Prima pagină » Actualitate » Traian Băsescu, reacția la vandalizarea gardului vilei RAAPPS
Traian Băsescu, reacția la vandalizarea gardului vilei RAAPPS

Traian Băsescu, reacția la vandalizarea gardului vilei RAAPPS

01 apr. 2022, 13:08,
BZI.ro, în Actualitate

Traian Băsescu are o primă reacție la vandalizarea gardului vilei RAAPPS unde incă mai stă. Marian Căpățână, bărbat condamnat odată cu Mircea Băsescu, a scris cu un spray pe gard.

Contextul în care acesta a putut să facă acest lucru este cel în care fostul președinte nu mai beneficează de protecția SPP. Fostul președinte trebuie să elibereze vila de protocol după ce a fost declarat colaborator al securității.

Traian Băsescu, reacție la vandalizarea gardului vilei RAAPPS în care incă stă

Marian Căpățână a luat un spray şi a vandalizat gardul vilei în care stă fostul președinte Traian Băsescu. Bărbatul le-a declarat reporterilor faptul că fostul președinte trebuie să îi dea o sumă de bani şi că trebuie să-și plătească datoriile. În replică, Băsescu a transmis faptul că nu a primit nicio amenințare şi că totul i se pare de proastă calitate. Acesta a mai precizat faptul că l-a sunat fratele său şi i-a transmis că nu are cont la BCR (așa cum menţiona Marian Căpățână) şi că nimeni nu a depus vreo sumă de bani la banca precizată.Traian Băsescu a ţinut să transmită că nu va cere pază privată după ce SPP nu îi va mai asigura protecția:

(…) Nu văd care ar fi scopul nici să sun la poliție, cu ce ar ajuta. Nu am ce să spun. Mi se pare că e greu de explicat și dacă astea îs abordările instituțiilor statului, eu ce pot face? Inactivitatea instituțiilor nu mă surprinde. Ele sunt lovite de o lașitate când un om nu mai are putere. Dacă mai aveam putere, Căpățână era în dubă acum și gardul era curățat. Dacă eram într-o funcție de putere politică, acum sunt un pensionar inofensiv. Poliția nu va face nimic. Să îl aducă pe Căpățână să spele gardu”, a declarat Băsescu.

Traian Băsescu, declarații după ce și-a pierdut vila RAAPPS

În cursul zilei de joi, 31 martie 2022, Traian Băsescu a făcut primele declarații după ce RAAPPS a decis să îl înştiinţeze pe fostul președinte că în termen de 60 de zile trebuie să părăsească vilă în care stă. În replică, Băsescu a declarat faptul că se va supune deciziei şi că în aceste împrejurări îşi caută o altă locuinţă în care va sta alături de soţia sa, Maria Băsescu. În altă ordine de idei, fostul președinte a menţionat că va apela la CEDO pentru a combate decizia definitivă a instanței în legătură cu colaborarea sa cu securitatea:

Eu trebuie să caut apartament și când îl găsesc trebuie să văd dacă e de acord Maria. Apartamentul nu trebuie să fie izolat de lume, să avem staţie lângă noi, o piață. Ți se pare că nu mă descurc fără SPP? Pot merge şi singur. Mă duc până la bancă, am banii investiţi în titluri de stat. Mă duc să vând titlurile de stat pentru a putea cumpăra un apartament. Încep să mă uit, pe aici, pe acolo pentru un apartament. La prețul pieții, ne ajung trei camere. Avem în vedere facturile uriașe. a declarat Băsescu.

După ce lui Traian Băsescu i s-a vandalizat vila de la RAAPPS, oamenii legii au declarat că au deschis un dosar de cercetare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *