Prima pagină » National » Traian Băsescu consideră că ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă trebuie să demisioneze: Mă mir că nu au spus că au băut cu mine
Traian Băsescu consideră că ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă trebuie să demisioneze: Mă mir că nu au spus că au băut cu mine

Traian Băsescu consideră că ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă trebuie să demisioneze: Mă mir că nu au spus că au băut cu mine

30 iul. 2021, 09:15,
în National

Traian Băsescu, fost președinte al României dar și fost ministru al Transporturilor a avut o intervenţie la un post de televiziune legat de incidentul fevoriar de la Fetești. Băsescu îi cere demisia lui Cătălin Drulă pentru incapacitatea de a gestiona incidentul.

De altfel, Băsescu a glumit spunând că există şansa ca să se spună că mecanicul de locomotivă era beat pentru că băsuse cu el.

Traian Băsescu îi cere demisia lui Cătălin Drulă, ministrul Transportului

Într-o intervenţie la Realitatea Plus, fostul ministru al Transporturilor, Traian Băsescu îi cere demisia lui Cătălin Drulă. Acesta a mai susţinut faptul că Guvernul trebuie să aloce sumele de bani necesare pentru refacerea infrastructurii feroviare.

„Este o prostie ce se spune că vorba despre desfacerea căii ferate. De lipsa de finanțare e corect, dar eu am plecat din 2000, nu eu am fost responsabil de finanțarea căi ferate din 2000 până acum. Subfinanțarea a început din vremea lui Ceaușescu. Eu nu am fost ministru de Finanțe să dau căii ferate sumele de care avea nevoie.

Nu am început nicio operațiune de privatizare a CFR. A fost creată ca o companie de stat desprinsă de căile ferate care a fost obligată să scoată toate activele care erau excedentare.

Era un excedent uriaș de material rulant. Veneam dintr-o perioadă în care transporturile mai mari de 50 km nu se puteau face decât cu trenul. Odată cu liberalizarea a explodat transportul rutier, iar materialul a fost excedent”, a combătut Traian Băsescu, fost ministrul al Trasporturilor într-o intervenție la Realitatea Plus.

Oamenii valoroşi de la CFR au plecat la companiile private

În viziunea lui Traian Băsescu, una dintre cele mai mari probleme, în afară de infrastructură, cu care se confruntă CFR-ul este lipsa oamenilor. Acesta a menţionat faptul că oamenii valoroşi din calea ferată au plecat la companiile private şi fac concurență statului:

„Statul ar trebui să-și asume responsabilitatea pentru infrastructură. Oamenii valoroși din calea ferată în general au plecat la companiile private și fac o oncurență acerbă companiilor de stat.

Ar trebui făcute două lucruri: esența este infrastructura, asta este de importanță națională, că transportatorii sunt liberi să opereze pe piața românească. Ministrul Transporturilor ar fi trebuit să-și dea demisia.

Celebrul Drulă care trece mare erou că a mers cu bâta la metrou, e bine ce a făcut, dar deocamdată nu a dus la îndeplinire niciun proiect de infrastructură”, consideră Traian Băsescu.

Dan Barna îi ia apărarea directorului de la CFR Călători

Într-o intervenţie la un post de televiziune, vicepremierul USR, Dan Barna îi ia apărarea directorului CFR Călători după ce ultimul a avut un schimb de replici controversat.

Aici sunt două aspecte – e foarte clar că acea replică avută într-un dialog cu un jurnalist n-a fost una fericită, a fost o exprimare profund nefericită. Dar omul era acolo de seară, din momentul în care această furtună a tulburat teribil circulația feroviară. Pe calea ferată aceasta este explicația întârzierii și a acestui tren și a mai multor trenuri (…) a explicat Dan Barna

Declarațiile vin în contextul în care în zona Fetești un incident a avut loc. Un tren a rămas blocat în câmp pentru mai multe ore, ore în care sute de oameni, printre care și 30 de copii au fost lăsați fără apă sau alimente.

Tot în aceeași zonă, două trenuri s-au ciocnit. Autoritățile au constatat faptul că mecanicul uneia dintre locomotive era sub influența băuturilor alcoolice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *