Prima pagină » Actualitate » Traian Băsescu nu este de acord cu noile măsuri de relaxare
Traian Băsescu nu este de acord cu noile măsuri de relaxare

Traian Băsescu nu este de acord cu noile măsuri de relaxare

17 mai 2021, 12:03,
Alexandru Ifrim în Actualitate

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a avut o reacţie dură la adresa noilor măsuri de relaxare. Acesta este de părere că măsurile au fost stabilite în nişte termeni nepotriviţi.

„Cred că ne-am relaxat pe neașteptate. Aș spune că până și relaxarea am făcut-o praf. Relaxarea s-a produs cu data de 15 mai, relaxarea nepregătită a generat ce am văzut pe toate televiziunile, nerespectarea distanțării, aglomerații, care cel mai probabil va genera la o întoarcerea unei rate de infectare prin care am trecut. Până și relaxarea am greșit-o. 1 iunie era mai potrivit ca 15 mai. Vedeam efectele întoarcerii la școală a elevilor ”, a declarat Traian Băsescu.

Traian Băsescu, fostul preşedinte al României crede că este o relaxare nepregătită.

„E imposibil pentru un polițist care are responsabilități pe stradă să spună pe cine amendează și cine nu. Nu există o logică a acestei relaxări timpurii. Chiar cred că a fost o relaxare nepregătită. În orice caz, orice carte, articol, a unui specialist, bariera reinfectărilor e fermă când avem peste 70% din populație e vaccinată. Când vorbim de comandamente, aceste lucruri au impact pe oameni care mor sau nu. Noi nu putem crea discriminare, cei vaccinați trebuie să fie egali cu cei ce și-au făcut test PCR și cel antigen. Un test PCR, după cum am văzut într-un articol medical într-o revistă franceză, costă doar 12 dolari, în Europa s-a ajuns și la sute. Pandemia nu e privată, este de stat. Statele au obligația să ia măsuri pentru că cetățenii să fie egali. ”, a mai declarat Traian Băsescu.

Traian Băsescu vorbeşte despre campania de vaccinare

Traian Băsescu, fostul preşedinte al României a vorbit despre campania de imunizare împotriva noului coronavirus. Fostul preşedinte a declarat că această campanie de vaccinare are şanse foarte mari să devină un real succes, deoarece procedura nu mai este una rigidă aşa cum a fost la început.

Traian Băsescu este de părere că majoritatea romanilor s-au hotărât să se imunizeze, după ce Patriarhului Daniel, a vorbit în noaptea de Paşte despre vaccinarea împotriva Covid19. Fostul preşedinte al României consideră că autorităţile au făcut o greşeală foarte mare în anul 2020 când au intrat în conflict cu Biserica Ortodoxă Romană.

„În mod normal, se apropie vremea să se reducă restricţiile. Nu se vor reduce total, evident, dar se apropie sezonul de vară şi multe state europene sunt dependente de turism, deci au nevoie să relaxeze condiţiile de intrare. Deci măsurile se relaxează, chiar dacă, dacă mă întrebaţi pe mine, puţin cam prematur, pandemia nu este înfrântă. Dar nevoile economice şi sociale impun aceste măsuri. Legat de relaxarea de la 1 iunie, este clar că şi guvernul României s-a adaptat la nevoile economice. Industroia HoReCa este una importantă, atât prin numărul de angajaţi, cât şi prin veniturile aduse la PIB. Campania de vaccinare a fost un insucces cât timp a fost foarte rigidă şi tinde să devină un succes când vaccinarea se poate face aproape la liber. După părerea mea va fi un succes, guvernul îşi va atinge obiectivul de la 1 iunie, cu aproape 5 milioane de romani vaccinaţi şi pe cel de la 1 septembrie, cu aproape 8-9 milioane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`