Prima pagină » National » Traian Băsescu: „Aparatul de stat e plin de specimene care nu știu de ce vin la serviciu”

Traian Băsescu: „Aparatul de stat e plin de specimene care nu știu de ce vin la serviciu”

04 feb. 2021, 21:55,
Bianca Rebegea, în National

Joi, 4 februarie, la B1Tv, Traian Băsescu, fostul președinte al României, s-a arătat nemulțumit de aparatul de stat, spunând că este „plin de specimene care nu știu de ce vin la serviciu”. Mai mult, acesta precizat că ar concedia 50% dintre functionari pentru ca nu li s-ar simți lipsa.

„V-aş aduce aminte că la ultima lege a salarizării toate sporurile care existau au fost incluse în salarii. După ce s-au văzut cu toate sporurile în salariu pe urmă au cerut alte sporuri. Deja suntem într-o situaţie ridicolă. Înţelegeţi, acele sporuri au fost băgate în salarii la ultima lege a salarizării. Avem un aparat funcţionăresc absolut incompetent, care are însă un mare talent, să câştige bani mulţi.

Aparatul de stat e plin de specimene care nu ştiu de ce vin la serviciu. Nu vreau să devin cel mai antipatic om politic, dar aceste lucruri trebuie spuse. Dacă s-ar reduce cu jumătate aparatul funcţionăresc nu s-ar simţi în performanţa. Aş reduce-o cu 50% fără să reduc salariile dar dând afară toată pleava asta care mănâncă bani din funcţiile de funcţionari din instituţiile centrale şi locale”, a declarat Traian Băsescu.

Traian Băsescu: „Au murit oameni aflați în grija statului român”

Duminică seara, 31 ianuarie, la România TV, Traian Băsescu a discutat despre reacțiile politicienilor în urma incendiului de la Institutul ”Matei Balș” din București.

Fostul președinte îi amintește pe Dan Barna, Vlad Voiculescu, dar și pe Klaus Iohannis, despre care afirmă, ironic „mușchii mei minte nu are”.

„Dan Barna a lăudat reacția echipelor de intervenție. Mai urma să se organizeze o ceremonie de decorare. În loc să reacționeze la drama, a reacționat la ce ar putea să-și pună la butonieră ca felicitare. Au spus că a fost o intervenție rapidă, da, dacă îl găseau pe omul acela care a fugit în baie, dar nu, a fost găsit după 5 ore de procurori, nu de forțele de intervenție atât de lăudate. Poate acel om avea o șansă.

Voiculescu are doar competența, dacă se pregătește puțin, să îmbălsămeze sistemul de sănătate, nu să-l salveze.

Când a avut loc tragedia de la Colectiv, domnul președinte și-a luat costumul de schi roșu și s-a dus în Piață, acum, cel albastru și s-a dus la Păltiniș. Mi se pare greu de imaginat o asemenea atitudine legată de un dezastru, au murit oameni aflați în grija statului român. De Iohannis, atâta zic, ‘Muschii mei, minte nu are’ E cinic să te duci la schi când ai o dramă in București.”, a declarat Traian Băsescu.

Traian Băsescu, despre relaxarea restricțiilor în România: „

Traian Băsescu critică relaxarea măsurilor anti-COVID în România. Fostul preşedinte consideră că autoritățile au greșit când au luat decizia de a relaxa restricțiile, deoarece Comisia Europeană recomandă să se întărească măsurile de prevenire a răspândirii tulpinii din Marea Britaniei, care este mai agresivă şi are efecte şi asupra copiilor.

„Noi în toată campania asta din februarie până acum am fost în contratimp. Şi acum tot în contratimp suntem. Am avut o întâlnire cu comisarul european pe Sănătate săptămâna trecută şi mesajul a fost următorul: „Europa este pe un plafon din păcate foarte înalt al îmbolnăvirilor”. Din păcate, se estimează un nou val generat de noua tulpină care a apărut, iar recomandarea CE este să se întărească măsurile de prevenire a răspândirii acestei noi tulpinii, care este mai agresivă şi are efecte şi asupra copiilor.

Exact în acest moment, când toate ţările respectă recomandarea comisarului pe Sănătate, care nu a venit cu părerile lui acolo, ci cu analize ştiinţifice, în acest moment trecem la relaxare”, a răbufnit Traian Băsescu într-o intervenţie telefonică la România TV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *