Prima pagină » National » Traian Băsescu, critici acide la adresa lui Ludovic Orban: ”Nu are nimic comun cu guvernarea”

Traian Băsescu, critici acide la adresa lui Ludovic Orban: ”Nu are nimic comun cu guvernarea”

24 sept. 2020, 23:00,
Bianca Rebegea, în National

Joi, 24 septembrie 2020, Traian Băsescu a afirmat că, în ceea ce privește majorarea pensiilor cu 40%, Executivul este pus față în față cu o situație extrem de complicată. Fostul președinte al României a declarat că lucrurile au fost prost gestionate de actualul Guvern, menționând ce greșeală majoră au făcut cei de la guvernare.

„Executivul este într-o situaţie foarte dificilă. La vârsta mea îmi este foarte greu să fac artificii în raport cu realitatea. Despre aceasta mărire cu 40 la sută, însuşi Teodorovici spunea că nu se poate. Din acest punct de vedere al finanţelor, ştim toţi că nu este posibil. Pentru preşedinte va fi foarte greu să respingă acest amendament, pentru că a promulgat legea şi nu va putea să-şi respingă propria promulgare, dacă e om serios.

Rămâne de văzut ce va zice CCR. Cred că aici Guvernul nu va câştiga, pentru că este lege, este deja promulgata, publicată în monitotrul oficial. Guvernul poate să mărească cu 40 la sută şi să introducă taxe. La acest artificiu se va recurge.

Acest Guvern liberal şi-a permis să deschidă şcolile, să organizeze alegeri, de ce credeţi că nu şi-ar permite să pună un impozit?”, a spus Traian Băsescu.

Traian Băsescu, critici acide la adresa lui Ludovic Orban: ”Nu are nimic comun cu guvernarea”

Traian Băsescu a adăugat că Ludovic Orban, premierul României, nu are nimic în comun cu guvernarea. De asemenea, acesta a criticat dur guvernanții, spunând că ”au gestionat foarte prost lucrurile”.

„Orban nu are nimic comun cu guvernarea. Ştiţi prea bine că dacă pleacă de la Palatul Victoria, iar nu are servici. Realitatea este că au gestionat foarte prost lucrurile. Aroganţa cu care au frapat partidele este de asemenea o realitate. Marea problemă a guvernului liberal este lipsă de transparentă. Aroganţa de a nu spune nimic, de a i lasa pe cei din opoziţie să i întrebe ce au făcut cu banii îi duce într-o situaţie imposibilă. faptul că premierul îşi permite să-şi pună 2 miliarde în rezervă, pe care i-a împrăştiat pe primari pentru voturi. Sunt lucruri care s-au făcut şi, din păcate, Orban nu are explicaţii pentru ele. Ceea ce face imposibil pt cele 5 milioane de pensionari”, a mai spus Traian Băsescu.

Traian Băsescu, atac exploziv la adresa lui Ludovic Orban: ”Un inconștient!”

După ce premierul României a declarat că țara intră în incapacitate de plată, dacă CCR va decide că este constituțională legea de majorare cu 40% a punctului de pensie, fostul președinte al României a izbucnit, aducând o serie de critici lui Ludovic Orban.

”Situaţia este dramatică, iar drama e cu atât mai accentuată de declaraţiile infantile ale premierului, care nu e pregătit. El a anunţat piaţa bancară că România intra în incapacitate de plată. Un inconștient! Un prost mai mare, unde puteți găsi, când premierul țării tale declară că se pregătește de intrare în incapacitate de plată. Nu va exista la CCR nici măcar un judecător care să înfrângă decizia Parlamentului față de Guvern. Deciziile Parlamentului sunt suverane. Mi-aș aduna toți deștepții, dacă are așa ceva, și aș pleca pe două scenarii. CCR nu va frânge dorința Parlamentului. Să își adune toți deștepții, în noaptea asta, ca să vadă de unde se pot reduce cheltuielile. Să reducă numărul de parlamentarii de la 500 la 300. PNL a votat alături de PSD respingerea legii PMP de diminuare a numărului de parlamentari. Îl rog pe Orban, dacă nu a rămas cu USL, să voteze micșorarea numărului de parlamentari alături de PMP. A doua chestie este reducerea aparatului bugetar. Altă cheltuială: reducerea cheltuielilor materiale.”, a declarat Băsescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *