Prima pagină » Actualitate » Traian Băsescu cere revizuirea sentinţei de colaborator al Securităţii

Traian Băsescu cere revizuirea sentinţei de colaborator al Securităţii

18 aug. 2022, 11:13, 3 ,
în Actualitate

Fostul preşedinte Traian Băsescu cere revizuirea sentinţei de colaborator al fostei Securităţi. Acesta a depus o cerere în acest sens la Curtea de Apel București.

Vă aducem aminte faptul că Traian Băsescu a fost numit în mod oficial că a fost, în perioada dinainte de 1989, colaborator cu autoritățile comuniste. Acesta ar fi avut numele conspirativ ”Petrov” și ar fi oferit informații despre colegii săi marinari.

Traian Băsescu vrea să scape de sentința de colaborator al Securității

Traian Băsescu a depus o cerere de revizuire a sentinței de colaborator al Securității. Fostul președinte a făcut apel la decizia inițială, iar Curtea de Apel București a programat și primul termen la care procesul se va judecat. Așadar, primul termen este în octombrie. Asta în condițiile în care fostul președinte a fost numir colaborator cu comuniștii printr-o decizie dată de ÎCCJ pe data de 23 martie 2022. Traian Băsescu a susținut încă de la primul termen că nu a colaborat cu Securitatea, iar acuzațiile sunt nefondate, neexistând dovezi concrete în acest sens. După verdictul final, Traian Băsescu a declarat că va apela la toate instanțele naționale și internaționale pentru a contesta verdictul dat de magistrați:

Nu am sesizat nimic la CCR, o să discut cu avocații să vedem când facem sesizarea la CCR. Nu putem sesiza CCR doar pe nota transmisă de RAAPS. Voi sesiza CEDO că este o curte care vizează drepturile omului, de asta o voi sesiza că mi s-au luat niște drepturi. CEDO deschide dosare atunci când ești nedreptățit nu când ești privat de judecată. La CEDO ajung oameni care s-au judecat și nu sunt de acord cu decizia finală. Nu îmi dau demisia din Parlamentul European pentru că am candidat cu decizia CNAS publicată. Nu am ascuns că sunt colaborator al Securității, sunt convins că nu există nicio frază care să indice că am fost colaborator. La revedere! a spus fostul președinte Traian Băsescu.

După decizia dată de magistrați, fostul președinte și-a pierdut o serie de beneficii. Așadar, Traian Băsescu a rămas fără vila de protocol de la RAPPS dar și fără paza SPP. Băsescu explica faptul că se poate descurca și fără paza ofițerilor și că intenționează să cumpere o casă în aproprierea punctelor de interes din București.

Traian Băsescu, mari probleme de sănătate

În ultima perioadă, Traian Băsescu a dispărut din spațiul public. În prezent europarlamentar, fostul președinte a avut mari probleme de sănătate. Acesta a fost internat la o clinică din Paris, chiar în perioada în care judecătorii au dat verdictul de colaborator cu securitatea. Băsescu susținea că medicii i-au spus să evite locurile aglomerate și să se protejeze. În 2022, Traian Băsescu a mai fost operat în Franța la spitalul Charles de Gaulle din Paris, unde medicii l-au supus unei operații de transplant de aortă.

„Eu am făcut o operație în care m-a operat un chirurg foarte tânăr care a ajuns profesor șef de secție. Mi-a înlocuit aorta. O operație pe care nu o putea face nimeni. Nu era român, dar nici francez. Acest profesor, deși foarte tânăr nu a fost cenzurat de sistemul de profesori care este la noi și care nu lasă niciun tânăr să se ridice”, a declarat Traian Băsescu.

Așadar, vom vedea dacă Traian Băsescu va scăpa de verdictul de colaborator al Securității și dacă îi vor fi restituite beneficiile pe care le-a pierdut, indemnizația de fost președinte, casa RAAPPS și paza SPP.

Comentarii
  • cand esti un kakanar si nu recunosti ca esti penal …. sluga CIA-ista

  • Pribeag în UE.

    Are dreptate Băsescu. El este chiar jignit profund de Justiție, având în vedere că el nu a fost COLABORATOR al Securității, ci securist adevărat, un ordinar notoriu, fără scrupule, fără niciun Dumnezeu, fără obraz.

  • …și președintele României a fost, două mandate! Și este în Parlamentul European…Oare cum le-a scăpat celor obligați să-l verifice? Probabil că acum șantajează și el pe alții cu dosare pe care le are despre ei…nu-l va atinge nimeni!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *