu publicati comentariile. De asta au murit in ’89, ca sa vine altii sa ne inchida gura.

  • Chiar dacă nu mă raliez nicoidată cu Băsescu, trebuie saă admit că are dreptate. Dar să vă prezint un paradox; Chiar dacă a dispărut soladățimea în
    termen (zeci de mii) persistă ofițerimea și, mai ales generălimea, cu solde
    babane și activitate ioc! Dacă veți face o statistică, veți realiza că avem mai mulți generali decât uriașa Armată Roșie care i-a măcelărit pe nemți.

    • Basescu e un securist infect

      Serviciul militar a fost desfiintat pe vremea lui Basescu!

      Imputitul asta a initiat tot ce a distrus Romania, cu complicitatea UE-ului.

  • Sărjănt Teaca

    Obligativitatea serviciului militar a fost ,,suspendata”. Nu a fost niciodata desfiintata. Mai cititi si voi , ca nu strica nimanui.

    • trăiț, dom serjent! da’ unde-i suspendată?

      • Daca ati citi cu atentie articolul , nu v-ati arunca (sic) ca schiopul in carja la comentarii. Primul care a postat , a folosit ,,desfiintat” . Ceilati ca turma . Daca arunci berbecul in prapastie , toate oile se duc dupa el.

  • Daca ati citi cu atentie articolul , nu v-ati arunca (sic) ca schiopul in carja la comentarii. Primul care a postat , a folosit ,,desfiintat” . Ceilati ca turma . Daca arunci berbecul in prapastie , toate oile se duc dupa el.

  • Este nevoie de toti barbatii Romaniei, carne de tun in Ucraina! Ucrainienii 6 milioane de barbati buni de lupta au fugit in toate tarile , nu le pasa de tara lor, se distreaza si hai Romania da-ti toti barbatii carne de tun in Ucraina ca America trebuie sa castige razboiul impotriva Rusiei. Paraliticul si chiorul asta Basescu are alzeimer, parkinson. Ati vazut cum ii tremura mainile?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *