Prima pagină » Actualitate » Traian Băsescu, primele declarații după ce a fost externat: Nu puteam să stau la Paris când voi erați călare în fața casei – LIVE TEXT

Traian Băsescu, primele declarații după ce a fost externat: Nu puteam să stau la Paris când voi erați călare în fața casei – LIVE TEXT

31 mart. 2022, 14:16,
BZI.ro, în Actualitate

Traian Băsescu, fostul președinte al României, face primele declarații după ce a fost externat din spital. Fostul președinte a afirmat faptul că se gândește să-și cumpere un apartament cu trei camere, iar pentru acest lucru trebuie să se ducă până la bancă.

Vorbind despre starea de sănătate, acesta a precizat faptul că medicii i-au transmis că trebuie să evite zonele aglomerate, să poarte mască în orice zonă. Vă aducem aminte faptul că fostul președinte a fost internat la Paris de unde a fost externat ieri.

Traian Băsescu, declarații după externare în contextul în care trebuie să plece din vila RAAPPS

În contextul în care fostul președinte a primit un verdict de colaborator cu Securitate, acesta trebuie să plece din vila RAAPPS. Traian Băsescu a menționat faptul că va respecta decizia judecătorilor și că nu vede nicio problemă în faptul că  nu mai are sprijinul SPP. Fostul președinte a dat asigurări că niciodată nu va divulga secrete ce țin de siguranța națională și că acelea vor fi doar în propriul cap. În legătură cu imobilul pe care îl deține, Băsescu a vorbit despre faptul că apartamentul a fost achiziționat legal.

Recomandate, nu prin aeroporturi, nu prin avioane. Trebuie să ne conformăm legii. Printre altele, eu am curiozitate, dacă această lege este constituțională. Dacă va fi constituţionala atunci e ok. Mă simt ca un cetățean care a trecut prin justiţie. Am văzut speculații că i-a luat lui Băsescu SPP-ul şi că o să spună secretele țării. Niciodată nu o să dezbrac cămașa de fost președinte. Niciodată nu o să dezvălui secretele, ele vor rămâne în capul meu. Am văzut un reportaj, este un apartament şi nu o vină, este un apartament în construcție. Clădirea nu a fost revendicată şi a intrat incidenţa legii. A cercetat Parchetul, a constatat că e cumpărată pe lege. Cele alte 12 locuinţe erau cumpărate când am cumpărat eu imobilul. Trebuie să evit aglomerația, nu să mă odihnesc. Credeți că puteam sta acolo când aveam soția acasă, voi călare pe poartă de dimineață până seara. Trebuia să fim acasă pentru că trebuie să luăm decizii.

Traian Băsescu trebuie să își vândă titlurile de stat pentru a-și cumpăra un apartament

În contextul în care trebuie să plece din vila RAAPPS, Băsescu a declarat că se duce la bancă pentru a vedea valoarea titlurilor de stat pe care și le-a luat de-a lungul anilor. Acesta a explicat faptul că se descurcă și fără SPP și că poate să se deplaseze și fără pază. Fostul președinte a specificat că apartamentul trebuie să aibă trei camere și să fie lângă o piață, stație de metrou:

Eu trebuie să caut apartament și când îl găsesc trebuie să văd dacă e de acord Maria. Apartamentul nu trebuie să fie izolat de lume, să avem staţie lângă noi, o piață. Ți se pare că nu mă descurc fără SPP? Pot merge şi singur. Mă duc până la bancă, am banii investiţi în titluri de stat. Mă duc să vând titlurile de stat pentru a putea cumpăra un apartament. Încep să mă uit, pe aici, pe acolo pentru un apartament. La prețul pieții, ne ajung trei camere. Avem în vedere facturile uriașe.

„Voi sesiza CEDO”

Traian Băsescu susține că trebuie să se consulte cu avocații pentru o sesizare a CCR legată de legea care îi taie privilegile. Pe de altă parte, fostul președinte a mai afirmat faptul că nu se consideră vinovat și nu se consideră colaborator al securității, așa cum a susținut instanța în mod definitiv. În acest context, Băsescu va sesiza CEDO pentru a i se face dreptate.

Nu am sesizat nimic la CCR, o să discut cu avocații să vedem când facem sesizarea la CCR. Nu putem sesiza CCR doar pe nota transmisă de RAAPS. Voi sesiza CEDO că este o curte care vizează drepturile omului, de asta o voi sesiza că mi s-au luat niște drepturi. CEDO deschide dosare atunci când ești nedreptățit nu când ești privat de judecată. La CEDO ajung oameni care s-au judecat și nu sunt de acord cu decizia finală. Nu îmi dau demisia din Parlamentul European pentru că am candidat cu decizia CNAS publicată. Nu am ascuns că sunt colaborator al Securității, sunt convins că nu există nicio frază care să indice că am fost colaborator. La revedere! a spus fostul președinte Traian Băsescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *