Prima pagină » Actualitate » Traian Băsescu și-a anunțat retragerea din politică: „E cap de linie, da”

Traian Băsescu și-a anunțat retragerea din politică: „E cap de linie, da”

05 mart. 2024, 23:40,
BZI.ro, în Actualitate

Fostul preşedinte Traian Băsescu, actual europarlamentar, a anunţat, marţi seară, că nu va mai candida pentru un nou mandat, acesta fiind capătul de linie pentru cariera sa politică. Băsescu a precizat că a înfiinţat o fundaţie, că are multe invitaţii de la licee, iar în prezent duce cât de mulţi elevi poate la Bruxelles.

Traian Băsescu a fost întrebat, marţi seară, dacă mai candidează la alegerile eurorpalamentare şi a afirmat: „Categoric nu. E cap de linie, da”.

Băsescu și-a înființat o fundație

Întrebat dacă iese din politică, Băsescu a anunţat că a înfiinţat o fundaţie.

„Mi-am făcut o fundaţie, am înregistrat-o deja şi o să încerc, spre exemplu, am foarte multe invitaţii de la licee şi am dus liceeni la Bruxelles în cadrul acelui program. N-am dus oameni de partid, am luat clase de liceu şi le-am dus la Bruxelles să vadă Parlamentul. Chiar acum am 60 de copii săptămânile următoare, pe care-i aduc şi de la şcoli private, şi de la şcoli de stat”, a adăugat Traian Băsescu.

Traian Băsescu a fost, între altele, preşedinte al României, în perioada 2004 – 2014, primar general al Capitalei, dar și ministru al Transporturilor.

Băsescu, despre un candidat comun PSD – PNL la prezidenţiale

Fostul preşedinte Traian Băsescu consideră că un candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidenţiale ar înseamna desfiinţarea unuia dintre cele două partide. El a afirmat că nu ai cum să negociezi până şi preşedintele şi că e dezonorant pentru cele două partide să ajungă la un asemenea troc.

Traian Băsescu a fost întrebat marţi, dacă el crede în varianta unui candidat comun pentru Palatul Cotroceni PSD – PNL.

„Ar înseamna desfiinţarea unui partid. Să vedem care din ei doi preferă să se desfiinţeze. Discutăm de PNL, care este cel mai mare partid, să spunem din dreapta – care dreapta la PNL şi PSD care e cel mai mare partid de stânga. Dacă unul din ei nu va avea candidat, poate să meargă la Autoritatea Electorală Permanentă să scrie în registru acolo, desfiinţat”, a declarat Traian Băsescu.

El susţine că funcţia de preşedinte nu se poate negocia.

„Nu se poate, n-ai cum să negociezi până şi preşedintele. În primul rând, e dezonorant pentru cele două mari partide să ajungă la un asemenea troc, hai să negociem un preşedinte. Atunci de ce Dumnezeu mai mergem noi la vot?”, a mai declarat Traian Băsescu.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *