Prima pagină » National » Traian Băsescu este de acord cu purtarea măștii la plajă: „Transmisia virusului se face prin aer”
Traian Băsescu este de acord cu purtarea măștii la plajă: „Transmisia virusului se face prin aer”

Traian Băsescu este de acord cu purtarea măștii la plajă: „Transmisia virusului se face prin aer”

25 apr. 2021, 22:45,
Bianca Rebegea, în National

Duminică, 25 aprilie, Traian Băsescu a vorbit la România Tv despre restricțiile impuse în pandemie. El a precizat că nu este un adept al relaxării măsurilor de limitare a răspândirii noului coronavirus pe litoral, deoarece „la mare avem briza care mişcă aerul tot timpul, iar transmisia virusului se face prin aer”.

Afirmațiile fostului președinte au venit în urma discuțiilor guvernanților, care iau în calcul eliminarea purtării măştilor în spaţii publice, pe fondul scăderii infecţiilor cu COVID-19. Astfel, Traian Băsescu a fost întrebat despre propunerea secretarului de stat în ministerul Economiei şi Turismului, Paul Ene, care a sugerat că masca de protecţie ar trebui purtată şi în apa mării, potrivit romaniatv.net.

„Am înţeles şi eu de la specialişti că transmisia virusului se face prin aer. Mă duc la mare, dar e bine când mă plimb să port mască. Nu ştiu ce o să fac când mă bag în apă. Aici e greu să dau o soluţie. Cât stau la plajă e bine să stau cu masca. La mare avem briza care mişcă aerul tot timpul. Cred că nu o scadă presiunea pe ATI. N-aş fi un adept al relaxării sau al negării riscului de nu-ţi lua măsurile care nu trebuie luate”, a declarat Traian Băsescu, la România TV.

Reacția fostului șef de stat a venit în contextul în care secretarul de stat în ministerul Economiei şi Turismului, Paul Ene, a vorbit despre regulile care trebuie respectate de către hotelieri dar și de către turiști, în minivacanța de 1 Mai și Paște.

Paul Ene: „Sper să se găsească soluții în acest sens”

Paul Ene, secretarul de stat în ministerul Economiei şi Turismului, a preciazat că masca este obligatorie la plajă, atât pe șezlong, cât și în apă. Cu toate acestea, el speră ca lucrurile să se schimbe.

Paul Ene: „În momentul de față, regula clară pentru toată lumea este că în spațiile publice să se poarte masca.”

Jurnalist Antena 3: Marea este spațiul public, nu?

Paul Ene: „Exact. Eu sper că până atunci să găsim o soluție și înțelegere pentru ca acest lucru să nu se întâmple. Dar regulile, în momentul de față, astea sunt. Dacă nu se vor schimba, atunci știm toți ce înseamnă asta.”

Jurnalist Antena 3: Atunci purtăm toți masca pe plajă și în apă.

„Vom vedea. Sper să se găsească soluții în acest sens”, a conchis Paul Ene pentru Antena3.ro.

Traian Băsescu: „Am ajuns să minţim ca în Coreea de Nord”

Fostul președinte al României a comentat și modul în care guvernanții gestionează pandemia provocată de coronavirus.

”Am ajuns să minţim ca în Coreea de Nord. Din păcate, inclusiv preşedintele Iohannis este în aceeaşi pasiune a minciunii. Tot aflăm că suntem a patra ţară ca procent de vaccinare. E o minciună. Este greu de atins obiectivul (anunțat de premier – n.red.) pentru că cifrele nu iartă, iar logica a ceea ce vorbești trebuie să fie obligatoriu legată de cifre. În momentul de față, avem vaccinați 15,19% din cei care trebuie vaccinați. Asta ne situează pe locul 4 din coadă în UE. E o propagandă de tip nord-coreean, în care și Președintele se implică, spunând că suntem pe locul 4 de sus în jos.

Mai slabi decât noi sunt Croația, Letonia și Bulgaria. În Ungaria, s-a vaccinat 37% din populație, în Polonia – 20%, în Serbia – 28%”, a spus fostul președinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *