Prima pagină » National » Traian Băsescu, despre comasarea alegerilor: „Se rupe sufletul în mine să-i văd pe Boc, Falcă, Blaga comasați cu PSD”
Traian Băsescu, despre comasarea alegerilor: „Se rupe sufletul în mine să-i văd pe Boc, Falcă, Blaga comasați cu PSD”

Traian Băsescu, despre comasarea alegerilor: „Se rupe sufletul în mine să-i văd pe Boc, Falcă, Blaga comasați cu PSD”

21 feb. 2024, 19:41,
BZI.ro, în National

Fost președinte al României, eurodeputatul Traian Băsescu a vorbit, miercuri seara, la Realitatea PLUS, despre decizia PSD-PNL de a comasa alegerilor europarlamentare cu cele locale.

Întrebat dacă este legală comasarea alegerilor, Traian Băsescu a răspuns: „Nu aș discuta despre legalitate, las specialișii de la CCR să se pronunțe. Vă rog să mă credeți că, gândindu-mă la Emil Boc, Vasile Blaga, Gheorghe Falcă, se rupe sufletul în mine să-i văd comasați pe liste comune cu PSD. Asta e viața și politica. Este păcat că ne jucăm de-a democrația. Are multe jocuri care se pot face, dar are și rigori. Alegerea președintelui, alegerea parlamentarilor, primarilor, înseamnă elemente de rigoare, care să nu le amesteci. Ce înțelege electoratul care merge la locale și europarlamentare?”, a comentat Băsescu.

El a adăugat că nu crede că alegerile astea au ceva moral în ele, subliniind că e vorba doar de interese. „Nu este vot liber, este vot calculat. Românii vor fi duși într-un sistem politic astfel încât nimic să nu se schimbe. Dar se va schimba. Să ai candidați comuni între PNL, în care este Boc, Blaga, Falcă și mulți alții, cu PSD mi se pare ireal. Mi se pare că nu e posibil să ai liste comune”, a spus Traian Băsescu, conform realitatea.net

Gabriela Firea, despre comasarea alegerilor: „Sunt întru totul de acord”

Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat că a votat ca alegerile europarlamentare să fie comasate cu cele locale, iar PSD şi PNL să aibă liste comune la alegerile europarlamentare.

Din partea social democraților, preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat că a votat ca alegerile europarlamentare să fie comasate cu cele locale, iar PSD şi PNL să aibă liste comune la alegerile europarlamentare.

„Am luat şi eu cuvântul şi le-am transmis colegilor că sunt întru totul de acord şi am şi votat ca alegerile să fie comasate şi să avem liste comune la alegerile europarlamentare cu PNL. Asta s-a discutat în special şi s-a votat alături de calendarul de alegeri”, a afirmat Firea, după ședința conducerii PSD care a avut loc la Palatul Parlamentului.

Senatoarea a menţionat că nu s-a discutat punctual despre candidații la Primăria Capitalei şi la cele şase sectoare.

„În Bucureşti se va lua o decizie zilele următoare. Important este ca ceea ce se întâmplă acum în Bucureşti să nu se mai repete, iar domnul primar actual să plece către o altă activitate, dar pentru asta trebuie să avem cel mai bun candidat din partea noastră.
PSD Bucureşti face propuneri şi se iau decizii, dar pentru că Bucureştiul este capitala României a intrat în negocierea naţională, ceea ce nu este un lucru rău. (…) La nivel de sectoare concluzia a fost de a susţine colegii noştri de la sectoarele 3, 4, 5 şi 6, fiind aliatul nostru PNL, aici preşedintele de la Sectorul 6, Gabriel Mutu, urmând să anunţe săptămâna viitoare dacă doreşte să se implice în alegeri şi să candideze, (…) că vom avea candidat comun pentru Sectorul 1, pentru Sectorul 2 şi vom discuta şi despre Capitală săptămâna viitoare”, a explicat Gabriela Firea, potrivit Agerpres.

Comentarii
  • Iar lor sigur li se rupe de tine.

  • Ăștia pomeniți nu sunt singurii lachei ai satanei care a fost președinte. Cât tupeu și rupere de realitate să prezinte șefi de promoție la academia de escroci ca niște sfinți. Petrof tată nu ți se mai rupe nimic de când lenuța se păstrează la beci. Și apropo ai ratat săptămâna trecută ocazia să dai colțul. Păcat! unii deja plângeau dar eu am știut că satanele sunt nemuritoare (vezi iliescuL).

  • chh chh maria ce țigancă înpuțită

    Da cred că rămâne șpanchi și de celălant ochi cînd își vede preșurile și cîrpele securiste cu cap de grăsuni cu care a nenorocit populimea 10 ani cu mormanele și geamandanele ciordite ”știe el mă crezi că nu știe cine era profesorul din bucurești care ochestra tunurile cu banu gheață ”și asfel ne scăpau de crizele provocate tot de ei–

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *