Prima pagină » Actualitate » Traian Băsescu, apartament de 200.000 euro. Cum ar putea arăta noua casă a fostului preşedinte

Traian Băsescu, apartament de 200.000 euro. Cum ar putea arăta noua casă a fostului preşedinte

14 apr. 2022, 12:37,
BZI.ro, în Actualitate

Traian Băsescu, apartament într-o zonă rezidenţială din Pipera. Fostul preşedinte a început să se ocupe de căutarea unei case unde să locuiască după ce va părăsi vila de protocol din strada Gogol nr. 2, Sector 1. Zilele acestea, a fost fotografiat când a mers să vizioneze un apartament în valoare de aproximativ 200.000 de euro.

Traian Băsescu apartament, fostul presedinte Traian Basescu

Recent, fostul președinte a afirmat că se va muta cel mai probabil într-un apartament

Traian Băsescu, apartament de 200.000 euro

Traian Băsescu, apartament într-o zonă rezidenţială din Pipera. Recent, fostul președinte a afirmat că se va muta cel mai probabil într-un apartament, dar nimeni nu s-a gândit că se va ocupa chiar el de alegerea casei, mergând la vizionare însoțit doar de șofer.

Îmbrăcat sport, purtând o șapcă pe cap, Traian Băsescu s-a întâlnit mai întâi cu un reprezentat al dezvoltatorului imobilar, chiar în fața blocului, apoi au mers împreună la un birou de vânzări din cadrul ansamblului. La scurt timp, și-au făcut apariția și doi agenți imobiliari care, după o scurtă discuție, l-au condus pe fostul preşedinte să vadă apartamentul.

Vizionarea nu a durat mai mult de zece minute. Ansamblul rezidențial pe care l-ar putea alege Traian Băşesc este compus din aproximativ 4 blocuri caracterizate prin îmbinarea de volume, astfel încât să se creeze spații verzi, dar și așa numitele ”zone de iluminare naturală” pentru fiecare apartament.

Amintim că Administrația Prezidențială i-a retras lui Băsescu indemnizația lunară de 75% din cea pe care o primește Președintele în funcție. Totodată, fiind întrerupt contractul de muncă al consilierului lui Băsescu care era plătit de Administrația Prezidențială.

Deciziile acestea vin în urma sentinței definitive din data de 23 martie 2022 a Înaltei Curți de Casație și Justiție, care a hotărât că Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea.

Iar în 28 martie 2022, Grupul de Investigaţii Politice a solicitat Administrației Prezidențiale informații referitoare la demersurile făcute de instituție pentru ca Traian Băsescu să nu mai beneficieze de drepturile stabilite de lege pentru foștii șefi de stat.

Elena Udrea rămâne în arest preventiv în Bulgaria

Într-o altă ordine de idei, menționăm o decizie de ultimă oră luată de instanța din Bulgaria. Magistrații au hotărât ca Elena Udrea să rămână în arest preventiv, în Bulgaria. Aceasta măsură va rămâne în vigoare până în momentul extrădării.

Astăzi, 14 aprilie, judecătorii instanței din Bulgaria au decis ca Elena Udrea să rămână în arest preventiv până la extrădare. În urmă aflării veștii transmise de Curtea de Apel din Sofia, fostul ministru al Turismului a menționat că suferă de osteoporoză și solicită în acest sens, arest la domiciliu.

În acest context, judecătorul a apreciat că Elena Udrea nu poate rămâne la domiciliu, în locuința închiriată în Bulgaria, doar din cauza faptului că nu se simte confortabil în arest. Totodată, Curtea de Apel din Sofia a transmis că Elena Udrea nu suferă de probleme de sănătate ce nu pot fi ținute sub observație în arestul preventiv.

Reamintim că Elena Udrea, fostul ministru al Turismului, a fost reţinută, joi, 7 aprilie, de poliţia bulgară, în baza mandatului european de arestare emis de autorităţile române. Fostul ministru Elena Udrea, dată în urmărire după ce a fost condamnată definitiv la şase ani de închisoare în dosarul Gala Bute, a fost prinsă în Bulgaria. Ea ar fi fost prinsă în Vama Kulata, la graniţa cu Grecia.

În același timp, precizăm din nou, că Traian Băsescu s-ar putea muta într-un apartament dintr-o zonă rezidenţială din Pipera.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *