Prima pagină » National » Traian Băsescu, atac exploziv la adresa lui Ludovic Orban: ”Un inconștient!”

Traian Băsescu, atac exploziv la adresa lui Ludovic Orban: ”Un inconștient!”

22 sept. 2020, 18:30,
Bianca Rebegea, în National

Traian Băsescu, atac exploziv la adresa lui Ludovic Orban: ”Un inconștient!”. După ce premierul României a declarat că țara intră în incapacitate de plată, dacă CCR va decide că este constituțională legea de majorare cu 40% a punctului de pensie, fostul președinte al României a izbucnit, aducând o serie de critici lui Ludovic Orban.

Traian Băsescu este de părere că legea de majorare a pensiilor nu poate fi considerată de CCR neconstituțională, deoarece este decizia Parlamentului, care este marcată de suveranitate.

Traian Băsescu, atac exploziv la adresa lui Ludovic Orban: ”Un inconștient!”

”Situatia este dramatică, iar drama e cu atat mai accentuata de declaratiile infantile ale premierului, care nu e pregatit. El a anuntat piata bancara ca Romania intra in incapacitate de plata. Un inconștient! Un prost mai mare, unde puteți găsi, când premierul țării tale declară că se pregătește de intrare în incapacitate de plată. Nu va exista la CCR nici măcar un judecător care să înfrângă decizia Parlamentului față de Guvern. Deciziile Parlamentului sunt suverane. Mi-aș aduna toți deștepții, dacă are așa ceva, și aș pleca pe două scenarii. CCR nu va frânge dorința Parlamentului. Să își adune toți deștepții, în noaptea asta, ca să vadă de unde se pot reduce cheltuielile. Să reducă numărul de parlamentarii de la 500 la 300. PNL a votat alături de PSD respingerea legii PMP de diminuare a numărului de parlamentari. Îl rog pe Orban, dacă nu a rămas cu USL, să voteze micșorarea numărului de parlamentari alături de PMP. A doua chestie este reducerea aparatului bugetar. Altă cheltuială: reducerea cheltuielilor materiale.

PSD e un partid jegos, doar un partid trădător de țară poate să facă așa ceva, să mărească cheltuielile în timp de criză. Practic, premierul a chemat companiile de rating să ne bage la junk. Asta a făcut Orban, cu mintea lui seacă. ”Da, domnule premier, sunteți junk, nerecomandat pentru investiții”, asta a făcut Orban.

Decizia Parlamentului este foarte puțin probabil de a fi înfrântă de CCR. Țara este cel mai prost guvernată de la Revoluție încoa. Este o dramă.

De unde atâta cheltuială cu niște neica nimeni? Plânge sufletul în mine pentru țara asta pe care eu am salvat-o într-un moment de criză și mi-a pierdut prestigiul de președinte. Adunătura asta de politicieni o scufundă acum, când puteau să nu o scufunde.”, a declarat Traian Băsescu, la România TV.

Traian Băsescu, atac exploziv la adresa lui Ludovic Orban

Pentru că Parlamentul a decis majorarea pensiilor, premierul a chemat agențiile de rating să retrogradeze România, fapt care l-a determinat pe Traian Băsescu să răbufnească. Fostul președinte al României a anunțat că PMP și-ar putea uni forțele, pentru a-l debarca pe Ludovic Orban la următoarea moțiune de cenzură.

”PMP a fost solidar azi cu PNL, cum a fost și la moțiune, deși puteam să-i trântim, dar s-ar putea să fie ultima dată când acești incompetenți sunt tinuți la putere de PMP. A trebuit să îi menținem la putere pentru că PSD e o adunătură mai grotească decât PNL. Batjocoresc prin incompetență. Cum să crești cheltuielile cu 14%, când ai venituri mai mici cu 3%?”, a spus Traian Băsescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *