Prima pagină » Actualitate » Traian Băsescu respinge orice acuzaţie: Am intrat ca să câştig primăria Capitalei
Traian Băsescu respinge orice acuzaţie: Am intrat ca să câştig primăria Capitalei

Traian Băsescu respinge orice acuzaţie: Am intrat ca să câştig primăria Capitalei

19 aug. 2020, 09:59,
George Cristian, în Actualitate

Traian Băsescu, fost preşedinte al României şi fost primar al Capitalei, a adus câteva lămuriri la zvonurile care circulau în spaţiul public. Actualul candidat PMP la alegerile locale pentru Primăria Bucureştiului, Băsescu dezminte orice zvon care arată faptul că intrarea lui în cursa pentru Primăria Capitalei are ca scop crearea unui avantaj pentru Gabriela Firea.

Traian Băsescu respinge orice acuzaţie: Am intrat ca să câştig primăria Capitalei

În urmă a tot mai multor zvonuri apărute în spaţiu public referitoare la o posibilă intrare în cursa la Primăria Capitalei pentru a periclita şansele lui Nicusor Dan şi pentru a ajuta PSD-ul, fostul preşedinte Traian Băsescu considere că acuzaţiile sunt ridicole şi că nu există nicio înţelegere suburbană cu actualul edil al Bucureştiului. Băsescu le aduce aminte tuturor celor care afirmă acest lucru faptul că PMP a fost primul partid care a propus o coaliţie de dreapta pentru Primăria Bucureşti:

”Neg categoric orice înțelegere. În toată cariera mea politică, nu au existat înțelegeri făcute pentru candidaturi uninominale. (…) Ceea ce încearcă unii să insinueze legat de posibile înțelegeri este cel puțin ridicol. (…) Credeți că am intrat într-o cursă la Primăria Capitalei ca să o pierd? Eu am fost cel care a propus ca Nicușor Dan să fie candidatul partidelor de dreapta, lucru care a fost valabil până cu o săptămână înainte de a se decide listele, când Ludovic Orban i-a spus lui Eugen Tomac `îmi pare rău, USR nu vrea să fiți și voi în alianți, deci mergem numai noi cu USR`. Ce trebuia să facă PMP în situația asta, să spună că nu candidăm ca să nu îi încurcăm. Sigur, sunt riscuri odată cu intrarea mea în competiției. Sau ei la cei s-au așteptat, să punem un candidat de paie?. , a spus Traian Băsescu, la B1 Tv.

Dan Barna nu doreşte ca Nicușor Dan să câştige Primăria Bucureştiului

Traian Băsescu a declarat faptul că liderul USR, Dan Barna nu doreşte faptul că Nicușor Dan să câştige Primăria Capitalei pentru ca acest lucru i-ar pune în pericol funcţia de preşedinte al USR:

”Ei au făcut socoteli de începători în politică. (…) Au confundat votul de la partide cu votul uninominal, care este cu totul altceva. (…) În fapt, Barna nu vrea ca Nicușor Dan să câștige Primăria Capitalei pentru că i-ar priclita președinția partidului, iar Ludovic Orban s-a agățat de Nicușor Dan ca să nu-l lase pe Rareș Bogdan să candideze la București. L-a declarat candidatul alianței, agreat de toate partidele. Deci și-au rezolvat două partide care să le asigure menținerea scaunelor de președiți de partide”, a mai spus Băsescu.

Bombă lansată de Traian Băsescu! A existat un plan de desfiinţare a PMP-ului

Interesant este faptul că Traian Băsescu a afirmat faptul că PNL-ul a mizat pe faptul că PMP va obţine scoruri slabe, iar în acest context, partidul se va desfiinţa şi va fi preluat de ei. Totuşi, PMP-ul a trecut mereu de pragul electoral fără emoţii:

”Da, ei au mizat pe un scor foarte slab al partidului la aceste locale ca să-l preia PNL, pentru că, practic, PMP este o fracțiune din ceea ce a fost marele PDL. (…) Există o teorie în PNL care spune «aveți grijă, că Băsescu a mai luat un partid de la 4%, PDL-ul, și l-a dus la 36%. Vedeți că partidul ăsta mic a trecut pragul la toate alegerile, nu-l neglijați»”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *